Nikah Tatlı bir dert... Nereden başlamalı ?

Çok teşekkür ederim.. Benim düğün zamanım tam olarak belli değildi, ailelerle konuşup mayıs 2016 olarak belirledik. Yaz sonunda eylül ekim gibi tüm hazırlıklara başlayacağm nasipse, şimdiden düşünüp karar vermeye çalışıyorum bazı şeylere. Size de bir ömür mutluluklar diliyorum Allah bir yastıkta kocatsın

Herşeyin hayırlısı bakalım çook teşekkürler

düğününe 84 gün kalan bir gelin namzetinden öneriler dinlemektesin canım sorularına hemencik yanıt vereyim.
1. nikah günleri en erken 6 ay öncesinden açılıyor.daha öncesinden istesen de alamıyorsun.

2. düğün mekanını ne kadar önce ayarlarsan okadar iyi ramazanın yaza gelmiş olması tarihleri iyice sıkıştırdı. ben 10 ay öncesinden mekanımı ayarlamıştım. nikah günü için sıkıntı çıkmıyor ancak düğün mekanı hele de hafta sonu istiyorsan büyük sıkıntı ne kadar erken okadar iyi.

3. gelinlik en az 4 ay öncesinden başlanmalı diye düşünüyorum kış aylarında hem gelinlikçiler az yoğun oluyorlar hem biraz daha uygun oluyor. yaz aylarında baştansavma yapılıoyr gelinlikler. damatlık özel dikim değilse 1-1.5 ay öncesi bile olur sonuçta smokin de olsa pantolon ve ceket. tadilat için paçaydı koldı vs için zamanının olması yeterli .

4. ev 2 ay öncesinden belli olursa devlet dairesi işlemlerin ( elektriği suyu vs üstünüze alma) boya badana tadilat ve temizlik işleri açısından rahatlık sağlar. ama mobilya için en az 2 ay öncesinden sipariş verişmiş olmalı özellikle de özel yaptırıyorsan 2-3 ay içinde taslim ediliyor çünkü. beyaz eşye ha deyince eve geliyor o sıkıntı değil.

5. çok iyi bir fotoğrafçıyla anlaşmak göreceli bir kavram olmakla birlikte yüklü miktar ücret gerektirir serhan serter için konuştuğumda 4 bin tl demişti taa ocak ayında. mekan gibi fotoğrafçı ile ne kadar erken anlaşırsan okadar iyi. o da bütçene göre tabi

6. balayı için erken rezervasyon fırsatlarını takip etmelisin. yurt içi yurt dışı mı onu belirledikten sonra nasıl bir tatil istediğini belirlemelisin gemek mi dinlenmek mi vs.otel seçeneğinde yardımcı olamayacağım balayım 84 gün sonra :)
umarım yardımcı olabilmişimdir.

Çok teşekkür ederim :) Mutluluklar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…