tavsiyeye ihtiyacım var!

gecekiz

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2015
37
13
merhaba arkadaşlar..ben daha yeni üyeyim başlığımı doğru yere mi açtım bilemiyorum ama benim bir sıkıntım var. 23 yaşındayım 2 buçuk yıllık harika giden bi ilişkim var.kesinlikle evleneceğim adamı bulduğuma inanıyorum.ciddiyiz evlilik hayallerimiz var.ancak ben evlilikten korkuyorum sanırım. erkek arkadaşım önümüzdeki en geç iki sene içinde evlenmek istiyor.ama ben nedense en az 5 sene daha evlenmeyelim istiyorum.onunla çok mutluyum çok seviyorum.ama gençliğimizi doya doya yaşayalım istiyorum.evlenince hayatımız monotonlaşacak ve çevremde gördüğüm evlilikler gibi sıkıcı olcak diye korkuyorum sanırım. sizden rica ettiğim şu: sizce bu süre çok mu fazla? sevgilim bu süre içinde sıkılır mı? ne yapmalıyım? bu konularda tecrübelerinize dayanarak tavsiye verebilirseniz çok sevinirim.kusura bakmayın çok uzun oldu.şimdiden çok teşekkür ederim..

dogru kişiyi buldugunuza inanıyrsanız beklemenin anlamı oldugunu dusunmuyorum hem 2 seneye kadarda 25 yasında olacaksını ideal bir yas yas 30 da olsa inanın gencliginizi doya doya yasamadıgınız dusuncesi yine olucaktır evlendikten sonra ilişkinizin monoton devam edip etmemesi siza baglı bir durum 35 yasında evlenip yine mnoton bir evlilige sahip olabilirsiniz..benim cevremde cok sıkıcı of bu ne ya dedigim evliliklerde var aksine 20 seneyi devirmiş ama sabah kalktıklarında hadi ya suraya gidelim deyip fellik fellik dolasıp eglenen ciftlerde

evet haklısınız ama arkadaşlarım çoğu evlendi.hepsi çılgın tiplerdi.şimdi çoğu eve tıkılı ,çiftler halinde takılan bekarlarla bile takılmayan insanlara dönüştüler.bunlar bana çok saçma geliyor.bu yüzden korkuyorum.

demekki onlarda bu potansiyel varmıs ..derlerya imzayı atınca birseyler degişiyor diye o kişilerin algısıyla alakalı siz nasıl surdurmek isterseniz oyle devam eder evliliginiz..her genc kızın sevgilim benle evlenmek istemiyor diye dert yandıgı bir zamanda bu kadar hevesli bir adamla karsılasmanız ve 2.5 sene sonrasında bile onun aradıgınız insan oldugunu hala dusunuyor olmanız cok onemli bunlarda evlilik hayatınızın uyumlu gidecegine bir isaret

Bilemiyorum, ben 23 yaşında evlenmeyi düşünmüyorum. Evlenip mutlu olan arkadaşlarım bile pişman, keşke biraz daha geç evlenseydim diyorlar. Herkesin kendi tercihi ama evlenince hayat monotonlaşıyor. Hele çocuk olunca. Hiç bana göre değildi senin yaşlarında evlenmek. Ben o zamnlar gezip eğlenmenin derdindeydim. Hiç pişman değilim. Yaşamak istediğim herşeyi yaşadım. :) Bu tercih meselesi. Sen özgürlüğü, erken yaşta sorumluluk almayı sevmiyorsundur erken evlenmezsin.

sevgilim konusunda hiç şüphem harika bi koca olucağından da eminim aslında.ama ben sanırım biraz özgürlüğüme düşkünüm.evlilik hayatı istediğim gibi olmazsa diye ödüm kopuyor.bunu nasıl aşabilirim ki sizce?

23 te asla evlenemem zaten orası kesin :) ama 25 bile bana çok erken geliyor.arkadaşlarımda çok üstüme geliyor.adam seni mi bekleyecek onca yıl diye.gerçi sevgilim anlayışlı o konuda sıkıntı yokta.arkadaşlar bazen kendimi kötü hissettiriyorlar böyle söyleyerek.

iyi de nereye kadar , erken kalkan yol alır derler evlenin cocukta yapın.Sagligim sıhhatım yerim de olsun varsın monoton olsun hayatım.

