Nikah Tatlı bir dert... Nereden başlamalı ?

Queen Bee

✿ Evli, Mutlu, Kedili, Öğretmen ✿
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2014
3.265
3.577
Hepinize hayırlı günler arkadaşlar. Pek çok derdim için konu açmıştım ama bu kez derdim tatlı bir dert 3 yıllık birlikteliğimizi 4. yılımızda nihayete erdirme kararı aldık. Nasipse 2016 yazında evlilik planlıyoruz. (İsteme ve nişanı bu yaz küçük bir törenle evde ve aile arasında yapacağız.) Ama bu işler nasıl yapılır güzel yardımlarınıza ihtiyacım olacak. Hiç bir şeyi atlamak istemiyorum, geç kalmak istemiyorum, stressiz rahat bir süreç istiyorum o yüzden ileride sıkışmamak adına araştırmalara şimdiden başlama kararı aldım.. Tecrübeli arkadaşlar yardım ederse minnettar kalırım..
Öncelikle 2016 ramazan ayı 5 haziranda başlayacakmış. Bu yüzden düğünü mayıs sonu yada haziran başı gibi ramazan öncesi olarak planlıyoruz. Gelelim aklıma takılanlara:
1- Düğün tarihi için nikah memurluğuna ne kadar önceden başvurmalı ? Nikahı düğünde yapmayı istiyoruz, ne kadar bir maliyete sebep olur ?
2- Düğün mekanı, nikah tarihi seçmeye gitmeden önce mi ayarlanmalıdır ? Ve ne kadar önceden tutulmalıdır ?
3- Gelinlik, damatlık seçimlerine ne zaman başlamalı ?
4- Ev ne kadar önceden tutulup, mobilya seçimlerine ne zaman başlanmalı ?
5- İyi bir düğün fotoğrafçısıyla hangi aşamada anlaşmalıyım ?
6- Harika bir balayı geçirmiş arkadaşlar nereyi ve hangi oteli önerirsiniz ? Balayı oteli düğünden ne kadar önce ayarlanmalıdır ?
Kısacası nereden başlayıp hazırlıklara nasıl devam etmeliyim. Gelin hamamı gibi eğlenceli ve güzel anılar bırakacak önerileriniz nelerdir ? Bu aşamalarda nelere dikkat etmeliyim, iyi- kötü tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum... Öpüldünüz

Edit: Düğün Bursa'da olacaktır.

Son düzenleme:
Nikah işlemlerine 3 ay kala başlamak gerek, aynı şekilde gelinlik için de en az 2 aya ihtiyaç vardır. Nikah memuru salona gelsin istiyorsan hatırladığım kadarıyla 400 TL'den başlıyor.

Hayırlı olsun inşallah.
Rabbim sonsuz sağlık ve mutluluk versin inşallah.
Açık söyleyeyim bu işler paraya bakar.
Maddi durumunuz iyiyse 3 ayda herşey dört dörtlük olur.
Biz tam 70 gün nişanlı kaldık ve iğneden ipliğe herşeyimizi nişandan sonra almaya başladık.
Bizim nikah ayrı düğün ayrı olmuştu,o yüzden salona gelme parasını bilemem.
Balayı için şimdiden rezarvasyon yaparsan çok uygun fiyata geliyormuş,geçen gün duydum arkadaşlardan.

Bu arada çok istediğimiz halde gelin hamamı yapamadık,vaktimiz yoktu,nasip değilmiş.
Kına gecemiz,imam nikahımız,gelin almamız süper geçti.
Mutlaka gelin hamamı yaptır bence,çok eğlenceli olsa gerek.

