- 20 Mayıs 2009
- 23.915
- 63.667
Hepinize hayırlı günler arkadaşlar. Pek çok derdim için konu açmıştım ama bu kez derdim tatlı bir dert3 yıllık birlikteliğimizi 4. yılımızda nihayete erdirme kararı aldık. Nasipse 2016 yazında evlilik planlıyoruz. (İsteme ve nişanı bu yaz küçük bir törenle evde ve aile arasında yapacağız.) Ama bu işler nasıl yapılır güzel yardımlarınıza ihtiyacım olacak. Hiç bir şeyi atlamak istemiyorum, geç kalmak istemiyorum, stressiz rahat bir süreç istiyorum o yüzden ileride sıkışmamak adına araştırmalara şimdiden başlama kararı aldım.. Tecrübeli arkadaşlar yardım ederse minnettar kalırım..
Öncelikle 2016 ramazan ayı 5 haziranda başlayacakmış. Bu yüzden düğünü mayıs sonu yada haziran başı gibi ramazan öncesi olarak planlıyoruz. Gelelim aklıma takılanlara:
1- Düğün tarihi için nikah memurluğuna ne kadar önceden başvurmalı ? Nikahı düğünde yapmayı istiyoruz, ne kadar bir maliyete sebep olur ?
2- Düğün mekanı, nikah tarihi seçmeye gitmeden önce mi ayarlanmalıdır ? Ve ne kadar önceden tutulmalıdır ?
3- Gelinlik, damatlık seçimlerine ne zaman başlamalı ?
4- Ev ne kadar önceden tutulup, mobilya seçimlerine ne zaman başlanmalı ?
5- İyi bir düğün fotoğrafçısıyla hangi aşamada anlaşmalıyım ?
6- Harika bir balayı geçirmiş arkadaşlar nereyi ve hangi oteli önerirsiniz ? Balayı oteli düğünden ne kadar önce ayarlanmalıdır ?
Kısacası nereden başlayıp hazırlıklara nasıl devam etmeliyim. Gelin hamamı gibi eğlenceli ve güzel anılar bırakacak önerileriniz nelerdir ? Bu aşamalarda nelere dikkat etmeliyim, iyi- kötü tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum... Öpüldünüz
Edit: Düğün Bursa'da olacaktır.
Hepinize hayırlı günler arkadaşlar. Pek çok derdim için konu açmıştım ama bu kez derdim tatlı bir dert3 yıllık birlikteliğimizi 4. yılımızda nihayete erdirme kararı aldık. Nasipse 2016 yazında evlilik planlıyoruz. (İsteme ve nişanı bu yaz küçük bir törenle evde ve aile arasında yapacağız.) Ama bu işler nasıl yapılır güzel yardımlarınıza ihtiyacım olacak. Hiç bir şeyi atlamak istemiyorum, geç kalmak istemiyorum, stressiz rahat bir süreç istiyorum o yüzden ileride sıkışmamak adına araştırmalara şimdiden başlama kararı aldım.. Tecrübeli arkadaşlar yardım ederse minnettar kalırım..
Öncelikle 2016 ramazan ayı 5 haziranda başlayacakmış. Bu yüzden düğünü mayıs sonu yada haziran başı gibi ramazan öncesi olarak planlıyoruz. Gelelim aklıma takılanlara:
1- Düğün tarihi için nikah memurluğuna ne kadar önceden başvurmalı ? Nikahı düğünde yapmayı istiyoruz, ne kadar bir maliyete sebep olur ?
2- Düğün mekanı, nikah tarihi seçmeye gitmeden önce mi ayarlanmalıdır ? Ve ne kadar önceden tutulmalıdır ?
6- Harika bir balayı geçirmiş arkadaşlar nereyi ve hangi oteli önerirsiniz ? Balayı oteli düğünden ne kadar önce ayarlanmalıdır ?
