Tatil Bebeği

chetuw

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2015
9
1
35
Merhaba hanımlar, bebeğinizi kaç aylıkken denize yada havuza soktunuz?

Ben bu yaz düşünüyorum. Şuan 5aylık nerdeyse. Havuz riskli bence hijyen noktasında. Denizle tanıştırcaz oğlumu

ben kizimla tatile gittigimizda hazirandi ve 1 yasindaydi yinede denize ve havuza sokmadim. Sadece ayaklarini soktuk denize. Belirli mevsimlerde denizden hasta olma sansi var o yuzden biz o riski almadik. Ama bir tanidigim ayni donem bebegini denize soktu ve agir enfeksiyon gecirdi. Tabi denizden olup olmadigi konusunda emin degiliz ama o mevsimde sokmamak daha iyi diye biliyorum.

Ama bu sene 2 yasinda olucak ve denize sokmayi dusunuyorum. ve tabiki o da cok olmamak sartiyla. havuzdan bulasabilir hastaliktan ama denizdende bulasabilir ve cocukar daha hassas. Ayrica kiz cocuklarinda idrar yolu enfeksiyonu olabilir. Hasta bir bebekle kendime tatilimi zehir etmek hic istemem. Onun yerine kucuk sisirme bir havuzu normal suyla doldurmayi tercih ederim.

Son düzenleme:
Havuz değil ama 3 aylıkken denize sokmuştum ben.

Üç ay çok erken değil mi? Gerçi mevsimine, bebeği n gelişimine göre değişir. Benim kızım şimdi dört aylık tatilde sekiz dokuz aylık olacak. Havuza da denize de sokmayi düşünüyorum. Tabi gerekli önlemleri alarak. Umarım sorun yaşamam. güneş kremi olarak ne kullandiniz?

ben 6 aylikken denize sokmustum,4 aylikkende bebek havuzuna girmisti
havuzdan korkmamisti ama denizin dalgalarindan biraz korkmustu.
3. 4. girisinde alismisti ama

7 aylıktı geçen temmuz ayında soktuk denize. tabi öğlen sıcağı geçtik sonra 16:00-17:00 civarı. güneş kremini de sürerek. bebek simidi aldık. başını da korumuş olduk güneşten. hemde kendi başına durdu suyun için rahatça. çok sevdi çok. hem tuzlu su vücuduna, pişiklerine, isiliğine de çok iyi gelmişti. en son çıkarmadan da simitten çıkarıp tüm vucudunu sokuyoduk saçlarını da ellerimizle ıslatıyoduk. bu sene daha bilinçli , denizden nasıl çıkartcaz bilmiyorum :) ben bebeklerin denize girmesinde bi sakınca görmuyorum. aksine tuzlu suyun faydası bile oluyor.

benim bebeğim 3 aylık.. biz haftaya bodrum'a gidiyoruz.. doktoruna sorduk denize sokabilir miyiz diye.. kesinlikle sokmalısınız hatta temiz olduğundan emin bir yerse kafasını bile sokabilirsiniz, bebekler sudan çıktıkları için suyu çok severler ve tuzlu su bebekleri sakinleştirir dedi.. hatta bağışıklık sistemini de kuvvetlendirir dedi..
bakalım haftaya girdikten sonra neler olacak.. burdan paylaşırım sizlerle..

Teşekkür ederim bayanlar ilk tatilimiz olacağı için biraz endişeliydim. Şimdi daha rahatım umarım sorunsuz bir tatil geciririz

Bizim de iki üç hafta kaldı. Çok merak ediyorum ilk tepkilerini videoya çekeceğim güzel bir anı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…