Tavsiye..

- Lavinia

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2019
2.048
1.599
133
Kızlar merhaba,

3 buçuk aylık bi kızım var. Bu aralar kusması ve gaz sancısı arttı nedense. Emdikten sonra hemen gazını çıkartıyorum ama yinede kusuyor. İster istemez üşütüyor mu diye düşünüyorum. Evimiz 27-28 derece arasında. Üstünde tek kat zıbın ve çorap oluyor sadece. Gece uyurken de ince müslin battaniye örtüyorum ama açıyor geceleri malesef. Bu hafta doktor kontrolü var ama yanlış yaptığım bişey mi var sizlere danışmak istedim önce. Kusması ve gazı azalmıştı ama tekrar artınca şüpheye düştüm. Teşekkür ederim şimdiden.

Belkı reflü vardır.
Gece ıncecık pıjama gıydırın uzun, bızım gıbı ustelerı örtülü kalmıyor cunku.

Bu dunyaya alısmaya çalışıyor. Gaz 5-6 ay devam edıyor.

Bende pijama giydirsem mi diye düşünüyordum terler mi diye emin olamıyordum ama dediğiniz gibi yapayım o zaman teşekkürler. Bide reflüden kaynaklı olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Kusmasi usutmekten ziyade refluden olabilir ya da cok emiyosa fazlasini kusuyodur

Reflü olup olmadığını nasıl anlayabilirim peki?

Yatagının bas kısmının altına bısıler koyup hafıf yukseltın. Yastık kullanmak yerıne bu sekılde çözum bulursunuz. Incecık gıyerse terını de emer. Reflu hıc yasamadım bu konuda doktor bılgısı alın, daha net cevap verır.
Kızım suan 4.5 yasında ve ustunu ortme alıskanlıgı yok, ben uzun kollu seyler gıydırıp yatırıyorum, cunku uyuyan ınsan bır muddet sonra hareketsız kaldıgı ıcın üşür.
Mesela yaz bıle olsa yatarken uzerımıze bır carsaf bıle olsa alırız degıl mı?

Emdikten sonra yatirdiginizda agzina mideden sut gelir yuzu eksir yutkunur ilerlemis boyutuda fiskirtarak kusmadir

Benim oğlum 6 ayına kadar her gün ama her gün ama her gun kustu

6 ayı geçtik inanılmaz azaldı hatta kesildi diyebilirim

Sizin de öyle olur inşallah

Haklısınız. Bundan sonra öyle yapayım. Çok teşekkür ederim.
Emdikten sonra yatirdiginizda agzina mideden sut gelir yuzu eksir yutkunur ilerlemis boyutuda fiskirtarak kusmadir

Emdikten sonra gazını çıkartmak için omzuma alınca kusuyor direkt, hem de gazını çıkartıyor. Bi 15-20 dakika dik tutuyorum ara ara kusuyor sonra bitiyor. Bu şekilde genelde; ama son zamanlarda arttı. Fışkırarak hiç kusmadı genelde sızma tarzında.
Benim oğlum 6 ayına kadar her gün ama her gün ama her gun kustu

6 ayı geçtik inanılmaz azaldı hatta kesildi diyebilirim

Sizin de öyle olur inşallah

Amin inşallah teşekkürler. Bizim de bayağı azalmıştı ama son zamanlarda tekrar artınca şüphelendim.

Fazlasını çıkarıyor olabilir canım benim oğlum 8 aya kadar hep kustu hangi doktora götürdüysem emmeyi sevdiği için fazla emiyor ve sonra fazlayı atıyor dedi sütümde oldu MaşAllah

Fazlasını çıkarıyor olabilir canım benim oğlum 8 aya kadar hep kustu hangi doktora götürdüysem emmeyi sevdiği için fazla emiyor ve sonra fazlayı atıyor dedi sütümde oldu MaşAllah

Maşallah ne güzel benimde öyle çok şükür şimdilik. Hastanede hemşire demişti sütün çok basınçlı geliyor biraz yatırır gibi emzir diye belki ondandır diye de düşünüyorum. Benim kızım da emmeyi seviyor çok şükür biraz obur

MaşAllah Allah uzun sağlıklı ömürler versin inşAllah en kısa zamanda toparlar inşAllah merak etme

Fazlasini kusuyor olabilir, benim kizimda bir ara hep oyle cikarmisti... Uyuturken dikkat edin. Uyku sırasında kusmugu cikaramazsa allah korusun.. yan yatirin veya basini kaldırabiliyorsa yüz üstü yatırın. (ben kizimi 1 aydan sonra yuz ustu yatirmistim basini dik tutabiliyor istediği zaman cevirebiliyordu diye).

Emiyosa eğer meme tutuş şeklinizi değiştirin hava yutuyor olabilir ayrıca eviniz fazla sıcak ve sıcakta solunum zayıflar bilimsel detaya girmicem bi kat fazla giydirin ama dereceyi düşürün. Rahat nefes alamadığı için de hava yutar. Ayrıca yatağının altına eğim verin reflü yatağı gibi yapın. Ben banyo havlusu koymuştum. Emzirip yatirmayin en az yarım saat sonra yatırın.simdilik aklıma gelenler bunlar

Canım aynı şeyleri yaşayan olarak bende işe yarayan tavsiyelerde bulunabilirim.
Emer emmez yatırma yatarak emzirme. Reflu olabilir bize teşhis konmadı . Alerji de olabilir dendi hepsinin teşhisi için istenen testler vardı ve zor testlerdi. biz de sanki o hastalık varmış gibi tedaviye başladık.
Reflu varmış gibi yuksek yastikta yatırdık karnını doyurunca hemen uyutmamaya ozen gösterdim o şekilde geçti.
Bir dönem alerjiden şüphelendi doktor bazı Besinleri tuketmedim o da işe yaradı
Zor bir donemdi ama geçti gitti. Yürümeye ve oturmaya baslayinca düzeldi. Refluydu büyük ihtimal bizimki.

Bende bu aralar destekleyerek yan yatırıyorum öyle uyuyor hoşuna gidiyor hem de. Bende fazlasını kusuyor diye düşünüyorum aslında çünkü kusmuk gibi değil de kokusuz beyaz çıkarıyor aynı süt gibi.

Reflü yatağı var aslında ilk aylar onu kullanıyorduk ama artık hareketlendiği için kayıp gidiyor içinden. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

Bende bu aralar her ihtimali düşünüyorum acaba üşütüyor mu yoksa fazla mı emiyor yediğim bişey mi dokunuyor diye ama işin içinden çıkamadım. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…