Tatile gideceğim ama regl?

Kızlar, pko hastasıyım, ne zaman geleceği belli olmuyor meretin. :oops: Eczacı regli ötelemek için -ilaç ismi vermem yasaksa kaldırabilirim, bilgim yok- Primolut diye bir ilaç önerdi. Yan etkilerinde ödem yapabilir yazıyor. Kullanan oldu mu? Ödemli ödemli bir tatil geçirmek istemiyorum.:KK17:
Şimdi ilaçla ilgili kişisel kullanımdam hareketle tavsiye vermeye karşıyım aslında, prospektüsü okuduğunuzda bir destan dolusu yan etkisi var çünkü. Kimde hangi etki hangi vadede ortaya çıkacak bilemeyiz, o nedenle kadın doğuma tatil öncesi bi ce-ee demekte fayda var.
Kendi açımdan Primolut candır, tatillerimin göz bebeğidir, eğer regl ile tatil çakışmışsa tatilden 1-2 gün önce başlarım ben almaya bi süprizle karşılaşmayayım diye, sonrası büyük ölçüde rahatlık.
Tek sıkıntı regl öncesi dönemi dondurmuşsunuz efekti. Ben çok belirgin ödem, ağrı vs. sikayeti yasamadıgım için sorun etmiyorum. Ama hafif ödem, biraz hassasiyet, ufak bi huzursuzluk-rahatsızlık zaten regl öncesi olağan halim, o hal uzamış oluyo malesef.

Tampon da bir seçenek ama pek sağlıklı değil, tüycük falan bırakabiliyor. Enfeksiyona sebep olabiliyor. En sağlıklısı Menstural kap. Ben kullanıyorum çok da memnunum. Hatta yeni keşfettim sayılır. 4 aydır kullanıyorum. O kadar ki televizyonlara çıkıp bunu kullanın bu çok iyi diye bağırasım var :)

Tampon da bir seçenek ama pek sağlıklı değil, tüycük falan bırakabiliyor. Enfeksiyona sebep olabiliyor. En sağlıklısı Menstural kap. Ben kullanıyorum çok da memnunum. Hatta yeni keşfettim sayılır. 4 aydır kullanıyorum. O kadar ki televizyonlara çıkıp bunu kullanın bu çok iyi diye bağırasım var :)
Yazınızı okuyunca araştırdım ilk kez gördüm rahat birşey mi? Bir de nerden aldınız?

Ben o haptan kullandım bence çok güzel konforlu. Bırakında 3 gün içinde adrt oldum. Hiç şişkinlik vs yapmadı. Gayet güzel geçirmiştim sayesinde balayını. Yoksa regl mahfedecekti.

İlacı falan boşverin kesinlikle tampon kullanın kafan rahat olsun. Su almıyor kesinlikle, sık değiştirdiğiniz sürece de hiç bir zararı yok. Denize havuza girerken de kullandım, günlük hayatımda da kullanıyorum mükemmel bir rahatlık sağlıyor.

Kızlar, pko hastasıyım, ne zaman geleceği belli olmuyor meretin. :oops: Eczacı regli ötelemek için -ilaç ismi vermem yasaksa kaldırabilirim, bilgim yok- Primolut diye bir ilaç önerdi. Yan etkilerinde ödem yapabilir yazıyor. Kullanan oldu mu? Ödemli ödemli bir tatil geçirmek istemiyorum.:KK17:
Goguslerı sısırıyor. Ben dugun grceme denk gelıyor dıye kullandım. 4 gun kullandım goguslerım kafam kadar oldu. Gelınlıgı teslım almaya gıttıgımde esımde yanmdaydı denedım goguslerım meydanda durunca esım dekoltemı taktı kafaya cok acıkmıs dıyehalbukı goguslerım sısınce gelınlıkte bayagı dıkkst cektı. Ama herkes dugunde gelıp gecıp bazı kız arkdaslarım falan dekolten cok guzel durıyor dedı. O hafta sutyensız gezdım cunku fazlasıyla buyumuslrrdı ve dokununca biraz agrıyprdu. Ama goruntu cok guzel olıyor soyluyım😊😊 baskada odem falan yapmadı vucudum normaldı sadece gogusler buyudu

Yazınızı okuyunca araştırdım ilk kez gördüm rahat birşey mi? Bir de nerden aldınız?
Ben canack diye bir markadan aldım. Zaten Türkiye de çok da fazla marka yok. Luna var bir de. O biraz daha pahalı. İnternetten aldım. Çok rahat hiç hissedilmiyor. Sadece takıp çıkarmayı öğrenmek zaman alıyor biraz. Hem çok daha ekonomik oluyor. Ped masrafım yok artık hem de çok büyük rahatlık. Yaz günü naylon pedler çekilmiyor.

