Nikah Tatlı bir dert... Nereden başlamalı ?

Hayırlı olsun cicim. Allah tamamına erdirsin.
Tek tek cevaplayayım sorularını.
1- nikah gününü en erken 6 ay öncesinden alabiliyorsun. 2016 ocağında alabilirsiniz yani. Maliyetini bilmiyorum, her şehirde değişir.
2- nikah düğünde yapılacaksa önce düğün mekanını ayarlayıp sonra nikah başvurusu yapacaksınız tarihe göre. Yine 5-6 ay öncesi uygundur.
3- gelinlik damatlık seçimleri eğer diktireceksen 3 ay önceden, diktirmeyeceksen 1 ay önceden başlanmalı. Bence diktirme...
4-biz evi 3-4 ay önceden hallettik, eşim orada yaşayacaktı çünkü. Ama bir ay öncesi yeterli böyle bir durum yoksa.
5- fotoğrafçıyı son haftalara bırak. Biz 3 ay önce ayarladık, kaparo verdik adam son hafta ekti bizi. Daha büyük bir iş almış eşoğlubeştombalak.
6- balayı için yurt dışı organizasyonu düşünmeyin derim. O yorgunlukla hiç çekilmiyor. Belekte xanadu resort ya da bodrumda xanadu ısland öneririm. Xanadu otellerinin hastasıyım.

Ben kına gecesi yerine gelin hamamı yaptım. Bir otelin spa merkezini kapattık birkaç saatliğine. Havuz da dahildi, müziği de bastılar içeriye. Deli eğlenceli olmuştu. Tavsiye ederim.

1-Biz İstanbuldayız 4 ay önce başvurduk düğün mekanına gelmesi için 400 TL bir tutar ödedik başkada ödeme yapmayacağız bu belediyeye göre değişiyor daha yüksekte olabilir daha düşükte Ocak ayında başlıyor defterler anca açılıyormuş başvurular biz Şubatta yapmıştık Haziranda nasipse evleneceğiz bizde

2-Düğün mekanı 1 sene önceden tutmaya başlayın derim çok çabuk doluyor Ramazan öncesine gelecek sizde de bizim gibi daha çabuk doluyor öncesi ve sonrası biz Eylül gibi tuttuk düşünün en azından 9 ay önce olmalı

3-Gelinlik son 6 ay kala bakılmaya başlanmalı dikilecekse bu tarihler ama hazır alınacaksa 3-4 öncesinden de olabilir damatlık en son iş bizim hala ortada yok bu ay sonu Mayıs gibi almayı düşünüyoruz özel dikim değilse damatların işi daha kolay

4-Biz mobilyalarda festival indirimlerinden dolayı 7-8 ay önce aldık taksitle olduğu için ödemeye başladık kişiye göre değişir bu kimisi ev tutulduktan ya da alındıktan sonra eve göre alır kimisi de eşyaya göre bizim gibi ev bakarEv rahat 2 ay önceden halledilmeli bizim hala yok tedirginiz çok zormuş en zoru ev bulmak haberiniz olsun

5-Düğün mekanı belli olduktan hemen sonra 2015 bitmeden anlaşın fotoğrafçıyla da derim hem fiyattan yararlanırsınız hem kafanız rahatlamış olur

6-Balayı yine erken rezervasyonlar başladığı an alınmalı fiyatlar daha uygun oluyor biz daha yaşamadık bilgi veremem ama Şubat gibi ayarlamıştık sanırım onuda sizinde Haziran ayı o yüzden bizim gibi Antalya çevrelerine gitme ihtimaliniz yüksek biz mecbur kaldık gibi çünkü denizi havası daha sıcak diğer bölgelere göre tabi yurt dışına çıkma ihtimaliniz yoksa

Gelin hamamı benimde kafamda ama annem kardeşim belki kuzen en yakın arkadaşım falan topluca düşünmüyorum ama ya kesin zaman yetmeyecek ya parasal sıkıntılardan yapamayacağım

Herşeyden önce sabır fedakarlık anlayış yoluna giriyorsunuz ne olursa olsun ailelere yansıtmayın nişanlınızla kenetlenin bu bir süreç herşey güzel olacak diye düşünün sarılın birbirinize yıpratmadan güzel bir başlangıç olur inşallah