bende duskunumdur ama evlilik yanlıs empoze ediliyor artık istediginde dısarı cıkamıycaksın her adımını soyliyceksin ondan habersiz birsey yapmıycaksın ev temizligi cocuk yemek iş vs vs diye goz korkutuluyor..tabiki sorumluluk istiyor ama bu ilişkilerde de oyle degilmi iki tarafda birbirinin dusuncelerine fikirlerine saygı gosteriyor bazen fedakarlık yapmak zorunda kalıyorsunuz.onemli olan dogru erkek cunku onu buldugunuzda emin ol evlilik bekrlık hayatından daha mukemmellesebiliyor..bekarken hic dısarıya cıkmamıs kadınların evlendikten sonra daha aktif bir sosyal yasantıları oldugunu goruyorum..sizin korkunuz evliligin kotu gitmesi yani bosanma korkusu sanırım suan sevgilinizle aynı evde yasamak sizi korkutmazdı dimi cunku olmazsa cekip gidebilirsiniz kolayca ama o imza işleri degiştiriyor

yanlıs anlama ama tanidigim orta yasli evlenmemis iki hanim da yaslari gectikce tuhaflastılar , ikisi de cok guzel kizlardi ama yaslari ilerledikce tabi talipleri azaldi.Saniyorlar ki kendilerine gosterilen ilgi hep devam edecek.Adamlari kapiyorlar, acik acik yaziyorum valla yas gectikce evlenme isi zorlasiyor.

boşanma korkusundan ziyade çevremde gördüğüm örnekler korkutuyo sanırım beni.birde bazen şöyle düşünüyorum; ayrı şehirlerde de olsak sık sık görüşüyoruz.ailelerimiz tarafından hiç bi sıkıntı yok.istediğimiz zaman tatile bile çıkabiliyoruz.bu mükemmel giden ilişkimizi aynı eve girip birde dediğiniz gibi imza, sorumluluk vs. işin içine girince bozulcakmış gibi hissediyorum.belkide korkularım yersiz.ama nedense uzun zamandır böyle düşünüyorum.ve sevgilime haksızlık mı ediyorum diye kendimi yiyorum.işte bu düşüncelerden hislerden nasıl kurtulabilirim onu hiç bilmiyorum.

bu dediğinizi annem bile söylüyor bazen :) bende o yüzden bu düşüncelerden vazgeçebilmek istiyorum.ama nasıl yapıcam bilmiyorum.

zaten tahmin ettim baskı olsa uzerin de bir an once evlenmek isterdin.Yine de dogru insan oldugunu dusunuyorsan kacirma.

evliligin en guzel yani cocuklar ve şu var flört donemi de uzun surerse evlilik hayatın da gorulen sorunlar yine oluyor cok aman aman bir fark yok yani.flörtde monotonlasiyor bildiğin gibi .Ben bu durumu burada okuduklarimdan cok rahat gorebiliyorum.

aslında 23 yaş evlilik icin gec kalınmıs bir yas zaten degil..belkide suan evlilige hazır degilsiniz korkularınızı ister istemez buna bahane olarakda kullanıyor olabilirsiniz bir sene sonra belki korkmayacaksınız bile oyuzden zamana bırakın baskı hissetmeyin ustunuzde bir zaman sınırı koymayın kendinize arkadaslarınızın soyledikleride etkili olmus..

haklısınız tabi ki. acaba uzun süredir yalnız yaşadığım için rahatım bozulmasın mı istiyorum nedir? ya da durup durup bahane mi uyduruyorum.vallahi kendim için endişelenmeye başladım :)

evet sanırım çevresel baskımız çok hadi evlenin artık diye.yoksa bu kadar kendime sıkıntı yapmazdım.belki bi an gelicek hadi evlenelim diye ben teklif edicem sevgilime :) öyle de bi yapım var çünkü.

Niye biz evlenmeden once ikiye bolunuyorduk. Ben iste o iste ayri evlerde. Trafik de is yorgunlugunun ustune tuz biber. Yorgun argin bulus kos kos evde otur
evlendikten sonra daha eglenceli bir hayatimiz oldu. Evet sorumluluk basta olmak uzere bazi seyler degisiyor. Bekarken en basit sevgilini ekip arkadaslarinla bulusuyorsun bazen ama evliyken koca her zaman ekilmiyor :)) onun icin evli arkadaslarinizla sik gorusemediginiz icin onlari tenkid etmet
yin.
Bu arada evlilgi de esim beni ikna etmistir. Ben sozde feministin onde gideniydim. Hep kadin evlilikte soyle oluyor boyle eziliyor sen oyle davranir misin onu yapar misin buna boyle dermisin ail3n boyle yapar mi soyle bekler mi vs diye adamin basinin etini yedim. hatta bir ara acaba sen mi haklisin evlilik zor ve kotu bisey mi diye bocalamaya bile baslamisti garibim ki Allahtan kolay toparlandi. Evlendikten sonra da hep yaptigim pazarliklari onune koydum super oldu.
vel hasil kelam iyi analiz ettiyseniz herseyiyle evlilik guzel bisey dostum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…