Kısacası nereden başlayıp hazırlıklara nasıl devam etmeliyim. Gelin hamamı gibi eğlenceli ve güzel anılar bırakacak önerileriniz nelerdir ? Bu aşamalarda nelere dikkat etmeliyim, iyi- kötü tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum... Öpüldünüz
Çok teşekkür ederim nilersn, Rabbim sizinkini de tamamına erdirsin bir ömür boyu mutluluklar dilerimCanım öncelıkle hayırlı olsun inşallah hayırlısıyla atlatırsın bi an önce :) Telaşlı ve yorucu bı doneme gırıyosun hem maddi hem manevi. Bende bu yaz agustosta evlenıyorum. Nikah işlemleri bölgelere göre değişiyor arastırman lazım ama mutlaka bulursun merak etme. Bu arada salon işini falan su zamanda 1 yıl varken halletmek cok daha uyguna gelebılır biz 10 ay once halletık ve cok rast gıttı ısımız mumkun dahı olmayan bı fıyata cok guzel bı salon tuttuk. Gelinliğe gelince 4bucuk ayım kaldı benım gecen hafta gıttm mayısta ılk provam baslıcak ama gelınlıkcının yogunlugunada baglı bı durum tabıkıde bu. Balayındada kışın takip edersen eger cok cok uygun oluyor.. Şimdiden mutluluklar dılıyorum.. Bu arada ceyızıne basla sımdıden ıvır zıvır o kadar cok eksık cıkıyor kı kafayı yıcek duruma gelıyosun. Evide hazıran gıbı bakmayı dusunuyoruz bız bosuna kıra odemenın anlamı yok ama sımdıde netten bakıyorum arada piyasa arastırması için :)
Rabbim bir ömür mutlu etsin siziÖncelikle hayırlı olsun canım. Birinci sorunun cevabını vereyim. Nikah salonunda olacaksa sadece evrak ücretlerini alıyorlar ama sen düğüne çağıracakmışsın memuru, bu yüzden 150-300 tl arasında değişir. Ne kadara anlaşırsanız. Bizim memlekette öyle en azından. Bunun için de 3 ay önce başvur, çünkü sen büyük şehirde yaşıyorsun. Nikah memuru ücretinin dışında evrak ücretleri 90 tl verdim ben sanırım. Bursa'da ne kadardır fikrim yok :S
2. sorunun cevabı şu: Düğün seneye yazın olacakmış. 1 sene önceden tutarsan fiyatı daha uygun olur. Bizim kıytırık memlekette bile yaz ayları söz konusu oldu mu 9 ay önce de gitsen salon bulamıyorsun.
3. Gelinliği 1 ayda dikiyor bazı gelinlikçiler, bazıları da yoğun olduğu için 2-3 ay önceden başlıyor.
4. Evi düğüne 1 ay kala tutup yerleştirmenizi tavsiye ederim. Eşim sağ olsun 3 ay önce tuttu temizletti, geldiğimde evi b.k götürüyordu. Pencereler kapalı olduğu halde her yer fena tozlanmıştı. Camlar da kir içinde kalmıştı. Eşyayı da evi temizledikten sonra alır temizce yerleştirirsin. Ama sen kendi kendine 3 ay önceden de bakabilirsin. Böylece sıkıntı da olmaz. Hemen istediğini gider alırsın.
5. Fotoğrafçıyla düğüne bir ay kala anlaşırsın diyeceğim ama düğünün yaz düğünü. 3 ay önceden randevu alabilirsin.
6. Biz hemen her yere gittiğimiz için çok küçükken gittiğim ve hatırlamadığım Kuşadasını tercih ettim ben. Alkoçlar Adakule Otel. Ama yazın dolu olabileceği için ekim ayında rezervasyon yaptırmanda fayda var. Böylece fiyat da çok uyguna geliyor. Kredi kartına taksit yapıyorlar, balayına gidene kadar ödemiş olursunuz.
Ben çok uğraşmadım açıkçası, gelinliğimin modeli senelerdir kafamdaydı. Gösterdim, bunu dikeceksiniz dedim. Fiyatı da baştan konuş, tüm gelinlikçileri gez. Yok efendim dantel duvağa ekstra şu kadar bu kadar istiyoruz diye sorun çıkarıyorlar bir dünya parayı alıp. Onu da baştan konuşun. Gelinlikçiyle kavga etmemek için zor tuttum kendimi. Salonu kayın validem tuttu. Yemekli salon olunca çok rahat oluyor eve gelen giden de pek olmuyor. Nikah şekeri diyecektim ama siz düğünde yapacakmışsınız. Onca insana nikah şekeri dağıtmak pahalıya patlar size. Kınayı mutlaka yapın, çok eğlenceli oluyor. Daha çok yazılır daaaa. Şimdilik bu kadar. Merak ettiğiniz başka şey olursa yardımcı oluruz yine :)
Öyle mi aynı şehirdeysek inan çok mutlu olurum hemen özelden iletişime geçeyimTeşekkür ederimm her şey dilediğimiz gibi olsun inşallah :) Eğer durumumuz elverirse biz yurtdışı istiyoruz. İtalya olabilir mesela. Erken rezervasyonlarda çok uyguna gelebiliyor. Hatta geçenlerde ocak ayı için 1 hafta her şey dahil 2 kişi 2500 tl diyordu. Artık fırsatları bolca takip etmek gerek. Bir de galiba aynı şehirdeniz :) Düğün mekanı konusunda birbirimize yardımımız dokunabilir :)
Çok teşekkür ederim musmutluluk, bizde şuan için Antalya taraflarında stresimizi atabileceğimiz bir yerler düşünüyoruz. Tüm tavsiyelerini dikkate alacağım1) biz düğünden 2 ay önce nikah memuruna başvurduk. bizim nikahımız düğünde yapıldı. 60 tl memur ücretini verdik.
