Nikah Tatlı bir dert... Nereden başlamalı ?

Canim oncelikle tebrik ederim cook Zor ama cok cok daha guzel bi surec.... Sordugun sorularin tumu direk maddiyatla ilgili. Kesenin agzi aciksa cok kisa surede hic bunalmadan hersey hallolur. Yasadigin sehiri belirtseydin daha ayrintili bilgi verirdik. Unutulmaz olsun istiyorSAN balayin icin kesinlikle bahamalar ya da karayipler tavsiye ederim. Yurtdisina cikamazsanizda kibris orada olmazsa adam&ewe gibi kaliteli otelleri degerlendirebilirsin. Yaz dugunu icin dugun mekani ve balayi bi onceki kasim gibi ayarlanmaliki daha uygun olsun. Fotografcidan asla kisma cunki o gunu unutucaksin ve elinde sadece fotograflar kalicak.konsept belirlersen kir dugunu ya da otel dugunu gibi isin kolaylasir. Keyfini cikarmaya bak

Hayirli olsun.güzel güzelolur insallah.yorucu ama zevkli bir donem.nikah islemleri için memur ile görüşüp şimdiden gün alin yasinyyoğun olur

Allah mutlu etsin oncelikle.

Nikah icin 3 ay oncesinden gun alin. Nikah memuruna 300 400 veriyorsunuz sanirim.

Eger gelinligi iyi bir yerde diktirirseniz 1 ayda dikiyorlar. Benim kafamda belirledigim gelinligim ve kinaligim 3 prova seklinde 1 ayda dikildi ve orda kaldi cunku kuaforum de ordaydi. Kina gunu makyajimi falan filan yapip kinaligimi orda giydim.
Dugun gunu de ayni sekilde. Benim dugunum saat 3te olacakti.
Fakat kuaforum avrupa yakasinda oldugu icin sabah 4te yola koyulduk. 6da hazırlığim bitti. Sonra fotografcimizla bulustuk 3 farkli yerde foto cektirdik. Foto işimiz de saat 11de bitti ve annemlerin evine gittik tekrar. 1 saat orda kalip tekrar avrupa yakasina düğüne geldik.

Fotografcinizi kesinlikle bir kac ay oncesinden ayarlayin. Her seyi konusun. Nerede nasil cekim istiyorsunuz falan diye..
Kendi fotografcimi tavsiye ederim cok tatli cok sirin ve cok da profesyonel bir bayandi. Yaninda bir de erkek yardimcisi var. O esinizle ilgileniyor bayan da sizinle ilgileniyor.

Aslinda hic zor degil. Yeter ki onceden her seyin programini yapin.

Hakkinizda hayirlisi olsun insallah.
Ha her seyi en sona asla birakmayin..

Bu arada dugun gunumu ve yerimi en bastan belirledim ben. dugun salonunu 7 ay onceden tuttuk. Ki yer bulamadiklarimiz oldu, dugun salonu sonucta cok bi ozelligi yok.

Fotograf isini de balayinda cekim yaptiracagiz. Henuz bir sey ayarlamadik. Dugun gunu fotoğraflatirimizi tanidik, prof makinesi olan biri cekecek. Detayli çekim yok.

Canımm çok teşekkür ederim haklısın yer belirtmeliydim. Düğün Bursa'da olacak. Balayı için yurtiçi bir yer planlıyoruz aslında ama Kıbrıs da geçti aklımızdan, dediğin otele bakıyorum hemen. Teşekkürler

Canım Bilgece düğün Bursa'da olacak yer belirtmeyi unutmuşum şimdi konuya editledim. Verdiğin bilgiler çok işime yarayacak, teşekkür ederim

Tavsiyelerin için teşekkür ederim slimsigara, mutluluklar diliyorum size

Canım Bilgece düğün Bursa'da olacak yer belirtmeyi unutmuşum şimdi konuya editledim. Verdiğin bilgiler çok işime yarayacak, teşekkür ederim

Rica ederim. Fotografcim her yere gidiyor aslinda. Voyager dergisini biliyor musun? Onun foto cekimlerini kendisi yapiyor. yurt disina da gidiyor dugunlere..
Tabi sen bilirsin her sey gönlünce olsun insallah
Her seyin hayirlisi

Rica ederim. Fotografcim her yere gidiyor aslinda. Voyager dergisini biliyor musun? Onun foto cekimlerini kendisi yapiyor. yurt disina da gidiyor dugunlere..
Tabi sen bilirsin her sey gönlünce olsun insallah
Her seyin hayirlisi
Öylemi bu harika haber, ismini verirsen çekimlerine falan bir bakmak isterim...

