Benimde orta okuldaki din öğretmenim çok iyi bir adamdı.Hocalarımın çoğunu, hemen her ders için, sevdim, iyi de anlaştım. Ancak hayatımda, mezun olduktan seneler sonra gidip "sizin öğrenciniz olduğum için gurur duyuyorum hocam" dediğim tek kişi lisedeki din hocamdı.
O hocam dışında hiçbir din hocamı sevmedim.
Keşke herkes lisedeki hocam gibi olsa...
Benim hiçbir din hocam babacan veya anaç değildi, bahsettiğim dışında.Benimde orta okuldaki din öğretmenim çok iyi bir adamdı.
Genellemek istemem asla lakin sanki eskiden din öğretmenleri daha bir babacan insanlardı
Benim hiçbir din hocam babacan veya anaç değildi, bahsettiğim dışında.
Dersi kesinlikle Sünni İslam açısından işlemezdi. Her konuda hem diğer mezhepleri, hem dinleri anlatırdı. Hiçbir duayı ezberletmezdi, "isterseniz kendiniz ezberlersiniz, Türkçesini okuyun, ne dediğini bilin benim için yeter" dedi mesela.
"Dinci" değil "din kültürü" öğreten tek din hocamdı.
Lise sonda din hocam değişti, derste "duşta çıplak yıkanmayın, cinler görür" diyen bir adamdı. Beni sevmezdi, yazılılardan iyi almama rağmen sözlü notlarını düşürüp lise sonda din dersini karneme 1 (bir) verdi, o yüzden takdir alamadım mesela.
Şehvet duyan yerlerin kopsun inşallah
Bizim din dersine okulun karşısındaki caminin imamı giriyordu lisedeyken. Ne ben anlatayım ne siz duyun...
Mune dersin adı "din kültürü".Bazı insanlar bazı derslerden soğumasına neden oluyor çocukların, ki aslında bu ders sevdirilmeye veya en azından korkutmadan, soğutmadan, uzaklaşmaya sebep olmadan öğretilmesi gereken bir ders.
Kimi öğretmen sevgi saygıyla yad edilirken kimi öğretmen nahoş bir şekilde anılıyor bu sebeple.
Din eğitimi veren kişiler çok daha hassas olmalı ve branş eğitimi dışında mutlaka yaklaşım dersleri de almalı bence, herkes din öğretmeni olmamalı, her yerde herkes tarafından din eğitimi verilmemeli bana kalırsa.
Bugün toplumda soğuma veya aşırı radikal eğilimler varsa sebebi budur, benim şahsi görüşüm bu yönde.
Kendi üzerimde bile etkilerini gördüm, birileri tarafından ödüm patlatılırken, bir diğeri tarafından içim ısındırıldı.
Yaklaşım çok önemli diye düşünüyorum, kendi doğru sandıklarını dikte etmek yerine araştırmaya, okumaya yönlendirmeli din öğretmenleri.
Mune dersin adı "din kültürü".
Kaçımız bu derste Sünni İslam dışında bir şey duydu?
Halbuki ders din kültürü ise Alevilik de bunun parçası, Hıristiyanlık da Musevilik de. Salt tek bir mezhebi merkez alıp ders yapılırsa o kültür olmaz işte.
Ortaokuldan beri zorla ezberletilen dualara falan girmiyorum bile.