Valla hayatımda bi kere kullandım, 10 senelik dostluğum bitti, kuzenimle kavga ettim. Sevgilim o tatilde yanımda olsa ondan da ayrılırdım ve koca bi göbekle dolandım . Bence oluruna bırak. Gelirse de kabullen şortunu giy güneşlen, allahın taktiri buymuş de geç. Bu ilaçlar sonraki ayki adetini de bozuyor. Bi de pco var fln yazmışsın. Kistlenme bi de onlarla uğraşma. Anlamıyo musun adetin gelişini? Yumurta çtlama dönemi yapışkan uzayan esnek bi akıntı geliyo, ondan 15 gün sonra da adrt.
Ya hiçbir şekilde belirti vermiyor adı batasıca ya. Ne şişlik, ne tatlı krizi, ne gelgitli ruh hali...:rolleyes:

Goguslerı sısırıyor. Ben dugun grceme denk gelıyor dıye kullandım. 4 gun kullandım goguslerım kafam kadar oldu. Gelınlıgı teslım almaya gıttıgımde esımde yanmdaydı denedım goguslerım meydanda durunca esım dekoltemı taktı kafaya cok acıkmıs dıyehalbukı goguslerım sısınce gelınlıkte bayagı dıkkst cektı. Ama herkes dugunde gelıp gecıp bazı kız arkdaslarım falan dekolten cok guzel durıyor dedı. O hafta sutyensız gezdım cunku fazlasıyla buyumuslrrdı ve dokununca biraz agrıyprdu. Ama goruntu cok guzel olıyor soyluyım😊😊 baskada odem falan yapmadı vucudum normaldı sadece gogusler buyudu
Ay ne tatlı bir hikâye, çok hoşuma gitti. :KK68:

O da
ya bu regl cok acayıp bırsey
her bayram zamanı
her okulların acıldıgı gun
her yılbası
her dogum gunumde hep regl oluyorum :KK70: bıktım bır bayramı da rahat gecıreyım ya dıyorum hep
O da şans mıdır nedir işte. Özel günlerde ben hep yırtmışımdır. Mesela adet günüm hiç şaşmazken takvime göre hasta olmam gereken gün üni vs sınavı gibi önemli sınavım olduğunda o gün olmaz ertesi gün olurdum.:rapci::KK76:

İki sene üst üste senelik iznim regl döneminde denk geldi. Kullandım bu ilacı. Bu sene de balayına denk geliyor, yine kullanicam. Kullandığım senelerde bir sıkıntı yaşamadım. Sadece şişkinlik oldu biraz. Kullanmayı bıraktıktan bir gün sonra regl oldum.

En fazla on gün kullanılabiliyor, ona göre başlayın.

İki sene üst üste senelik iznim regl döneminde denk geldi. Kullandım bu ilacı. Bu sene de balayına denk geliyor, yine kullanicam. Kullandığım senelerde bir sıkıntı yaşamadım. Sadece şişkinlik oldu biraz. Kullanmayı bıraktıktan bir gün sonra regl oldum.

En fazla on gün kullanılabiliyor, ona göre başlayın.
Fazla kullanmak sakıncalı degıl mıydı ya? ya da 1 yıl ıcınde ust uste kullanmakmı sakıncalıydı oyle bısey vardı. Benmde balayına denk gelıyor dıye kullandım ama aşırıda gerginlik yapıyor dugun hazırlıklarımla ılgılı hiç bır sorun yokken biranda herseye patladım aikeme esimefalan eczacı ılacın gerginlık yaptıgını soylemıstı. Goguslerde sıskınlık yapmıstı sıskınlıkmı bılmıyorm ama asırı dıklenmıstı goguslerım ve cok serttı ama cok guzl gorunuyordu. Ha tamamö altta yazmıssın zaten gormedım 🤷‍♀️

çok rahat ben kullanıyorum. İnternetten rahatça edinebilirsiniz.
Ben canack diye bir markadan aldım. Zaten Türkiye de çok da fazla marka yok. Luna var bir de. O biraz daha pahalı. İnternetten aldım. Çok rahat hiç hissedilmiyor. Sadece takıp çıkarmayı öğrenmek zaman alıyor biraz. Hem çok daha ekonomik oluyor. Ped masrafım yok artık hem de çok büyük rahatlık. Yaz günü naylon pedler çekilmiyor.
kesinlikle haklısın yaz günü ped cidden büyük sıkıntı yaratıyordu bende.

Fazla kullanmak sakıncalı degıl mıydı ya? ya da 1 yıl ıcınde ust uste kullanmakmı sakıncalıydı oyle bısey vardı. Benmde balayına denk gelıyor dıye kullandım ama aşırıda gerginlik yapıyor dugun hazırlıklarımla ılgılı hiç bır sorun yokken biranda herseye patladım aikeme esimefalan eczacı ılacın gerginlık yaptıgını soylemıstı. Goguslerde sıskınlık yapmıstı sıskınlıkmı bılmıyorm ama asırı dıklenmıstı goguslerım ve cok serttı ama cok guzl gorunuyordu. Ha tamamö altta yazmıssın zaten gormedım 🤷‍♀️
Senede en fazla iki, mecbur kalınırsa üç defa kullanılabilirmis. Ben bir sene ara ile kullandım. Sakınca yok yani.

Tabi herkes için aynı olmayabilir. Sağlık tavsiyesi değildir, doktora danışmadan kullanmamak lazım (ben eczacidan bilgi aldım)

Back