Canim oncelikle tebrik ederim cook Zor ama cok cok daha guzel bi surec.... Sordugun sorularin tumu direk maddiyatla ilgili. Kesenin agzi aciksa cok kisa surede hic bunalmadan hersey hallolur. Yasadigin sehiri belirtseydin daha ayrintili bilgi verirdik. Unutulmaz olsun istiyorSAN balayin icin kesinlikle bahamalar ya da karayipler tavsiye ederim. Yurtdisina cikamazsanizda kibris orada olmazsa adam&ewe gibi kaliteli otelleri degerlendirebilirsin. Yaz dugunu icin dugun mekani ve balayi bi onceki kasim gibi ayarlanmaliki daha uygun olsun. Fotografcidan asla kisma cunki o gunu unutucaksin ve elinde sadece fotograflar kalicak.konsept belirlersen kir dugunu ya da otel dugunu gibi isin kolaylasir. Keyfini cikarmaya bakHepinize hayırlı günler arkadaşlar. Pek çok derdim için konu açmıştım ama bu kez derdim tatlı bir dert3 yıllık birlikteliğimizi 4. yılımızda nihayete erdirme kararı aldık. Nasipse 2016 yazında evlilik planlıyoruz. (İsteme ve nişanı bu yaz küçük bir törenle evde ve aile arasında yapacağız.) Ama bu işler nasıl yapılır güzel yardımlarınıza ihtiyacım olacak. Hiç bir şeyi atlamak istemiyorum, geç kalmak istemiyorum, stressiz rahat bir süreç istiyorum o yüzden ileride sıkışmamak adına araştırmalara şimdiden başlama kararı aldım.. Tecrübeli arkadaşlar yardım ederse minnettar kalırım..
Öncelikle 2016 ramazan ayı 5 haziranda başlayacakmış. Bu yüzden düğünü mayıs sonu yada haziran başı gibi ramazan öncesi olarak planlıyoruz. Gelelim aklıma takılanlara:
1- Düğün tarihi için nikah memurluğuna ne kadar önceden başvurmalı ? Nikahı düğünde yapmayı istiyoruz, ne kadar bir maliyete sebep olur ?
2- Düğün mekanı, nikah tarihi seçmeye gitmeden önce mi ayarlanmalıdır ? Ve ne kadar önceden tutulmalıdır ?
3- Gelinlik, damatlık seçimlerine ne zaman başlamalı ?
4- Ev ne kadar önceden tutulup, mobilya seçimlerine ne zaman başlanmalı ?
5- İyi bir düğün fotoğrafçısıyla hangi aşamada anlaşmalıyım ?
6- Harika bir balayı geçirmiş arkadaşlar nereyi ve hangi oteli önerirsiniz ? Balayı oteli düğünden ne kadar önce ayarlanmalıdır ?
Kısacası nereden başlayıp hazırlıklara nasıl devam etmeliyim. Gelin hamamı gibi eğlenceli ve güzel anılar bırakacak önerileriniz nelerdir ? Bu aşamalarda nelere dikkat etmeliyim, iyi- kötü tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum... Öpüldünüz
Canımm çok teşekkür ederim haklısın yer belirtmeliydim. Düğün Bursa'da olacak. Balayı için yurtiçi bir yer planlıyoruz aslında ama Kıbrıs da geçti aklımızdan, dediğin otele bakıyorum hemen. TeşekkürlerCanim oncelikle tebrik ederim cook Zor ama cok cok daha guzel bi surec.... Sordugun sorularin tumu direk maddiyatla ilgili. Kesenin agzi aciksa cok kisa surede hic bunalmadan hersey hallolur. Yasadigin sehiri belirtseydin daha ayrintili bilgi verirdik. Unutulmaz olsun istiyorSAN balayin icin kesinlikle bahamalar ya da karayipler tavsiye ederim. Yurtdisina cikamazsanizda kibris orada olmazsa adam&ewe gibi kaliteli otelleri degerlendirebilirsin. Yaz dugunu icin dugun mekani ve balayi bi onceki kasim gibi ayarlanmaliki daha uygun olsun. Fotografcidan asla kisma cunki o gunu unutucaksin ve elinde sadece fotograflar kalicak.konsept belirlersen kir dugunu ya da otel dugunu gibi isin kolaylasir. Keyfini cikarmaya bak
Canım Bilgece düğün Bursa'da olacak yer belirtmeyi unutmuşum şimdi konuya editledim. Verdiğin bilgiler çok işime yarayacak, teşekkür ederimAllah mutlu etsin oncelikle.
Nikah icin 3 ay oncesinden gun alin. Nikah memuruna 300 400 veriyorsunuz sanirim.
Eger gelinligi iyi bir yerde diktirirseniz 1 ayda dikiyorlar. Benim kafamda belirledigim gelinligim ve kinaligim 3 prova seklinde 1 ayda dikildi ve orda kaldi cunku kuaforum de ordaydi. Kina gunu makyajimi falan filan yapip kinaligimi orda giydim.
Dugun gunu de ayni sekilde. Benim dugunum saat 3te olacakti.
Fakat kuaforum avrupa yakasinda oldugu icin sabah 4te yola koyulduk. 6da hazırlığim bitti. Sonra fotografcimizla bulustuk 3 farkli yerde foto cektirdik. Foto işimiz de saat 11de bitti ve annemlerin evine gittik tekrar. 1 saat orda kalip tekrar avrupa yakasina düğüne geldik.
Fotografcinizi kesinlikle bir kac ay oncesinden ayarlayin. Her seyi konusun. Nerede nasil cekim istiyorsunuz falan diye..
Kendi fotografcimi tavsiye ederim cok tatli cok sirin ve cok da profesyonel bir bayandi. Yaninda bir de erkek yardimcisi var. O esinizle ilgileniyor bayan da sizinle ilgileniyor.
Aslinda hic zor degil. Yeter ki onceden her seyin programini yapin.
Hakkinizda hayirlisi olsun insallah.
Ha her seyi en sona asla birakmayin..
Tavsiyelerin için teşekkür ederim slimsigara, mutluluklar diliyorum sizeBu arada dugun gunumu ve yerimi en bastan belirledim ben. dugun salonunu 7 ay onceden tuttuk. Ki yer bulamadiklarimiz oldu, dugun salonu sonucta cok bi ozelligi yok.
Fotograf isini de balayinda cekim yaptiracagiz. Henuz bir sey ayarlamadik. Dugun gunu fotoğraflatirimizi tanidik, prof makinesi olan biri cekecek. Detayli çekim yok.
Canım Bilgece düğün Bursa'da olacak yer belirtmeyi unutmuşum şimdi konuya editledim. Verdiğin bilgiler çok işime yarayacak, teşekkür ederim
Öylemi bu harika haber, ismini verirsen çekimlerine falan bir bakmak isterim...Rica ederim. Fotografcim her yere gidiyor aslinda. Voyager dergisini biliyor musun? Onun foto cekimlerini kendisi yapiyor. yurt disina da gidiyor dugunlere..
Tabi sen bilirsin her sey gönlünce olsun insallah
Her seyin hayirlisi
Çok teşekkür ederim Thracian, ama balayı için şuan yurtiçi bir tatil planlıyoruz..
öncelikle tebrikler ve mutluluklar.bizde yurt içindeydik kemerdeki crystal aura ya gitmiştik. aynı zamanda spa merkezi mükemmel masajları saunaları buhar odaları var düğünün tüm stresini orda attık. hizmeti yemekleride çok güzeldi aktiviteleri havuzlarıda. yemekte açık büfe ama garsonlarda var her 3-4 masayla ilgilenen bir garson vardı ve oturduğumuz masada her akşam gelip kendilerini tanıtıyorlardı bir tanesi " ben üç saniyede bir size bakıyor olacağım." demişti:) öyle bir hizmet düşünün. daha sonrada aynı otel grubunun le chateau de prestige diye bir oteline gitmiştik sonradan almera olmuş heralde adı oranında balayı suitinde kalmıştık orasıda baya güzeldi hizmet ve yemekler kaliteliydi ama havası daha avangarddı.
erken rezarvasyonla bayada indirimi oluyor üstelik çok fazla paralarda ödememiştik. tavsiye ederim.Buhar odasi spa .masaj super gercekten
Çok teşekkür ederim canım benim, güzel dileklerini eksik etmedinHayırlı, uğurlu, her şey gönlünüzce olur inşaAllah... :))
Sonsuz mutluluklar diliyorum ...
Çok teşekkür ederim canım benim, güzel dileklerini eksik etmedin
Hepinize hayırlı günler arkadaşlar. Pek çok derdim için konu açmıştım ama bu kez derdim tatlı bir dert3 yıllık birlikteliğimizi 4. yılımızda nihayete erdirme kararı aldık. Nasipse 2016 yazında evlilik planlıyoruz. (İsteme ve nişanı bu yaz küçük bir törenle evde ve aile arasında yapacağız.) Ama bu işler nasıl yapılır güzel yardımlarınıza ihtiyacım olacak. Hiç bir şeyi atlamak istemiyorum, geç kalmak istemiyorum, stressiz rahat bir süreç istiyorum o yüzden ileride sıkışmamak adına araştırmalara şimdiden başlama kararı aldım.. Tecrübeli arkadaşlar yardım ederse minnettar kalırım..
Öncelikle 2016 ramazan ayı 5 haziranda başlayacakmış. Bu yüzden düğünü mayıs sonu yada haziran başı gibi ramazan öncesi olarak planlıyoruz. Gelelim aklıma takılanlara:
1- Düğün tarihi için nikah memurluğuna ne kadar önceden başvurmalı ? Nikahı düğünde yapmayı istiyoruz, ne kadar bir maliyete sebep olur ?
2- Düğün mekanı, nikah tarihi seçmeye gitmeden önce mi ayarlanmalıdır ? Ve ne kadar önceden tutulmalıdır ?
6- Harika bir balayı geçirmiş arkadaşlar nereyi ve hangi oteli önerirsiniz ? Balayı oteli düğünden ne kadar önce ayarlanmalıdır ?
Kısacası nereden başlayıp hazırlıklara nasıl devam etmeliyim. Gelin hamamı gibi eğlenceli ve güzel anılar bırakacak önerileriniz nelerdir ? Bu aşamalarda nelere dikkat etmeliyim, iyi- kötü tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum... Öpüldünüz
Edit: Düğün Bursa'da olacaktır.
Öncelikle hayırlı olsun canım. Birinci sorunun cevabını vereyim. Nikah salonunda olacaksa sadece evrak ücretlerini alıyorlar ama sen düğüne çağıracakmışsın memuru, bu yüzden 150-300 tl arasında değişir. Ne kadara anlaşırsanız. Bizim memlekette öyle en azından. Bunun için de 3 ay önce başvur, çünkü sen büyük şehirde yaşıyorsun. Nikah memuru ücretinin dışında evrak ücretleri 90 tl verdim ben sanırım. Bursa'da ne kadardır fikrim yok :SHepinize hayırlı günler arkadaşlar. Pek çok derdim için konu açmıştım ama bu kez derdim tatlı bir dert3 yıllık birlikteliğimizi 4. yılımızda nihayete erdirme kararı aldık. Nasipse 2016 yazında evlilik planlıyoruz. (İsteme ve nişanı bu yaz küçük bir törenle evde ve aile arasında yapacağız.) Ama bu işler nasıl yapılır güzel yardımlarınıza ihtiyacım olacak. Hiç bir şeyi atlamak istemiyorum, geç kalmak istemiyorum, stressiz rahat bir süreç istiyorum o yüzden ileride sıkışmamak adına araştırmalara şimdiden başlama kararı aldım.. Tecrübeli arkadaşlar yardım ederse minnettar kalırım..
Teşekkür ederimm her şey dilediğimiz gibi olsun inşallah :) Eğer durumumuz elverirse biz yurtdışı istiyoruz. İtalya olabilir mesela. Erken rezervasyonlarda çok uyguna gelebiliyor. Hatta geçenlerde ocak ayı için 1 hafta her şey dahil 2 kişi 2500 tl diyordu. Artık fırsatları bolca takip etmek gerek. Bir de galiba aynı şehirdeniz :) Düğün mekanı konusunda birbirimize yardımımız dokunabilir :)Çok teşekkür ederim ShiverFly, inan senin adına da çok sevindim inşallah ikimiz içinde herşey yolunda gider :) Buraya konu açmadan önce internette biraz araştırma yaptım nikah tarihi almak için en az 6 ay önceden başvurun diye özellikle belirtmişler çünkü haziran ile eylül arası en yoğun dönemlermiş, istediğin tarihe bulamayabilirsin diyorlar. 06.06.2016 çok isterdim mesela ama ramazana denk geliyormuş o yüzden 1 haziran diye geçiriyorum artık aklımdan. Peki balayı rezervasyonunu ne zaman yaptıracaksınız, düşündüğünüz bir yer var mı ?
1) biz düğünden 2 ay önce nikah memuruna başvurduk. bizim nikahımız düğünde yapıldı. 60 tl memur ücretini verdik.Hepinize hayırlı günler arkadaşlar. Pek çok derdim için konu açmıştım ama bu kez derdim tatlı bir dert3 yıllık birlikteliğimizi 4. yılımızda nihayete erdirme kararı aldık. Nasipse 2016 yazında evlilik planlıyoruz. (İsteme ve nişanı bu yaz küçük bir törenle evde ve aile arasında yapacağız.) Ama bu işler nasıl yapılır güzel yardımlarınıza ihtiyacım olacak. Hiç bir şeyi atlamak istemiyorum, geç kalmak istemiyorum, stressiz rahat bir süreç istiyorum o yüzden ileride sıkışmamak adına araştırmalara şimdiden başlama kararı aldım.. Tecrübeli arkadaşlar yardım ederse minnettar kalırım..