2) düğün mekanı nikahtan önce tutulmalıdır yoksa bir önceki yazdan bütün salonlar kır bahçeleri rezervasyonlu oluyor.
3) gelinlik damatlık seçmeye 2016 kışında başlayabilirsin ama sana tavsiye düğün stresiyle çok kilo veriyorsun bunu göz önünde tutmalısın.
4) 2 ay öncesinden tutup mobilyalarını seçebilirsin.
5) düğün tarihin belirlensin düğün fotoğrafçısıyla anlaşabilirsin
6) bana göre balayında kalabalık yerleri tercih etmeyin derim. haziranda doluluk oranı az olan yerleri tercih edin. başbaşa düğün stresinizi atın kendinizi dinleyin. biz karadeniz turuna çıkmıştık trabzon uzun gölde harika ağaçtan evler var oralarda konaklamıştık.
hazırlıklarına ufak tefek mutfak eşyalarını alarak başlayabilirsin. ilk önce mutfağında hangi rengin ağırlık basmasını istediğini belirle. o renge göre mutfağına eşyalarını almaya başla.
Güzel dileğin için çok teşekkür ederim 1Sen :) Tüm tavsiyelerini dikkate alacağımHayırlı olsun. İnşaallah çok mutlu olursunuz.
İlden ile değişiyor nikah başvuru tarihi. Bulunduğunuz ile göre araştırmanız gerekiyor. Nikah memurunun salona gelmesi için 400-500 arası bir fiyat belirleniyor.
Eğer imkan yoksa daha önce nikahı yapıp düğün günü temsili nikah yaotırsbilirsiniz. Bazı düğün salonları bu organizeyi yapıyor.
Düğün yazın olacaksa ve yer iyi bir yer olacaksa mutlaka en az 8 9 ay önce gün belirleyip kapora bırakmanız gerekiyor. Günler dolu oluyor hep.
Fotoğraf çekimleri dış çekimse ve iyi bir fotoğrafçı istiyorsanız yine önceden anlaşmalısınız.
Balayı için erken rezervasyon yaparsanız çok karlı çıkarsınız. :)
Çok teşekkür ederim canım Sephoraa... Diktirilen gelinlik tam olarak istediğim gibi olmayabilir diye düşünüyorum bende inşallah hazırlardan bir tane beğenebilirim :) Balayı için yurtiçinde Antalya taraflarını düşünüyoruz şuan için, Limak Lara De Luxe Oteli dün çok beğendik, erken rezervasyonda günlük ücreti 1000 tl iniyor. Ama dediğin otele de bir bakayım, tekrar teşekkür ederimHayırlı olsun cicim. Allah tamamına erdirsin.
Tek tek cevaplayayım sorularını.
1- nikah gününü en erken 6 ay öncesinden alabiliyorsun. 2016 ocağında alabilirsiniz yani. Maliyetini bilmiyorum, her şehirde değişir.
2- nikah düğünde yapılacaksa önce düğün mekanını ayarlayıp sonra nikah başvurusu yapacaksınız tarihe göre. Yine 5-6 ay öncesi uygundur.
3- gelinlik damatlık seçimleri eğer diktireceksen 3 ay önceden, diktirmeyeceksen 1 ay önceden başlanmalı. Bence diktirme...
4-biz evi 3-4 ay önceden hallettik, eşim orada yaşayacaktı çünkü. Ama bir ay öncesi yeterli böyle bir durum yoksa.
5- fotoğrafçıyı son haftalara bırak. Biz 3 ay önce ayarladık, kaparo verdik adam son hafta ekti bizi. Daha büyük bir iş almış eşoğlubeştombalak.
6- balayı için yurt dışı organizasyonu düşünmeyin derim. O yorgunlukla hiç çekilmiyor. Belekte xanadu resort ya da bodrumda xanadu ısland öneririm. Xanadu otellerinin hastasıyım.
Ben kına gecesi yerine gelin hamamı yaptım. Bir otelin spa merkezini kapattık birkaç saatliğine. Havuz da dahildi, müziği de bastılar içeriye. Deli eğlenceli olmuştu. Tavsiye ederim.