Çok teşekkür ederim Thracian, ama balayı için şuan yurtiçi bir tatil planlıyoruz..

öncelikle tebrikler ve mutluluklar.bizde yurt içindeydik kemerdeki crystal aura ya gitmiştik. aynı zamanda spa merkezi mükemmel masajları saunaları buhar odaları var düğünün tüm stresini orda attık. hizmeti yemekleride çok güzeldi aktiviteleri havuzlarıda. yemekte açık büfe ama garsonlarda var her 3-4 masayla ilgilenen bir garson vardı ve oturduğumuz masada her akşam gelip kendilerini tanıtıyorlardı bir tanesi " ben üç saniyede bir size bakıyor olacağım." demişti:) öyle bir hizmet düşünün. daha sonrada aynı otel grubunun le chateau de prestige diye bir oteline gitmiştik sonradan amara olmuş heralde adı oranında balayı suitinde kalmıştık orasıda baya güzeldi hizmet ve yemekler kaliteliydi ama havası daha avangarddı.

Buhar odasi spa .masaj super gercekten

Canım öncelıkle hayırlı olsun inşallah hayırlısıyla atlatırsın bi an önce :) Telaşlı ve yorucu bı doneme gırıyosun hem maddi hem manevi. Bende bu yaz agustosta evlenıyorum. Nikah işlemleri bölgelere göre değişiyor arastırman lazım ama mutlaka bulursun merak etme. Bu arada salon işini falan su zamanda 1 yıl varken halletmek cok daha uyguna gelebılır biz 10 ay once halletık ve cok rast gıttı ısımız mumkun dahı olmayan bı fıyata cok guzel bı salon tuttuk. Gelinliğe gelince 4bucuk ayım kaldı benım gecen hafta gıttm mayısta ılk provam baslıcak ama gelınlıkcının yogunlugunada baglı bı durum tabıkıde bu. Balayındada kışın takip edersen eger cok cok uygun oluyor.. Şimdiden mutluluklar dılıyorum.. Bu arada ceyızıne basla sımdıden ıvır zıvır o kadar cok eksık cıkıyor kı kafayı yıcek duruma gelıyosun. Evide hazıran gıbı bakmayı dusunuyoruz bız bosuna kıra odemenın anlamı yok ama sımdıde netten bakıyorum arada piyasa arastırması için :)

