'Tayt giyenlere şehvet duyuyorum' diyen din dersi öğretmeni için dava açıldı

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.091
18.267
haber.sol.org.tr/toplum/tayt-giyenlere-sehvet-duyuyorum-diyen-din-dersi-ogretmeni-icin-dava-acildi-150580
'Tayt giyenlere şehvet duyuyorum'
diyen din dersi öğretmeni için dava
açıldı
Beykoz’daki İbrahim Canan Anadolu
Lisesi'nde geçen Ocak ayında sınıfta
"Pantolon tayt giyen kızlara şehvet
duyuyorum" diyen Din Kültürü ve
Ahlak Bilgisi öğretmeni E.Ş.
hakkında 5 yıl 3 aya kadar hapis
istemiyle dava açıldı.
Cumartesi, 26 Mart 2016 16:20

İstanbul Beykoz’daki bir lisede ders
sırasında tayt giyen kız öğrencilere
şehvet duyduğunu söylediği iddia
edilen İbrahim Canan Anadolu
Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
Öğretmeni E.Ş. hakkında dava açıldı.
DIN ÖĞRETMENINDEN SKADAL
SÖZLER: PANTOLON-TAYT GIYEN
KIZLARA ŞEHVET DUYUYORUM!
Cumhuriyet'te yer alan habere göre,
Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'nın
hazırladığı iddianamede,
öğrencisine "Tayt pantolon giyen
kadın şehvet uyandırır. Kadın
benim için seks objesidir” dediği
belirtilen E.Ş'nin çocuğa kaşı cinsel
taciz suçundan 5 yıl 3 aya kadar
hapsi istendi.
Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı,
resen başlatılan soruşturma
kapsamında öğrencilerin ve
tanıkların ifadesine başvurdu.
“Nitelikli cinsel taciz” suçundan
cezalandırılması için öğretmen E.Ş.
hakkında iddianame düzenlendi.
Suçun birden fazla öğrenciye
yönelik olması nedeniyle cezanın
dörtte bir ile dörtte üç artırılması
talebi de iddianamede yer aldı.
E.Ş.’nin iddianamede müşteki olarak
yer alan bir kişinin kızını ayağa
kaldırarak aynı sınıftaki E.Ş. isimli
öğrenciye kız öğrenciyi göstererek
“Ben bu kıza baktığım zaman
şehvet hissediyorum. Peki sen ne
hissediyorsun?” diye sorduğu
anlatıldı.
Öğrenci E.Ş.’nin önce cevap vermek
istemediği, daha sonra öğretmenin
“İyi bak oğlum. Ben tahrik
oluyorum. Sen tahrik olmuyor
musun?” demesi üzerine öğrencinin
“Evet” dediği, bunun üzerine E.Ş.’nin
“Benim için olay bitmiştir” dediği
kaydedildi.
İddianamede öğretmen E.Ş.'nin
öğrencilerine yönelik sarf ettiği bu
sözlerin cinsel taciz olarak
nitelendirildiği belirtilerek eylemin
nitelikli olarak cinsel taciz suçunu
oluşturduğu vurgulandı.

Hocalarımın çoğunu, hemen her ders için, sevdim, iyi de anlaştım. Ancak hayatımda, mezun olduktan seneler sonra gidip "sizin öğrenciniz olduğum için gurur duyuyorum hocam" dediğim tek kişi lisedeki din hocamdı.

O hocam dışında hiçbir din hocamı sevmedim.

Keşke herkes lisedeki hocam gibi olsa...

Benimde orta okuldaki din öğretmenim çok iyi bir adamdı.
Genellemek istemem asla lakin sanki eskiden din öğretmenleri daha bir babacan insanlardı

Benimde orta okuldaki din öğretmenim çok iyi bir adamdı.
Genellemek istemem asla lakin sanki eskiden din öğretmenleri daha bir babacan insanlardı
Benim hiçbir din hocam babacan veya anaç değildi, bahsettiğim dışında.
Dersi kesinlikle Sünni İslam açısından işlemezdi. Her konuda hem diğer mezhepleri, hem dinleri anlatırdı. Hiçbir duayı ezberletmezdi, "isterseniz kendiniz ezberlersiniz, Türkçesini okuyun, ne dediğini bilin benim için yeter" dedi mesela.
"Dinci" değil "din kültürü" öğreten tek din hocamdı.

Lise sonda din hocam değişti, derste "duşta çıplak yıkanmayın, cinler görür" diyen bir adamdı. Beni sevmezdi, yazılılardan iyi almama rağmen sözlü notlarını düşürüp lise sonda din dersini karneme 1 (bir) verdi, o yüzden takdir alamadım mesela.

Bizim din dersine okulun karşısındaki caminin imamı giriyordu lisedeyken. Ne ben anlatayım ne siz duyun...

Benimde lisedeki din hocam alisilmisin disinda bir adamdi hem goruntusu hde dusunceleriyle hemde dini bilgisiyle. Saclari uzun kupeli ve okul disinda bermuda shortla dolasan bir insandi kendisi

Bizim din dersine okulun karşısındaki caminin imamı giriyordu lisedeyken. Ne ben anlatayım ne siz duyun...

Bazı insanlar bazı derslerden soğumasına neden oluyor çocukların, ki aslında bu ders sevdirilmeye veya en azından korkutmadan, soğutmadan, uzaklaşmaya sebep olmadan öğretilmesi gereken bir ders.

Kimi öğretmen sevgi saygıyla yad edilirken kimi öğretmen nahoş bir şekilde anılıyor bu sebeple.

Din eğitimi veren kişiler çok daha hassas olmalı ve branş eğitimi dışında mutlaka yaklaşım dersleri de almalı bence, herkes din öğretmeni olmamalı, her yerde herkes tarafından din eğitimi verilmemeli bana kalırsa.

Bugün toplumda soğuma veya aşırı radikal eğilimler varsa sebebi budur, benim şahsi görüşüm bu yönde.

Kendi üzerimde bile etkilerini gördüm, birileri tarafından ödüm patlatılırken, bir diğeri tarafından içim ısındırıldı.
Yaklaşım çok önemli diye düşünüyorum, kendi doğru sandıklarını dikte etmek yerine araştırmaya, okumaya yönlendirmeli din öğretmenleri.

Mune dersin adı "din kültürü".
Kaçımız bu derste Sünni İslam dışında bir şey duydu?
Halbuki ders din kültürü ise Alevilik de bunun parçası, Hıristiyanlık da Musevilik de. Salt tek bir mezhebi merkez alıp ders yapılırsa o kültür olmaz işte.
Ortaokuldan beri zorla ezberletilen dualara falan girmiyorum bile.

Doğru söylüyorsun, belki toplumun tepkisini çeker diye, belki din dersi denince sadece tek bir mezhep, tek bir inanç akıllarına geldiğinden, artık orasını bilemeyeceğim, benimde eğitim gördüğüm yıllardan beridir kalıplaşmış bir eğitim var din kültürü dersinde.

Çokta derine girmek istemiyorum, her ne kadar konu din dersi olsa da iyice dini konuya girmesin diye.

Verilen eğitimde okuma ve araştırmaya yönlendirme eksikliğinden kaynaklanıyor çoğu durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…