Çok teşekkür ederim canım Sephoraa... Diktirilen gelinlik tam olarak istediğim gibi olmayabilir diye düşünüyorum bende inşallah hazırlardan bir tane beğenebilirim :) Balayı için yurtiçinde Antalya taraflarını düşünüyoruz şuan için, Limak Lara De Luxe Oteli dün çok beğendik, erken rezervasyonda günlük ücreti 1000 tl iniyor. Ama dediğin otele de bir bakayım, tekrar teşekkür ederim
İnşallah herşey yolunda gider ve bir ömür boyu çok çok mutlu olursunuz1-Biz İstanbuldayız 4 ay önce başvurduk düğün mekanına gelmesi için 400 TL bir tutar ödedik başkada ödeme yapmayacağız bu belediyeye göre değişiyor daha yüksekte olabilir daha düşükteOcak ayında başlıyor defterler anca açılıyormuş başvurular biz Şubatta yapmıştık Haziranda nasipse evleneceğiz bizde
2-Düğün mekanı 1 sene önceden tutmaya başlayın derim çok çabuk doluyor Ramazan öncesine gelecek sizde de bizim gibi daha çabuk doluyor öncesi ve sonrası biz Eylül gibi tuttuk düşünün en azından 9 ay önce olmalı
3-Gelinlik son 6 ay kala bakılmaya başlanmalı dikilecekse bu tarihler ama hazır alınacaksa 3-4 öncesinden de olabilir damatlık en son iş bizim hala ortada yok bu ay sonu Mayıs gibi almayı düşünüyoruz özel dikim değilse damatların işi daha kolay
4-Biz mobilyalarda festival indirimlerinden dolayı 7-8 ay önce aldık taksitle olduğu için ödemeye başladık kişiye göre değişir bu kimisi ev tutulduktan ya da alındıktan sonra eve göre alır kimisi de eşyaya göre bizim gibi ev bakarEv rahat 2 ay önceden halledilmeli bizim hala yok tedirginiz çok zormuş en zoru ev bulmak haberiniz olsun
5-Düğün mekanı belli olduktan hemen sonra 2015 bitmeden anlaşın fotoğrafçıyla da derim hem fiyattan yararlanırsınız hem kafanız rahatlamış olur
6-Balayı yine erken rezervasyonlar başladığı an alınmalı fiyatlar daha uygun oluyor biz daha yaşamadık bilgi veremem ama Şubat gibi ayarlamıştık sanırım onuda sizinde Haziran ayı o yüzden bizim gibi Antalya çevrelerine gitme ihtimaliniz yüksek biz mecbur kaldık gibi çünkü denizi havası daha sıcak diğer bölgelere göre tabi yurt dışına çıkma ihtimaliniz yoksa
Gelin hamamı benimde kafamda ama annem kardeşim belki kuzen en yakın arkadaşım falan topluca düşünmüyorum ama ya kesin zaman yetmeyecek ya parasal sıkıntılardan yapamayacağım
Herşeyden önce sabır fedakarlık anlayış yoluna giriyorsunuz ne olursa olsun ailelere yansıtmayın nişanlınızla kenetlenin bu bir süreç herşey güzel olacak diye düşünün sarılın birbirinize yıpratmadan güzel bir başlangıç olur inşallah
Bu yaz düğün için çok geç kalmadın mı kupkekben de bu yaz düğün istiyorum ama daha ne salon var ortada ne nikah ay deliricem
Amin cümlemiz inşallah çok mutlu olalım herşey gönlümüzce olsun inşallahİnşallah herşey yolunda gider ve bir ömür boyu çok çok mutlu olursunuzGelin hamamını bende çok istiyorum çok eğlenceli olacaktır inşallah maddiyatın el verir de sende yapabilirsin. Tüm tavsiyelerin için çok teşekkür ederim :)
ay yok ne düğün salonu ne nikah tarihi hiçbir şey yokBu yaz düğün için çok geç kalmadın mı kupkekNikah tarihini falan aldınız mı, biran önce hazırlıklara başlamalısın..
Sağ ol canım. İnşallah sen de çok mutlu olursun. Rica ederim.Rabbim bir ömür mutlu etsin siziBenimde gelinlik modelim aklımda ama her an değişebilir gibi geliyor kararsızlıkta üzerime yoktur Balayı için dün bir araştırma yaptım erken rezervasyonda fiyatlar inanılmaz düşüyormuş gerçekten. Şuan balayı için Antalya da Kemer yada Belek taraflarını düşünüyorum ama Kuşadası da güzel bir fikir olabilir :) Tüm cevapların için çok teşekkür ederim
Maddi duruumunuz el veriyorsa yetiştirirsiniz. Bizimde şimdi ailevi sebeplerden dolayı annem düğünün yaz sonunda yada en geç ocağa kadar olmasını istiyor. Haziranı beklemeyin diyor.. Dediğim gibi yetişir ama herşey 2 kat pahalı olur.. Stres de cabası..ay yok ne düğün salonu ne nikah tarihi hiçbir şey yok
kafayı yicem haber bekliyoruz bir yerden kredi çekmemek için ama o haber gelemedi bi..
düğün salonlarında yer vardı ama nikah zaten aciliyeti olan bir durum değil diye biliyorum
dizilerde oluyor ya yıldırım nikahı ile evleniyorlar
yoksa önceden mi gün almak gerek bilmiyorum
amannn olmazsa olmaz kader kısmet bu işler
ne diyeyim şiştim valla