Öncelikle hayırlı olsun canım. Birinci sorunun cevabını vereyim. Nikah salonunda olacaksa sadece evrak ücretlerini alıyorlar ama sen düğüne çağıracakmışsın memuru, bu yüzden 150-300 tl arasında değişir. Ne kadara anlaşırsanız. Bizim memlekette öyle en azından. Bunun için de 3 ay önce başvur, çünkü sen büyük şehirde yaşıyorsun. Nikah memuru ücretinin dışında evrak ücretleri 90 tl verdim ben sanırım. Bursa'da ne kadardır fikrim yok :S
2. sorunun cevabı şu: Düğün seneye yazın olacakmış. 1 sene önceden tutarsan fiyatı daha uygun olur. Bizim kıytırık memlekette bile yaz ayları söz konusu oldu mu 9 ay önce de gitsen salon bulamıyorsun.
3. Gelinliği 1 ayda dikiyor bazı gelinlikçiler, bazıları da yoğun olduğu için 2-3 ay önceden başlıyor.
4. Evi düğüne 1 ay kala tutup yerleştirmenizi tavsiye ederim. Eşim sağ olsun 3 ay önce tuttu temizletti, geldiğimde evi b.k götürüyordu. Pencereler kapalı olduğu halde her yer fena tozlanmıştı. Camlar da kir içinde kalmıştı. Eşyayı da evi temizledikten sonra alır temizce yerleştirirsin. Ama sen kendi kendine 3 ay önceden de bakabilirsin. Böylece sıkıntı da olmaz. Hemen istediğini gider alırsın.
5. Fotoğrafçıyla düğüne bir ay kala anlaşırsın diyeceğim ama düğünün yaz düğünü. 3 ay önceden randevu alabilirsin.
6. Biz hemen her yere gittiğimiz için çok küçükken gittiğim ve hatırlamadığım Kuşadasını tercih ettim ben. Alkoçlar Adakule Otel. Ama yazın dolu olabileceği için ekim ayında rezervasyon yaptırmanda fayda var. Böylece fiyat da çok uyguna geliyor. Kredi kartına taksit yapıyorlar, balayına gidene kadar ödemiş olursunuz.
Ben çok uğraşmadım açıkçası, gelinliğimin modeli senelerdir kafamdaydı. Gösterdim, bunu dikeceksiniz dedim. Fiyatı da baştan konuş, tüm gelinlikçileri gez. Yok efendim dantel duvağa ekstra şu kadar bu kadar istiyoruz diye sorun çıkarıyorlar bir dünya parayı alıp. Onu da baştan konuşun. Gelinlikçiyle kavga etmemek için zor tuttum kendimi. Salonu kayın validem tuttu. Yemekli salon olunca çok rahat oluyor eve gelen giden de pek olmuyor. Nikah şekeri diyecektim ama siz düğünde yapacakmışsınız. Onca insana nikah şekeri dağıtmak pahalıya patlar size. Kınayı mutlaka yapın, çok eğlenceli oluyor. Daha çok yazılır daaaa. Şimdilik bu kadar. Merak ettiğiniz başka şey olursa yardımcı oluruz yine :)

Teşekkür ederimm her şey dilediğimiz gibi olsun inşallah :) Eğer durumumuz elverirse biz yurtdışı istiyoruz. İtalya olabilir mesela. Erken rezervasyonlarda çok uyguna gelebiliyor. Hatta geçenlerde ocak ayı için 1 hafta her şey dahil 2 kişi 2500 tl diyordu. Artık fırsatları bolca takip etmek gerek. Bir de galiba aynı şehirdeniz :) Düğün mekanı konusunda birbirimize yardımımız dokunabilir :)

1) biz düğünden 2 ay önce nikah memuruna başvurduk. bizim nikahımız düğünde yapıldı. 60 tl memur ücretini verdik.
2) düğün mekanı nikahtan önce tutulmalıdır yoksa bir önceki yazdan bütün salonlar kır bahçeleri rezervasyonlu oluyor.
3) gelinlik damatlık seçmeye 2016 kışında başlayabilirsin ama sana tavsiye düğün stresiyle çok kilo veriyorsun bunu göz önünde tutmalısın.
4) 2 ay öncesinden tutup mobilyalarını seçebilirsin.
5) düğün tarihin belirlensin düğün fotoğrafçısıyla anlaşabilirsin
6) bana göre balayında kalabalık yerleri tercih etmeyin derim. haziranda doluluk oranı az olan yerleri tercih edin. başbaşa düğün stresinizi atın kendinizi dinleyin. biz karadeniz turuna çıkmıştık trabzon uzun gölde harika ağaçtan evler var oralarda konaklamıştık.
hazırlıklarına ufak tefek mutfak eşyalarını alarak başlayabilirsin. ilk önce mutfağında hangi rengin ağırlık basmasını istediğini belirle. o renge göre mutfağına eşyalarını almaya başla.

Hayırlı olsun. İnşaallah çok mutlu olursunuz.

İlden ile değişiyor nikah başvuru tarihi. Bulunduğunuz ile göre araştırmanız gerekiyor. Nikah memurunun salona gelmesi için 400-500 arası bir fiyat belirleniyor.
Eğer imkan yoksa daha önce nikahı yapıp düğün günü temsili nikah yaotırsbilirsiniz. Bazı düğün salonları bu organizeyi yapıyor.
Düğün yazın olacaksa ve yer iyi bir yer olacaksa mutlaka en az 8 9 ay önce gün belirleyip kapora bırakmanız gerekiyor. Günler dolu oluyor hep.
Fotoğraf çekimleri dış çekimse ve iyi bir fotoğrafçı istiyorsanız yine önceden anlaşmalısınız.

Balayı için erken rezervasyon yaparsanız çok karlı çıkarsınız. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…