• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tavır koymalı mıyım?

Yokuspokus

Nope thanks
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Aslında çok da dertten sayılmaz ama, aklıma gelmişken fikir almak istedim, gördüğüm, takip ettiğim kadarıyla güzel bir sinerji var burada biz kızlar arasında.

Kısaca bahsedeyim:

Eşimin, kardeş gibi saydığı erkek kuzeni ve onun eşi ile oldukça samimiydik.
Hemen hemen her haftasonu 4ümüz birlikte vakit geçirirdik. Ancak şu ara işler biraz değişti.
Bir ayı geçkin bir süredir, ne aradılar, ne sordular... Hatta en son üst üste biz aradık. Hep bir meşguliyet.
Bu sorun değil, böylesi basit şeyleri dert edinecek bir insan değilim, anlarım da, hani belki kendi aile içlerinde sorunları vardır, özel yaşamak istiyorlardır, ya da benzeri şeyler...

Ama facede filan paylaşımlarını da gördüm, diğer kuzenlerle gezmişler, piknikler, vs vs...
Kıskandığımdan değil, sadece bu bir anda -terk ediş- i idrak edemedim.

Kuzeninin eşinin psikolojik sorunları vardı, bunu dillendirmek dahi hoş değil ama bazı anlar oldu ki, kendi öz ablasından daha çok ilgi alaka gösterdim. Dost acı söyler misali, dışarıdan nasıl görünebileceğini, insanların ona yargılayan gözlerle bakabileceğine kadar bazı davranışları konusunda uyarıcı oldum. Çünkü benzerlerini yaşadım, bunu da açık yüreklilikle paylaştım ona moral olması için. Sevmesem bana ne, kötü insan da değil.

Ama bilmiyorum, aklıma kötüyü getirmek istemiyorum da... Ya araba aldık, biraz bi uzaklaştılar sanki (hala borcunu öderiz) , şimdi de hamişim ( Allah olmayanlara, isteyenlere de versin inşallah)...... İyice aramaz sormaz oldular. Konduramıyorum kıskançlık mı diyeceğim ama...

Her neyse.

Haftasonu yine ortak bir akrabanın düğünü var. %99 karşı karşıya geleceğiz.
Sizce hiçbir şey yokmuş gibi mi davranmalıyım, yoksa aramızda ufak bir soğukluk yaşandığını ona hissettirmeli miyim?

Gerçi o nasıl davranacak onu da bilmiyorum ya...

Acaba farkında olmadan, ay araba borcu bir yere gidemeyiz artık, ay Bebek de geliyor, daha da dikkatli olmalıyız, bu aralar hiç plan yapmayalım gibi laflar etmiş olabilir misiniz?

Şimdiye kadar öğrendiğim tek şey kimseyle sıkı pıkı olmamak sonrası hep hayal kırıklığı oluyo. Siz hiç birşey olmamış gibi davranın. Onun davranışlarına bakın

Aslında çok da dertten sayılmaz ama, aklıma gelmişken fikir almak istedim, gördüğüm, takip ettiğim kadarıyla güzel bir sinerji var burada biz kızlar arasında.

Kısaca bahsedeyim:

Eşimin, kardeş gibi saydığı erkek kuzeni ve onun eşi ile oldukça samimiydik.
Hemen hemen her haftasonu 4ümüz birlikte vakit geçirirdik. Ancak şu ara işler biraz değişti.
Bir ayı geçkin bir süredir, ne aradılar, ne sordular... Hatta en son üst üste biz aradık. Hep bir meşguliyet.
Bu sorun değil, böylesi basit şeyleri dert edinecek bir insan değilim, anlarım da, hani belki kendi aile içlerinde sorunları vardır, özel yaşamak istiyorlardır, ya da benzeri şeyler...

Ama facede filan paylaşımlarını da gördüm, diğer kuzenlerle gezmişler, piknikler, vs vs...
Kıskandığımdan değil, sadece bu bir anda -terk ediş- i idrak edemedim.

Kuzeninin eşinin psikolojik sorunları vardı, bunu dillendirmek dahi hoş değil ama bazı anlar oldu ki, kendi öz ablasından daha çok ilgi alaka gösterdim. Dost acı söyler misali, dışarıdan nasıl görünebileceğini, insanların ona yargılayan gözlerle bakabileceğine kadar bazı davranışları konusunda uyarıcı oldum. Çünkü benzerlerini yaşadım, bunu da açık yüreklilikle paylaştım ona moral olması için. Sevmesem bana ne, kötü insan da değil.

Ama bilmiyorum, aklıma kötüyü getirmek istemiyorum da... Ya araba aldık, biraz bi uzaklaştılar sanki (hala borcunu öderiz) , şimdi de hamişim ( Allah olmayanlara, isteyenlere de versin inşallah)...... İyice aramaz sormaz oldular. Konduramıyorum kıskançlık mı diyeceğim ama...

Her neyse.

Haftasonu yine ortak bir akrabanın düğünü var. %99 karşı karşıya geleceğiz.
Sizce hiçbir şey yokmuş gibi mi davranmalıyım, yoksa aramızda ufak bir soğukluk yaşandığını ona hissettirmeli miyim?

