Nevreste hanımcığım ve boğaz temizleme öksürüğüÖhö öhöö Nevreste hanımcığım bunlar nasıl güzel olmuşhepsi harika ellerinize sağlık
Ses tonumu ayarlıyorumNevreste hanımcığım ve boğaz temizleme öksürüğü
Nevreste Hanım kadını da diyebilirdin, güzel bağladın.Ses tonumu ayarlıyorum
Saygı da kusur yok. Bu ara resmi takılıyoruzNevreste Hanım kadını da diyebilirdin, güzel bağladın.
Canım döktürmüşsün bayıldımHerkese Merhaba
Bu ay kategorimiz Çay Saati Tarifleri,
Zor ve zaman gerektiren bir kategori. Bu zor kategoriye cesaret gösterip katılan ve yanımda olan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
Bu ay yarışmalarımızın 12. Yılı ve biz bu ayı böyle kutlamak istedik. Umarım uzun yıllar birlikte çok güzel kategoriler yapmaya devam ederiz
Yarışmada bize her zaman destek sunanJenna16 ya ayrıca teşekkür etmek istiyorum
Tariflerime geçeyim. Bu ay iki tarif ile aranızda olacağız. Kek ve poğaça tarifi
İlk tarifim poğaça olacak
Dereotlu Poğaça
Eki Görüntüle 3541700
Dereotlu Poğaça Malzemeleri
125 gram katı yağ(tereyağı veya margarin)
Yarım bardak yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un
2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
Dereotu(3-4 yemek kaşığı doğranmış)
İçi için : 100 gr beyaz peynir
Üzeri için susam isteğe bağlı
Dereotlu Poğaça Yapılışı
- Un, peynir ve dereotu hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınarak karıştırılır.
- Daha sonra azar azar kontrollü bir şekilde un eklenir ve yoğurmaya devam edilir.
- Kıvamlı bir hamur olunca ince ince kıyılmış dereotu eklenir ve son kez yoğurulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanıp tepsiye dizilir. Eğer arasına peynir koyacaksanız hamuru yuvarladıktan sonra elinizle bastırarak incelterek açmalısınız. Ardından içerisine peynir koyarak yarım ay şeklinde kapatmalısınız.
- Şekillendirilen poğaçalar pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alınır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür, bir çatal yardımı ile üstü çizilir, susam serpiştirilir. 180 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirilir.
- Eki Görüntüle 3541701 Eki Görüntüle 3541702 Eki Görüntüle 3541703 Eki Görüntüle 3541704 Eki Görüntüle 3541705 Eki Görüntüle 3541706
Tart Kek
Eki Görüntüle 3541709
Malzemeleri
3 yumurta
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
Tart Kek Yapılışı
Öncelikle şeker ve yumurtaları çırpıyoruz. Çırptığımız harca süt, sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz.
Üzerine un, kakao, kabartma tozu ekleyip karıştırıyoruz.
Eki Görüntüle 3541710
Yağladığımız kalıba harcı döküp 180 derecede pişiriyoruz. Kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. En az 20 dakika fırını açmadan pişmeli sonra kontrol ediyoruz.
Eki Görüntüle 3541711
Pişen keki biraz soğuduktan sonra ter çeviriyoruz.
Üzerine çikolata sos pişiriyoruz.
Bunu için süt ve hazır çikolata sos yeterli, paketin üzerinde bulunan tarif ile yapabilirsiniz.
Eki Görüntüle 3541712
Pişen sos biraz soğuyunca kekin boş olan kısmına yavaşça yayıyoruz. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Eki Görüntüle 3541715 Eki Görüntüle 3541716
Eki Görüntüle 3541713 Eki Görüntüle 3541714 Eki Görüntüle 3541717 Eki Görüntüle 3541718 Eki Görüntüle 3541719 Eki Görüntüle 3541720
Şimdi soframıza geçelim. Soframızda
Çiğköfte
Yoğurtlu Patates Salatası
Patatesli Börek
Tart Kek
Dereotlu Poğaça
Eki Görüntüle 3541726 Eki Görüntüle 3541727 Eki Görüntüle 3541725
Eki Görüntüle 3541728 Eki Görüntüle 3541729 Eki Görüntüle 3541730 Eki Görüntüle 3541731 Eki Görüntüle 3541732 Eki Görüntüle 3541733 Eki Görüntüle 3541734 Eki Görüntüle 3541735 Eki Görüntüle 3541736 Eki Görüntüle 3541737 Eki Görüntüle 3541738
Ellerine, emeğine sağlık canım benim. Muhteşem olmuş, yarışmada başarılar dilerim.
Çok teşekkür ederim elticimİlk mesajı senin bize attığın şekilde atmak istedim.
İlk mesajsız kalmasın konumuz.
Ben en zayıf(en zayıf halka) gevur olabilirimElticim, senin bu gevurluğun ne olacak, onu söyle bize?
Ellerine sağlık aşkomşahane olmuş bol şanslar
Çok teşekkür ederim aşkomEtiket icin de ayrıca teşekkür ederimduygulandım Her zaman ,ne demek
Çok teşekkür ederim Cano'cumÖhö öhöö Nevreste hanımcığım bunlar nasıl güzel olmuşhepsi harika ellerinize sağlık
Nevreste hanımcığım ve boğaz temizleme öksürüğü
Ses tonumu ayarlıyorum
Nevreste Hanım kadını da diyebilirdin, güzel bağladın.
EstağfurullahSaygı da kusur yok. Bu ara resmi takılıyoruz
Çok teşekkür ederim canımHepsi bir birinden şahane olmuşellerine sağlık
Çok teşekkür ederim canımCanım döktürmüşsün bayıldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?