Hayırlısı olsun. Mutluluklar dilerim.
Şimdiden düğün için yer bakin, fiyat alın. Bütçenize neresi uyuyorsa oraya yoğunlaşın.3 ay kala yada düğün sezonu açılmadan anlaşmış olun, sona bırakırsanız istediginiz tarihleri bulmakta zorlanırsınız.
Bu süreçte, fotoğraf çekimi anlasmanızida yapın. Düğün yapacağınız mekanın fotografçısı olur yada bir başkası, tarih mekan kararlaştırın. Biz düğün yapacağımiz yerle anlaşıp, açık havada, mekanın bahçesinde yaptık fotoğraf çekimini, boğazdaydi mekan. Sizde belirleyip ordan hareketle ilerleyin.
Düğün konusu (yer, tarih) netleşince davetiye işini halledin, nikah şekeri istiyorsanız onuda tabi.
Sonra nikah memurunu ayarlayın, ne kadar erken o kadar kolay olur mekâna getirtmek. Ben 5 yıl önce 400tl vermiştim. Ayrıca yol parasıda vermiştim. Nikah için gün alırken tahlilleride yaptırırsıniz, isteniyor zaten.
Kuaför randevusu alın.
Bunlar netleştiğinde, balayı için araştırma yapabilirsiniz.Biz tur şirketiyle anlaşıp yurtdışına gittik ama aklımdaki yurtdışına alternatif yer,Royal Adam&Eve /Belek /Antalya idi.(Bir sonraki tatilimizi burda yaptık, tavsiye ederim) Muazzam bir oteldir websitesini inceleyin isterseniz.
Gelinlik, damatlık konularınıda erken halletmek faydali olur, son anda sıkışmamak adına.
Eşyaları erken alabilirsiniz, genelde ileri tarihte gönderebiliyorlar. 1 ay kala dügüne, evi yerlestirip, elektrik, su, doğalgaz açtırırsınız. (Doğalgaz 15gün sonraya gün verebiliyor)
İşte bu kadar
Uzun ve yorucu bir süreç sizi bekliyor, kolaylıklar dilerim.

[QUOTEpost: 40380379, member: 144822"]Hayırlı olsun cicim. Allah tamamına erdirsin.
Tek tek cevaplayayım sorularını.
1- nikah gününü en erken 6 ay öncesinden alabiliyorsun. 2016 ocağında alabilirsiniz yani. Maliyetini bilmiyorum, her şehirde değişir.
2- nikah düğünde yapılacaksa önce düğün mekanını ayarlayıp sonra nikah başvurusu yapacaksınız tarihe göre. Yine 5-6 ay öncesi uygundur.
3- gelinlik damatlık seçimleri eğer diktireceksen 3 ay önceden, diktirmeyeceksen 1 ay önceden başlanmalı. Bence diktirme...
4-biz evi 3-4 ay önceden hallettik, eşim orada yaşayacaktı çünkü. Ama bir ay öncesi yeterli böyle bir durum yoksa.
5- fotoğrafçıyı son haftalara bırak. Biz 3 ay önce ayarladık, kaparo verdik adam son hafta ekti bizi. Daha büyük bir iş almış eşoğlubeştombalak.
6- balayı için yurt dışı organizasyonu düşünmeyin derim. O yorgunlukla hiç çekilmiyor. Belekte xanadu resort ya da bodrumda xanadu ısland öneririm. Xanadu otellerinin hastasıyım.

Ben kına gecesi yerine gelin hamamı yaptım. Bir otelin spa merkezini kapattık birkaç saatliğine. Havuz da dahildi, müziği de bastılar içeriye. Deli eğlenceli olmuştu. Tavsiye ederim.[/QUOTE]
Hamam organisaYonu super fikir

Merhabalar. Neredeyse 2 yıllık evli ve düğünü hazırlıkları için baya uğraşmış birisi olarak yazıyorum :) Öncelikle şimdiden hayırlı olsun.

