Merhabalar, tüm yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim
Malzemeler;
(Tavuk pişirmek için)
Beğendisi için;
Yapılışı: Öncelikle Tavuğu tencereye alıp üzerine bir tane soğan ve bir tane sarımsakla doğrayalım. İçine Defne yaprağı ve tuz atarak tavuğu haşlıyoruz. Haşlanan tavuğu soslayıp fırına atıyoruz.
Beğendisi için: bir tavaya tereyağı ve az miktarda sıvı yağ ekleyerek üzerine unumuzu ilave edip biraz kavuruyoruz. Sonra patlıcanlarımızı içerisine ekleyip biraz daha kavurduktan sonra sütünü ilave edip kaşarıda ediyoruz.
Yavaş yavaş kıvamı olacak tuz ve karabiberi ekliyoruz beğendiniz kıvam aldığında altını kapatıyoruz.
Not:Üzerine çok az sıvı yağda kırmızı pulbiber çevirip döktüm.
Malzemeler;
(Tavuk pişirmek için)
- Bütün tavuk
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tane Defne yaprağı
- tuz ve Su
Beğendisi için;
- 2 adet közlenmiş patlıcan (Ben kışlık için dolaba atmıştım onu kullandım)
- süt 2 su bardağı
- tereyağı (birazda sıvı yağ kullandım)
- 2 yemek kaşığı un
- çok az kaşar peyniri
- tuz ve Karabiber
Yapılışı: Öncelikle Tavuğu tencereye alıp üzerine bir tane soğan ve bir tane sarımsakla doğrayalım. İçine Defne yaprağı ve tuz atarak tavuğu haşlıyoruz. Haşlanan tavuğu soslayıp fırına atıyoruz.
Beğendisi için: bir tavaya tereyağı ve az miktarda sıvı yağ ekleyerek üzerine unumuzu ilave edip biraz kavuruyoruz. Sonra patlıcanlarımızı içerisine ekleyip biraz daha kavurduktan sonra sütünü ilave edip kaşarıda ediyoruz.
Yavaş yavaş kıvamı olacak tuz ve karabiberi ekliyoruz beğendiniz kıvam aldığında altını kapatıyoruz.
Not:Üzerine çok az sıvı yağda kırmızı pulbiber çevirip döktüm.
Son düzenleyen: Moderatör: