Tavuk eti ve toxoplasma

naproksen

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2014
4
0
6
34
İzmir
Kızlar herkese merhabalar.Ben foruma yeni üye oldum. Kısmetse Nisanda yavrumu kucağıma alacağım. Allah herkes hakkında hayırlısını versin. İki gündür düşünmekten duramıyorum belki forumda bana yardımcı olabilirsiniz. Geçen gün annem fırında tavuk yapmış sanki çok iyi pişmemiş gibi geldi bana bir kaç lokma yedim ama sonra içime sinmedi yemedim. Acaba tavuk etinde toxoplasma var mıdır? Bazı kaynaklarda kırmızı et ve şarküteri ürünleri ile çiğköftede bulunur bir de iyi yıkanmamış sebze ve meyvelerde bulunur tavuk ve balık etinde bulunmaz diyor. Bana geçmiş midir düşünmeden duramıyorum. Bilgisi olanlar yardımcı olursanız sevinirim.

Sanmıyorum canim.. tastamam çiğ olarak yemedin çünkü.. az pismemis yedin ve bundan dolayı da sıkıntı yapma canım

Doktorum bana kedilere yaklaşma. Dışardan yeme vs. bilindik şeyler söyledi. Ayrıca, sonradan yani hamilelikte olanı görmedim dedi ama her ay diğer kan testleriyle birlikte düzenli toxoplazmaya da baktırıyor. Çok merak ediyorsan hastanede test yaptır, için rahatlasın...
Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…