Konya'da Kelebek Vadisine gelince etliekmek yiyebilirsiniz.
Konya Antalya arasında yeni açılan yoldan giderseniz Tınaztepe tarafından geçemezsiniz ama eski yoldan geçerseniz Tınaztepe Mağarası güzeldir.
Ama küçük çocukla zor, karanlık, nemli ve yol yorgunu yürümek zorlayabilir.
Antalya'ya gidecekseniz Manavgat tarafı mı Alanya tarafı mı diye düşünüp :)
Manavgat'a geçerseniz Köprülü Kanyon'da Perge diye bir yerde Bungalovlarda kalmıştık. Butik bir mekandı. Çok memnun kalmıştık. Raftinge gidebilirsiniz orada.
Çocuksuz olsanız Olimpos derdim keyifli orası da. Ama balıklar yemişti ayaklarımı :)
Onun dışında Adrasan'ı çok seviyorum ben. Kumu ince kum değil denizi de çocuklar için gayet uygun. Bem kalmadım ama bir arkadaşım Adrasan Masal Evleri diye bir yer tavsiye etmişti.
Araba sürmek sıkıntı değil gelmişken gezelim derseniz de Finike, Demre, Kaş güzergahı da çok güzel.
Ben gittiğimde pandemi süreciydi o yüzden yat turları yoktu ancak Kekova turları çok güzel görünüyor. Kaş'a giderseniz pazar gezmeyi severseniz pazarı da çok güzeldi
Oradan da vaktinize göre Fethiye, Marmaris, Bodrum...
Alanya tarafına dönelim derseniz de Mersin Bozyazı, Silifke, Kız Kalesi, Erdemli diye gezebilirsiniz. Silifke, Kız Kalesi tarafının sahili de hiç derin değil. Tisan, Taşucu tarafında çok fazla apart daire oluyor. O şekilde kiralama yapabilirsiniz. Ben çok keyif alıyorum denizde cesaretli bir insan olmadığım için :)