Merhaba kızlar.
Çok büyük dertlerim var önceki konularımdan anlaşılacağı üzere ama şimdi bunları biraz olsun unutabilmek adına tatlı bir dert hakkında konu açmak istedim.
Derdim hıdırellez :) ben hayatımda hiç hıdırellez de dilek dilemedim. Dogru düzgün bir bilgim de yoktur nedir, neler, nasıl yapılır diye. Şuan bir tatil beldesindeyim. Önümde gül ağaçları var alabildiğince. Dün haberlerde rastgeldim hıdırellez meselesine. Benim de başımda bunca dert varken, bir sürü gül ağaçları da bahçedeyken, bende dilek dileyeyim belki bu vesile ile kabul olunur. Dertlerım sıkıntılarım son bulur dedım.
Dedim ve Başladım araştırmaya. Ama ne göreyim. Hıdırellez dün geceymiş, dün gece dilekler dilenip, gömülüp,6 Mayıs yanı bu sabaha karsı dilekler gömüldüğü yerden toplanırmış
üzüldüm. Öyle çok inanan biri değilim böyle şeylere ama gerceklestıgını duydugum cok hikaye var bununla alakalı.İlk kez yapacaktım, kaçırdım fırsatı
Sormak istediğim şu, illa ki 5 mayısı 6 mayısa baglayan gece ve sabahı mı olmak zorunda bu dilek işi.? Ben bu gece dileğimi yazıp gömsem yarın sabah gömdüğüm yerden alsam olmaz mı? Nasıl oluyor bu işler? Oluru var mıdır daha dogrusu?
Belkı düzelir diye umutlanmıştım ya o kadar