1) Düğün tarihi için başvuracağınız belediyeyi arayıp sorun. Eğer yaşadığınız yer de düğününüz olacaksa daha kolay. Biz 5 ay öncesinden evrakları teslim edip günümüzü saatimizi almıştık. Nikah memurumuzla tanışıp telefon numarasını almıştık. Her belediyenin uygulaması farklı. Biz salonda nikah kıydırmamıza rağmen sadece evlilik cüzdan parası vermiştik 100-150 lira gibi birşeydi fakat nikahtan sonra memuru uğurlarken erkek tarafı ne kadar harçlık verdi bilmiyorum. Ama bazı belediyelerin uygulamaları farklı. Mesela salonda kıyılırsa şu kadar, oda nikahı olursa bu kadar diye sabit ücretleri var. arayıp sormakta fayda var

2) Düğün mekanını biz 7 8 ay önceden tuttuk neredeyse. Çünkü ramazan sonrası çok talep oluyor. Haftasonu boş yer kalmayabiliyor vs. Öncelikle salonunuzu tutun, o salona göre nikah tarihi daha kolay alınıyor.

3) Yazın düğünüm olmasına rağmen gelinliğimi kışın almıştım ben. 7 8 ay önce oluyor oda. Yalnız şöyle yapmıştık. Atıyorum ocak şubat gibi aldık gelinliği, modeli beğendik, ilk provamı nisana almıştık. Düğüne 10 gün kala da teslim almıştık. Hem istediğimiz gibi düzeltmeleri yapıldı hem de kışın nakit aldığımız için çok uygun fiyata almıştık. Damatlık içinse nişanlının giyindiği mağazanın indirimlerini takip edebilirsiniz. Eşim Pierre Cardin den giyiniyordu, denk geldik bahar da damatlığını almıştık.

4)Mobilya biraz çetrefilli bir iş. Evi 1 ay öncesinden tutsanız yeterli. Ama bu tutacağınız mekana da bağlı. Atıyorum 2 ay öncesinden çok hoşunuza giden bir ev oldu, yeri ulaşımı evin yapısını çok beğendiniz, 1 aylık ekstra kira ödemeye değer. Öncelikle nasıl bir evde oturmak istediğinize karar verirseniz sizin için daha kolay olur. Son ay bile gidip beyaz eşyalarınızı tv vs alabilirsiniz. Mobilya size kalmış birşey. Eğer daha erkenden uygun bir mobilya bulursanız depolarında bekletmelerini rica ederek erkenden alabilirsiniz.

5) Düğün fotoğrafçısını da son zamanlara bırakmayın bence kıştan halledin. Rezervasyonunuzu yapın.

6)Balayı otelini biz erken rezervasyonla ayarlamıştık. Turlar erken rezervasyona girince ayarlayabilirsiniz.

Herşeyi erkenden halletmek insana inanılmaz bir rahatlık sağlıyor. Son dönemde herşeyimiz hazırdı eşimle düğün dansı için ders almaya gittik. Başka işlerimiz olsaydı mümkün değil fırsat bulamazdık. :) :) :)

Çok teşekkür ederim nilersn, Rabbim sizinkini de tamamına erdirsin bir ömür boyu mutluluklar dilerim Ben araştırmalara başlayayım demiştim ama konuyu açtığımda herkesin yardmları ve ilgisi sayesinde anladımki hazırlıklara da başlamam lazımmış :) Kafamda 1,2 düğün yeri belirledim şuan Çanakkaledeyim yazın Haziran-Temmuz gibi Bursaya döndüğümde gidip görüşeyim fiyat alayım. Dediğin gibi ıvırı zıvırı da almaya başlayayım yavaş yavaş. İnşallah herşey yolunda gider ikimiz içinde

Rabbim bir ömür mutlu etsin sizi Benimde gelinlik modelim aklımda ama her an değişebilir gibi geliyor kararsızlıkta üzerime yoktur Balayı için dün bir araştırma yaptım erken rezervasyonda fiyatlar inanılmaz düşüyormuş gerçekten. Şuan balayı için Antalya da Kemer yada Belek taraflarını düşünüyorum ama Kuşadası da güzel bir fikir olabilir :) Tüm cevapların için çok teşekkür ederim

Öyle mi aynı şehirdeysek inan çok mutlu olurum hemen özelden iletişime geçeyim

Çok teşekkür ederim musmutluluk, bizde şuan için Antalya taraflarında stresimizi atabileceğimiz bir yerler düşünüyoruz. Tüm tavsiyelerini dikkate alacağım

Güzel dileğin için çok teşekkür ederim 1Sen :) Tüm tavsiyelerini dikkate alacağım

