tavuk derisi hastalığı gibi

umutsuzca

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
296
186
103
arkadaşlar merhaba bikaç senedir yazları cildimde bazı kabarcıklar var. ama bu kabarcıklar toplu iğne başı kadar ve su şeklinde. böyle işaret ve baş parmağımın tırnak uçlarıyla sıkınca pıt pıt pıt patlıyolar. hani küçükken beyaz eşyalarda şeffaf şeyler olurdu patlatırdık eğlenirdik ya onu patlatmak kadar zevkli. içinde su gibi bişey çıkıyor bu suyun üstünde deri deseniz yok. yani bi iğne başı kadar çukura su dolmuş gibi. ve patlatınca suyun yayıldığı bölge kızarıp inanılmaz kaşınıyor. aynı suyu alıp cildimde başka yere koysam orayı da kaşındırıyor. ve bunlar o kadar incelediğimde görülecek şeyler ki doktora gösteremiyorum görünmüyor. oynama deseniz giyinip çıkarırken,havluya değince de patlıyor ve kaşındırıyorlar. bide çok zevkli oynaması bu nedir nasıl anlatılır bilen var mı aranız da. google dan neler neler araştırdım bütün deri hastalıklarına girdim ama bunlar çok minicikler ve şeffaflar nasıl bulunur bu (

Zevkli oynaması falan demeyeymişiniz iyiymiş azıcık midem bulandı anlatım tarzından... Bir de neden suyu alıp başka yere koyuyorsun?

O kabarcıklar olduğunda doktora gidip göstericeksin başka yapacak bir şey yok ki.

canım yaşın kaç, benim kuzenimde de vardı ergenlik dönemlerinde çok uğraştı onlarla patlattı ama daha sonra kalıcı oldular ve pürüzlü belirgin oldular tavuk derisi şeklinde, oynama bence doktora git, senin tenin hassas o yüzden

Canim benim seboroik dermatit yani sacimda yaralarim vardi bende cok kasirdim cunku tatli tatli kasiniyordu.Bende soyle cozum buldum tirnaklarimi kestim rahatladim.Bide alerjin olabilir biseye cildiyeye gitmelisin

kusura bakmayın iğrendirmek istemezdim sizi ama sivilce sıkmakta eğlenceli gelir ya bazı insanlara onun gibi işte. kollarımda falan var zaten yanlış anlaşılmasın. kabarcıklar bakınca görünmüyorlar ne yazık ki ben artık alıştığım için direk görebiliyorum. o içinde ki suyun kaşıntı yaptığını söylemek için yazdım "suyu alıp başka yere koyunca da kaşınıyor" diye

Genelde ergenlik çağında olur diye biliyorum ablam ve kuzenimdede olurdu zamanla gecti oynadiklari yerlerde lekeleri kaldi tabi genelde kollarinda cikiyordu ikisininde doktora gitmende fayda var

Canım dermatologlar bu işin uzmanı yani mutlaka bulurlar bir yolunu. Olmadı kabarcık varken gidin doktor göremezse patlatırsınız suyu çıkıyor zaten, belki o sıvıyı alır lab'a gönderir tahlil için. Mutlaka gitmen lazım sen göremez dersin ama doktor onlar.

evet evet cildim çok hassas hatta bu sene babamda cilt kanseri çıkmıştı. benimde ürtikerim var zaten ama bu ürtiker değil anladığım kadarıyla doktora anlatmaya çalıştım ama gösteremiyorum ki ne olduğunu.

Canim benim seboroik dermatit yani sacimda yaralarim vardi bende cok kasirdim cunku tatli tatli kasiniyordu.Bende soyle cozum buldum tirnaklarimi kestim rahatladim.Bide alerjin olabilir biseye cildiyeye gitmelisin

cilt olarak çok hassasım zaten ki öyle bembeyaz da değilim. doktora bu şekilde anlatamıcağım içinde aklıma burası geldi. günlük dille anlatabiliyoruz diye. ama bu tırnak kesme olayı çok mantıklı geldi. nasıl düşünemedim ben bunu. çokta zekiyimdir aslında :))

Faydasini goreceginize eminim :) Bende hassas ciltliyim hemen kizaririm yediklerinize dikkat edin doktora ellerini gosterin kasiniyor bende yoluyorum falan diyin anlar zaten :) Kasinti icin krem verir gecer insallah :)

Deri iltihabi ya da kıl kökü iltihabidir. Ikisinden biridir. Gecmis olsun. Bu arada urtiker icin nasil bir tedavi uyguluyorsun?

Deri iltihabi ya da kıl kökü iltihabidir. Ikisinden biridir. Gecmis olsun. Bu arada urtiker icin nasil bir tedavi uyguluyorsun?

teşekkür ederim. 2 tane kremim var onları sürüyorum bide sürekli banyo yaparken keseleniyorum. ama lif değil şu hamam keselerinden

Canım ne yüzden olduğunu söyliyebilirim güneşten bende de var 2 senedir falan tatile çıkmadığımızdan olmuyor hiç ne tatlı tatlı kaşınır ama bilirim bende patlatırdım kendilerini kısacası koruyucu krem kullanırsan olmaz

Ooo kese urtikeri iyice azdirmiyor mu? Benimde urtikerim var 1 yildir. Ilaclarin pek faydasi olmuyor

evet o an için birden kıpkırmızı olup kabarıyor ama geceleri falan rahat yatabiliyorum sabahlara kadar kaşınıp durmuyorum. hap şeklinde ilaç vermedi zaten ama kremlerde iyi geldi isimlerini verebilirim yasak değilse

ay hemde nasıl güzel kaşınıyor ama bi arkadaş söyledi yukarıda tırnaklarını kesmiş bende öyle yapıcam inşallah

Bildiginiz sivilce gibi bisey mesela bnm cildimdede sivilce cikmaz o seylerden cikar bende hep sabunla yikarim yada cildimi bi tonikle temizlerim 2-3 gune gecer

Burdan yazmak yasak da, mesaj olarak gonderebilirsin. Gerci benim bi basladi mi her yerim kasiniyor. Nereye krem sureyim bilmiyorum. Bazen gozlerimin ici bile kasiniyor.

Bilmiyorum aynı şey mi ama benim de 8-9 yıl önce vardı böyle bir durumum sonradan egzamaya çevirdi .. Seninki farklı olabilir bilmiyorum ama dediğin gibi iğne başı gibi su kabarcıklarına benzer seyler vardı ama ben patlatınca ve kaşıyınca hafif yanma yapıyordu sonradan.

mantarda olabilir değdiği yeride kaşındırıyorsa. nasıl böyle rahat doktora gitmeden durabiliyorsun

gittim ürtiker çıktı ama bunu anlatamıyorum. anlatsam da gösteremiyorum. çünkü çok inceleyince görünen bişey. o an doktorun yanında görüpte gösteremiyorum hemen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…