Hayırlısı olsunn :) Çook eski bir konundan hatırlıyorum seni çok sevindim adına. Hazırlık aşamaları hem çok tatlı hem çok yorucu, ben evlilik konularında geziyorum sürekli, kesinlikle çok yardımı dokunuyor. Aynı zamanlarda evleneceğiz seninle.
Öncelikle nikah işlemleri bazı yerlerde 6 ay kadar önceden yapılabiliyor. Evi kiralayacaksanız 1 ay öncenin yeterli olduğunu düşünüyorum fazladan kira ödemek anlamsız geliyor. Onun dışındaki hiçbir soruya henüz cevap bulabilmiş değilim :) Ama yavaştan ev için eşyalarını almaya başlayabilirsin.

Öncelikle çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için :) Gelin hamamını bende çok istiyorum çok eğlenceli bir anı olacaktır. Peki balayına gittiniz mi, gittiyseniz nereyi ve hangi oteli tercih ettiniz ?

Çok teşekkür ederim ShiverFly, inan senin adına da çok sevindim inşallah ikimiz içinde herşey yolunda gider :) Buraya konu açmadan önce internette biraz araştırma yaptım nikah tarihi almak için en az 6 ay önceden başvurun diye özellikle belirtmişler çünkü haziran ile eylül arası en yoğun dönemlermiş, istediğin tarihe bulamayabilirsin diyorlar. 06.06.2016 çok isterdim mesela ama ramazana denk geliyormuş o yüzden 1 haziran diye geçiriyorum artık aklımdan. Peki balayı rezervasyonunu ne zaman yaptıracaksınız, düşündüğünüz bir yer var mı ?

Yazın evleniyorum ben de, tecrübelerim taze
1. Ankara'da başvurular 6 ay önce başlıyor, İstanbul'da 3. Biz 12 Eylül'deki düğün için 10 Mart'ta filan gittik (6 ay önce); çoğu belediyede dolmuştu o gün. Hangi ilde evlenecekseniz başvurunun açıldığı ayın başında gidin muhakkak.

2. Eylüldeki düğün için Kasım'da gittik; çoğu düğün salonu doluydu yine. Aman diyeyim, ben hiç tahmin etmiyordum ama millet gerçekten de bir yıl önceden tutuyormuş

3. Gelinlik fiyatları Ocak-Şubat gibi bayağı indirimli oluyor. Aslında bir ayda bile değişiyor ama ben şubatta istediğim gelinliği %25 indirimli aldım.

4. Daha tutmadık biz gerçi ama, en geç 1 ay kala tutacağız. Eşyaların gelmesi, gerekirse kontrol edilip geri gönderilmesi ancak yetişir zannederim.

5. İyi fotoğrafçılar da düğün salonu gibi, bayağı erken satıyorlar günlerini.

6. Biz balayına Mısır'a gitmeye karar verdik; Şarm-üş Şeyh'e gideceğiz. En bilindik dalış noktalarından biri ve Türkiye'deki pek çok bilindik otelden daha uyguna denk geliyor her şey dâhil balayı paketi. Daha gitmediğimiz için değerlendiremiyorum ama fikir olsun diye yazmak istedim.

Şimdiden mutluluklar

Not: Düğün salonunda nikah için 450 TL ödedik geçen ay.

canım benim öncelikle hayırlı olsun inşallah.sorularına nacizane cevaplarım;
1-nikah tarihi almayı son ana bırakmadığın müddetçe problem yok önemli olan düğün mekanını istediğin tarihe ayarlayabilmek.benim de nikah düğün bir arada oldu belli bir farkla ben evlenirken 300 tl ydi düğün mekanına getiriyorsun.
2-biz 8 eylüldeki düğünümüze şubat ayında gün ayarladık.mekanlar doluyor çünkü.daha sonra nikah tarihi aldık.önce mekan!!!
3-ben gelinliğimi son iki ayda diktirdik damatlık hemen alınıyor o problem değil.kilo alıp vermek açısından çok erken alma.
4-evimizi de son 2 ayda hallettik problemsiz oldu her şey yetişti panikleme.
5-nikah tarihini kesinleştirdiğinde fotoğrafçıyı da ayarla onlar da kuaförler gibi hemen randevu defterleri doluyor saat dilimi önemli.
6-balayımız çok güzeldi.biz erken rezervasyonla yurt içi yerine yurt dışına gittik.ko samui-tayland-singapur toplam 7,500tl ye mal olmuştu antalya max royal 9000 tl fiyat vermişti.2000 eksik ödeyerek egzotik bir ada ve uzak doğuyu gezdik.
hayırlı uğurlu olsun canım umarım her şey gönlünce olur

