tatlandırıcılar

bence cok zararlı amaşekerde zararlı
şeker ve türevlerını hayatımdan cıkarabılsem super olucak ozellıkle gızlı seker olan bırı oldugumdan dolayı

vakıf olmadığım bir konuda eksik bilgi ile sizi yanlış yönlendirmek istemiyorum ama birden fazla ayrı ayrı yazılarda tatlandırıcıları 2taneden fazla kullanmanın zararlarını okudum...bildiğimizin aksine dil hariç de tat alan yerlerimiz varmış.bunlar gırtlak ve mide imiş...yediğiniz tatlı bir şey dilden sonra burda da analiz ediliyormuş ve pankreasımızın talimatı ile bu beğenilen yiyeceklere ihtiyaç duyulduğu vakit talep geliyormuş.mide ve gırtlak da buna göre harekete geçiyormuş ve bir uyum içersinde beyne gereken sinyalleri gönderiyormuş,beyin de ihtiyacı tanımlayıp bunu size iletiyormuş...hani daha basitcene,bazen deriz ya,ay canım şunu bunu çekti diye,meğer o sırada içimizde adeta bir orkestra kurulmuş uyum içersinde sizden bu gıdayı bekliyormuş.şimdi;siz tatlandırıcılı birşey yiyip içtiğiniz vakit diliniz yanılıyo ve :'evet bu tatlı.'diyor.fakat gırtlak ve mide bunu tanımlayamıyor ve pankreas istediğini alamıyor.burda sinyallerde bir bozukluk meydana geliyor ve beyne:'daha fazla tatlı!!!!'sinyali gönderiliyormuş.böylece kendi dengenizle oynuyormuşunuz...ayrıca çok fazla tatlandırıcılı şeyler tüketmek kanın doğal yapısını bozuyormuş,bu da kanımızı bir nevi sentetikleştiriyormuş.bunda da en büyük hasarı böbrekler ve karaciğer görüyormuş...diyetisyen ya da dr değilim,tekrar belirtmek istiyorum bunu...ama şimdiye kadar okuduklarım hep bunun gibi olumsuzluklardan yana oldu...

tamamen doğal olan bir tatlandırıcı var
içinde ASPARTAM VE SAKARİN yok
splenda
hatta evde tatlı yapımında kullanılmak üzere toz bir ürünüde var.
kesinlikle güvenilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…