• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tavuk annelerden misiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Bazı anneler çocuklarının olgunlaşmasını istemezler ve onları sürekli olarak koruyup kollarlar. Sanki civcivlerini sürekli koruyup kollayan tavuklar gibidirler. Çocukları da annelerinin peşinden giderler ve otoritelerine boyun eğerler.
tavuk-annelerden-misiniz--6694612.Jpeg

Çocuk genellikle küçüktür ve tepesinde de baskın bir anne vardır. Çocuk bazen ergen veya erken erişkin de olabilir.

Anne çocuğunun her şeyine karışırlar ve olgunlaşma sürecinde onun gereğinden fazla kol kanat gerdiği için, evlatlarının kişiliklerinin gelişiminde sorunlar çıkar ve büyümelerini, olgunlaşmalarını teşvik eder gibi görünüp, aksine olanları sekteye uğratırlar.

Annenin baskısı yüzünden kız, nadiren de erkek çocuk ona bağımlı hale gelir.
Adeta ebeveyninin baskınlığı karşısında gerileyen, onun üstünlüğünün dışında hareket edemeyen ve ruhsal/cinsel gelişimi tamamlanmamış bir çocuk ortaya çıkar. Bedensel ve ruhsal her şeyini annesine danışır.

Randevularını annesi ayarlayacağı için kendileri telefona uzanmaktan çekinirler.
İstenen tetkikleri yaptırmazlar veya fiyat konusundaki pazarlığı da anneleri yapar. Sonra da adeta onların yönetimi altına girerler.

Psikolojik olarak çekingen veya bağımlı ergenlerdir. Sosyoekonomik durumları genellikle orta veya yüksektir ama ailece özgüvenleri düşüktür.

Anneleri onlara hükmeder ve öncelik almalarından hoşlanmazlar. Aralarında bastırılmış bir gerginlik ve ikirciklik vardır.

Tipik olarak, çocuklarına “anneciğim” derler; onlara kendi isimleriyle hitap etmekten hoşlanmazlar. Hâlbuki ergenin kişiliğinin gelişmesi açısından, isimleriyle hitap edilmesi şarttır. Sembolik olarak, ana rahminden çıkamamış gibidirler.

Bu ilişki genellikle anneyle babanın boşandığı ve çocukların da ortada kaldığı ilişkilerde görülür. Evlatları için saçlarını süpürge eder gibi görünürler ama esas kendileri ön plandadır.

Asla kötü anneler değildirler ama kızlarının kişilik gelişimini sekteye uğratıp, tedavilerinin aksamasına yol açabilirler.

“Hemen ve şimdi” ilkesine göre düşündükleri için, talepleri derhal yerine getirilmezse, kolaylıkla başka doktorlara giderler.

Eğer baştan iyi bir terapist ve danışan ilişkisi kurulmuşsa, genellikle ilk hekimlerine geri dönerler.

Eğer annelerinin başatlığından kurtulabilirlerse, kendi kişiliklerini çok daha rahat geliştirirler.

Çok önemli bir husus var: Artık çocuklarımızla arkadaş olma dönemi bitti.

Evlatlarımızın annesi veya babası olmalıyız, arkadaşları değil!

Bunun bir de Horoz Baba tipi var, onu ayrıca yazarım.

Sevgim ve saygımla…
Prof. Dr. M. Kerem Doksat

fft16_mf6694609.Jpeg

http://www.milliyet.com.tr/tavuk-annelerden-misiniz--pembenar-detay-cocuk-2204260/

şahane bi yazı olmuş, tipik yurdum anası...
aslında bu anneler çocukları için değil, fedakar cefakar "mış" gibi görünüp kendileri için çalışmaktadır bence
çocukları yetişkin olduğunda da en büyük hobileri sürekli çocuklarına suçlu hissettirmek vicdan yaptırmaktır, bunlardan oldukçada kazançlı çıkarlar, çocukları mutsuz olduğu halde...
aslında çocukların her yaş dönemlerinde onlara bağımlı olmalarından çok mutludurlar ama şikayetçiymiş "gibi" yaparlar

Genel olarak bdv de gördüğümüz ''odunumsu öküzümsü '' diye tabir edilen kocaların anaları ahamda bu teşhislere tam uyuyor.

Ya bu prof . lar çocuklarınızla arkadaş olun diye bas bas bağırırdı bir dönem.

Şimdi o dönem bitti diyorlar , günaydın:KK52:

Çocuğa söz hakkı tanımak , bir birey olduğunu aşılamak , ailesine güvenmesini sağlamak önemli .

Ama bunları yaparken kankigiller olmaya gerek yok .

aynı benim kaynana yanlız, annecim demesi ismiyle hitap etmemesi bile aynı:KK48:

Kızlarımı severim ve ilgilenirim onlarla ağlar onlarla gülerim ikiside anakuzusudur
Heralde hım ben tavuk anneyim:63::KK69:
Bir tarafım çok muhafazakar
Bir yanım yenilikçidir
Bilemedim şimdi:KK28:

Tavuk benzetmesi hiç hoş olmamış alakasız geldi!
Öte yandan çok anneci olmamak adına baskı iyi değil genelde erkek çocuklarında sıkıntı oluyor yoksa kızların anneci olmasında bir sıkıntı göremiyorum....

üniversitede hocamız derdi çocuğun elinde salatalık görünce tuzlukla koşan annelerden olmayın diye. kaç yaşına gelen çocukları hala ellerimizle besleriz. tatil mekanlarında farkederseniz küçük çocuklar kendi işlerini kendileri halleder. yiyeceğini kendi gider alır vs. bağımlı çocuklar yetiştirmemek gerek. ben öyle yapmayı planlıyorum olur umarım. aksi halde 25 yaşına gelip annesinden habersiz iki adım atmayan insanlar yetişiyor. e bu insanlar evlenince de eşlerine eziyetten başka bişeye yaramıyorlar. "Evlatları için saçlarını süpürge eder gibi görünürler ama esas kendileri ön plandadır." cümlesi herşeyi özetliyor aslında

Back