Düğün yerini ne kadar erken tuarsan o kadar avantajlı olur bildiğim. Diğer konular hakkında pek bir bilgim yok ama bursalısın diye hatırlıyorum. Mutlaka karamustafa banyolarına bir bak gelin hamamı için. Çok uygun fiyata kiralanabilen 15-20 kişilik bir hamam katı vardı. Sıcak su havuzlu, kurnalı, masaj koltuklu giyinme odalı vs. Çok büyük bir kalabalık çağırmayacaksan public bir hamama gitmekten hem daha keyifli hem daha hijyenik oluyor.

Bir de organizasyon hazırlıkları sırasında pinterest en büyük destekçin olacak, kullanmıyorsan mutlaka bir göz at.

Ben hurgada ya gezmeye gittim. Geçen şubat oldukça sıcaktı (kışa göre)

Sharm'da tanıdığım bi arkadaşım var herhangi bi sorun olursa haber verin. Yakın b mısır lı arkadaşım orada. Hatta otelinizi yazın çalıştığı otellerden biriyse sordurayım.

Çok sevindim Burctk inşallah herşey harika geçer, bir ömür boyu mutluluklar diliyorum Düğün Bursa'da olacak, sanırım tıpkı Ankara gibi en az 6 ay önceden başvuruda bulunmak gerekecek. Mısır fikri harikaymış eminim çok eğlenceli geçecektir. Biz şuan için yurt içinde biryerler düşünüyoruz ama hayırlısı bakalım.. Tüm tavsiyelerini dikkate alacağım teşekkürler :)

Istanbul icin nikah gununu 6 ay onceden alabiliyorsun. Biz 2,5 ay kala aldik. Rahat bulduk sorun olmadi. Evleneceginiz evlendirme sefligi ile gorusebilirsiniz. Fiyatlari genelde kendi sitesinde yazıyor. Mesela "x belediyesi nikah islemleri" her detayi veriyor. Nikahimi yildonumuzde yaptiracagiz, dugun ondan 1 ay sonra.

Esya isini 5 ay onceden hallettik biz.

Balayini "sueno side" de yapacagiz. Ben daha once gittim oraya, inanilmaz memnun kaldim.

Dugunume 3 aydan fazla var. Guzel bir ev buldum ama nisanlim tutmak icin erken dedi mesela. Demek ki 3 ay degil o sure. 1 1,5 ay yeterli.

Ne güzel gelişmiş herşey, şimdide bebiş bekliyorsun sanırım Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :) Balayı için erken rezervasyon dediğin ne kadar önce yapılmalı peki ? Erkek rezervasyonlardan yararlanmak adına mesela 1 hazirandaki düğün için ne zaman balayı rezervasyonu yaptırmalıyım ?

Harikasın, teşekkür ederim tavsiyelerini değerlendireceğim :)

Çok teşekkür ederim Thracian, ama balayı için şuan yurtiçi bir tatil planlıyoruz..

Ozamana kadar neler değişir oooo;

güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım Allah sana da zamanı gelince nasip etsin.Balayı için eylüldeki balayına ocak-şubat gibi rezervasyon yaptırmıştık.erken rezervasyonlar ocak sonu gibi başlıyor yanılmıyorsam.en güvenilir yolu bir tur şirketine telefon aç sor.çok güzel yardımcı oluyorlar.

Tamamdır gelinn, çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…