Gerçi o nasıl davranacak onu da bilmiyorum ya...
bence nabza göre şerbet ver sana karşı tavrını anlarsın orada sende ona göre tavır takınırsın

Acaba farkında olmadan, ay araba borcu bir yere gidemeyiz artık, ay Bebek de geliyor, daha da dikkatli olmalıyız, bu aralar hiç plan yapmayalım gibi laflar etmiş olabilir misiniz?

Yo hayır. Borçlarımızdan kimsenin haberi olmaz, başkalarının yanında maddi durumumuzu, planlarımızı vb. konuşmayız eşimle.

Genelde bi hafta sonu biz ararsak, 2 hafta sonra onlar arardı, plansız canımız ne isterse onu yapardık, ona göre bütçemizi ayarlardık yani...

Yo hayır. Borçlarımızdan kimsenin haberi olmaz, başkalarının yanında maddi durumumuzu, planlarımızı vb. konuşmayız eşimle.

Genelde bi hafta sonu biz ararsak, 2 hafta sonra onlar arardı, plansız canımız ne isterse onu yapardık, ona göre bütçemizi ayarlardık yani...
bana sizi satmışlar gibi geliyo çokta takılma bence

Şimdiye kadar öğrendiğim tek şey kimseyle sıkı pıkı olmamak sonrası hep hayal kırıklığı oluyo. Siz hiç birşey olmamış gibi davranın. Onun davranışlarına bakın

Sıkı fıkı olmayıp ne yapacaksın, yaşıtların, akrabaların, aile içi hep.
Adım kadar eminim, benden yana bir hata yok, hatta neden uzaklaştılar buna dair fikrim bile yok.
Eğer bir hatam olduğunu düşünseydim vicdan yapardım zaten. İlginç geliyor sadece.

Atalarımız boşuna dememişler;
Çok muhabbet tez ayrılık getirir diye.:cool:

Annemin tembihlerinden biri :)
Aşırı kaçmayacak kadar ayarlı biriyim canım o konuda. Ne bıktırırım ne bıktırmalarına izin veririm. Küslük yok, bi şey yok.
Sadece bu ani uzaklaşmayı algılayamıyorum.Aklıma kötü şeyler geliyor. Hislerimde de yanılmam ama.. İnşallah öyle değildir.

Sıkı fıkı olmayıp ne yapacaksın, yaşıtların, akrabaların, aile içi hep.
Adım kadar eminim, benden yana bir hata yok, hatta neden uzaklaştılar buna dair fikrim bile yok.
Eğer bir hatam olduğunu düşünseydim vicdan yapardım zaten. İlginç geliyor sadece.
Sıkı fıkı olmayıp azıcık mesafeli olacaksın her hafta değil ayda bir görüşeceksin bu kadar :)

Anladım bazen arkadaşlarımız, bu tip konularda şikayeti fazla kaçırıyorlar. Bizde bir yere gidecek olsak, çağırmadan önce 10 defa düşünüyoruz. Kırar muyuz vs diye.
O zaman ikinci seçenek ya diğerleriyle özel bir Zaman geçirmek istemişlerdir. Yada tahmin ettiğiniz gibidir.

bana sizi satmışlar gibi geliyo çokta takılma bence

Evet resmen sattılar ya, olayın özeti :D

Takılmıyorum, dediğim gibi, dertten sayılacak bir şey de değil. Ama açıklama bulamıyorum. Kayıptan sayabileceğim bir iletişim biçimimiz yoktu zaten eşiyle aramızda...

Sıkı fıkı olmayıp azıcık mesafeli olacaksın her hafta değil ayda bir görüşeceksin bu kadar :)

Her hafta dediğim lafın gelişi, her hafta sonu görüşülmez ki canım, çalışan insanlarız bi haftasonlarımız var. Ayda bir de olabilir yani. Samimiyeti aktarmak için hafta dediysem benim hatam, o kadar sık görüşme aralığında değiliz. Ama 1 ayı da geçirmezdik. Taş çatlasın 3 hafta... Şimdi zaten sıra onlarda. İnada bindi iş.

bence onlar diğerlerinden yüz bulunca sizi satmışlar net

Biraz da deveye diken, adama s... mevzusu galiba. Havalara mı girdi nolduysa "Bu kız beni çok seviyo" filan diye... Bi de arkalarından demediklerini bırakmazlardı şu an yanlarında oldukları insanların. Uyarırdım da, konuşma öyle diye.

Biraz da deveye diken, adama s... mevzusu galiba. Havalara mı girdi nolduysa "Bu kız beni çok seviyo" filan diye... Bi de arkalarından demediklerini bırakmazlardı şu an yanlarında oldukları insanların. Uyarırdım da, konuşma öyle diye.
aynen öyle bencede bu laf cuk oturur bu olanlara

Sonuçta arkadaşsınız ,devamlı iç içe olma mecburiyeti yok ki,sizin başka arkadaşınız olmayabilir ama Onların varmış.Belki hamilelik nedeniyle sizin ayak uyduramayacağınızı düşünmüştürler.

Hiç zannetmiyorum.
Fark ettin mi bilmiyorum ama canım bir mecburiyetleri var algısıyla konuşmuyorum. Başka arkadaşım olmadığını hangi cümlemden çıkardınız onu da anlayamadım?

Bir samimiyetin, bir anda kesilmesinden ve bunun olası sebeplerinden söz ediyorum. Hangi kısmını anlamadınız?

Back
X