tavşanımız ...

MaviEge

DENİZCİM VE BİRİCİK KIZLARIM
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
4.520
37
arkadaşlar evcil hayvan diye diye bir tavşan aldık sonunda,birkaç gün oluyor. ama çok kirletiyor kafesini günde birkaç kere temizlemem gerekiyor. evde gezsin diye salıyorum arada yakalayamıyorum sonra.kakasını talaşın dışına da yapıyor.bugün saldırdı ayrıca.kızım da hoşlanmadı ama kafesine girince tavşan tavşan diye ağlıyor.ne yapayım bir çare söyleyin.tavşana da kıyamıyorum. ama kızım 2 yaşında zaten çok hareketli uykusuz bir bebek, bir de tavşan. ben hergün temizlenmiyor diye biliyordum,

arkadaşlar sabah kızımın elini çizmiş,iltihap kapmış şişmiş. içim acıdı. çok vahşi davranıyor tavşan.ya ufff kıyamıyorumda benim de elimi çiziyor sürekli. isteyen olursa eşimle konuşup vericem. inanın çok zorlanıyorum.

tavşanımızı geri verdik arkadaşlar onun yerine akvaryum ve 5 tane balık aldık .çok alıştık ,kızım ayrılmıyor başından. tavşanı ilk günler çok aradı ama şimdi unuttu.

yazık ona yaa,alışamadığından yapıyordur ne yapıyosa :KK43:
yine de vermekle en doğrusunu yapmışsınız,ben de bi sene baktım ama gaddar ev arkadaşım artık bakamıyoruz diye,isteyen bir aileye verdi :KK23:
başta çok üzüldüm tabi ama sonra temizlikti tüydü,meğer ne yormuş beni farkettim =)
hem abisi ablası varsa bilemiyorum tabi ama 2 yaşında çocuğun evcil hayvan neyine ki,daha neyin zararlı neyin acı vereceğini bilmez,işkence eder gariban hayvana...
balık almak çok isabetli olmuş bu yüzden :KK34::KK34:

tavşan bir dönem bende baktım. Biz aldığımızda birkaç aylıktı. Bizimkide ortalığı biraz batırıyordu vahşiligine gelince ilk zamanlar bizimki kendini sevdirmez kacardi. Zamanla kendi gelirdi sev diye. Tabii bir süre sonra başka birine vermek zorunda kalmıştık çok üzülmüştüm:KK43: onun yerine şimdi sultan papağani besliyorum:)

biz de tavşan besliyoruz. 4 aya yakın oldu alalı. bebekti daha :) şimdi kocaman kız oldu. eşime aşık kendisi, sürekli onun kucağında. tuvalet eğitimi de verdik. Kocaman bir odayı onun evi haline getirdik, istediği gibi dolaşıyor. sosyal hayvanlar olduklarından ve yalnızlığı pek sevmediklerinden günde 3-4 saat kendi odamızda gezinmesine izin veriyoruz. çok akıllı tatlı bir canlı. ancak kabloları kemirmemesi için izole etmek lazım...

X