Çok teşekkür ederim canım Sephoraa... Diktirilen gelinlik tam olarak istediğim gibi olmayabilir diye düşünüyorum bende inşallah hazırlardan bir tane beğenebilirim :) Balayı için yurtiçinde Antalya taraflarını düşünüyoruz şuan için, Limak Lara De Luxe Oteli dün çok beğendik, erken rezervasyonda günlük ücreti 1000 tl iniyor. Ama dediğin otele de bir bakayım, tekrar teşekkür ederim

Gelinliği ben diktirecektim. Hatun model çizdi tam istediğim gibi falan filan. Ordan çıktık aklımdaki gelinliğin birebir aynısını başka bir gelinlikçinin vitrininde gördüm. Hemen girip denedim, bir gelinlik bir insanda ancak bu kadar kötü durur. Hemen koşup iptal ettim. Hiç aklımda olmayan bir model beğendim ve aldım. Gelinlik diktirmek büyük risk,. Hayal ettiğin gibi olmuyor...
Xanadu ısland tam bir rüya otel diyebilirim. Xanadu belek daha ucuz ama orası da çok güzel. İçinde kuş cenneti var gerisini sen düşün. Limak zincirlerinin bir oteline gitmiştim ama adını hatırlamadım şimdi. Güzeldi orası da. Ama sana tavsiyem kemerden uzak dur. Belek olsun, side olsun, lara olsun ama kemer olmasın...

İnşallah herşey yolunda gider ve bir ömür boyu çok çok mutlu olursunuz Gelin hamamını bende çok istiyorum çok eğlenceli olacaktır inşallah maddiyatın el verir de sende yapabilirsin. Tüm tavsiyelerin için çok teşekkür ederim :)

ben de bu yaz düğün istiyorum ama daha ne salon var ortada ne nikah ay deliricem
Bu yaz düğün için çok geç kalmadın mı kupkek Nikah tarihini falan aldınız mı, biran önce hazırlıklara başlamalısın..

Amin cümlemiz inşallah çok mutlu olalım herşey gönlümüzce olsun inşallahGelin hamamı olmadı ufak çaplı ben annem kardeşim falan yapıcaz artık

Bu yaz düğün için çok geç kalmadın mı kupkek Nikah tarihini falan aldınız mı, biran önce hazırlıklara başlamalısın..
ay yok ne düğün salonu ne nikah tarihi hiçbir şey yok
kafayı yicem haber bekliyoruz bir yerden kredi çekmemek için ama o haber gelemedi bi..
düğün salonlarında yer vardı ama nikah zaten aciliyeti olan bir durum değil diye biliyorum
dizilerde oluyor ya yıldırım nikahı ile evleniyorlar
yoksa önceden mi gün almak gerek bilmiyorum
amannn olmazsa olmaz kader kısmet bu işler
ne diyeyim şiştim valla

Sağ ol canım. İnşallah sen de çok mutlu olursun. Rica ederim.

Maddi duruumunuz el veriyorsa yetiştirirsiniz. Bizimde şimdi ailevi sebeplerden dolayı annem düğünün yaz sonunda yada en geç ocağa kadar olmasını istiyor. Haziranı beklemeyin diyor.. Dediğim gibi yetişir ama herşey 2 kat pahalı olur.. Stres de cabası..

Ayrıntıları pek bilmem bende senin kadar acemiyim ama herşeyini şimdiden ayarla son ana bırakınca insanın kafası çook karışıyormuş. Benimde kısmetse bu sene 11 ekimde düğünüm. Düğün salonlarını hallettik gelinliği son iki ay kala halledicem yeni modellerden olsun diye. Nikah hafta içi olursa boş gün bulursunuz hafta sonları dolu oluyormuş Herkes 1 sene onceden ayarlıyormuş, düğünle bir olursa bilemiyorum. Balayı ayarlamadık onada bu ara bakarız. Evede şimdiden bakmaya başlayabilirsiniz en azından belirlerseniz ona göre esya begenirsin kira olacaksa anlaşıp son anda tutun. Eşyalarını şimdiden bakmaya başla bence o zamana kadar yeni modeller çıkar ama rengini sabitlersen modeli çorap söküğü gibi gelir. Fotoğrafçı en önemli şey onu özellikle şimdiden ayarla mayıs aylarında bildiğim uygun olur tam yaz olmadığı için bizimde hallettik sayılır. Tatlı telaşlar bunlar kolay gelsin Şimdiden mutluluklar Allah utandırmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…