Tatlı Tarifi Tatlı Sosları..

JuLaL

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2009
3.117
1
42
Merhaba arkadaşlar hepimiz tatlılarımızı seviyoruz. Peki unuttuğumuz o güzelim pasta, tart, cheesecake ve diğer bir çok tatlılarda kullanabileceğimiz sosları hatırlamak veya yenisini öğrenmek istemez miyiz?

ÇİKOLATA GANAŞ

Daha çok pastaların üzerilerine yazı yazmak ve şekiller çizmek için kullanılan bu sert krema , bazı özel durumlarda pastaların üzerilerinide süslemektedir. Mesela bazı özel düğün pastalarının üzerileri daha dayanıklı olması için royal icing ile kaplanır. Bol şekerli bir tadı vardır ama görüntünün uzun süre bozulmadan aynı kalması özel bir durumda sizin için önemli ise bu kremayı önerebilirim.

3 adet yumurta akı
1 paket pudra şekeri ( 250 gr)
1/4 limon suyu
kürdanın ucuyla toz gıda boyası ( renklendirmek isterseniz)

Yumurta akları ile pudra şekerini birlikte çırpıyoruz. ( yavaştan hızlıya) Limonun suyunu da ilave edip krem şanti kıvamında bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam ediyoruz. Renklendirmek istersek bu aşamadan sonra çok az boya ilave edip çok az daha çırpıyouz.

Eklentiler

• $nl0110_icing_med.jpg
    9,6 KB · Görüntüleme: 85
hmmmm. denemek lazım canım. dayanıklı oluşu önemli tabii. çok süper tariflerin. eline sağlık. paylaşımların devamını istiyor ve diliyorum.

hmmmm. denemek lazım canım. dayanıklı oluşu önemli tabii. çok süper tariflerin. eline sağlık. paylaşımların devamını istiyor ve diliyorum.

ilgine ve dikkatine çokk teşekkür ederim aslında elimde bir çok pastacılıkta kullanılan pasta üzeri tatlı soslarının tarifi var ama bir türlü fırsat bulup ekleyemedım..

a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…