• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Tarlatanlı gelinlikle nasıl oturulur? Tarlatan konusunda nasıl seçim yapmalıyız?

spider85

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2010
49
0
96
Arkadaşlar merak ediyorum tel tarlatanlı gelinlikle oturup kalkmak zor mu, oturunca eteğin hava kalkması ihtimali var mı..2 yerde gelinlik beğendim biri Akay, biri Dreamon Akay tel tarlatan değil, Dreamonun gelinlikle birleşik (yani ayrıca giyilmiyor) tel tarlatanı var. Akay bildiğiniz üzere daha pahalı..Ama zorluk yaşayacaksam diğeriyle Akay'ı tercih ederim tabi.. Tarlatanın üzerine oturulmuyor, kaldırıp da oturacaksın falan diye okudum doğru mu? Nasıl oturulur beni bir aydınlatsanız :)

slm canım benım gelinliğimde tarlatanlıydı ve ayrı gıyılıyordu..hiiiçç oturup kalkma sorunu yasmaadım ben gayet rahattı..hiç bir arkadasımdad tarlatanın oturup kalkarken kalkıp acıldığını görmedim ve duymadımda..acılanlarınkı gelin hanımlar nasıl oturup kalkıyor bn anlamıyorum...tarlatan konusu kafana takılmasın canım zaten sende dikkat edersın..

Merhaba benim gelinligim inanilmaz kabarik ve agir bir modeldi, tarlatan hakkinda sunu soyleyeyim, tarlatan gelnligin agirligini senin uzerinden alir kendi tasir ve gelinlik eteklerinin ayaklarina dolasmasina engel olur ve tabiki kabarik durmasi icin gereken seydir. Benim gelinl etegim heryerde gorebilcegin kabarik eteklerin 3 tanesine bedeldi, ama saat oglen 3te giydigim gelinligi 12 saat kadar ustumde tasidim, sanki kot tshirt giymis kadar rahattim, ne agustos sicagindan bunaldim (cunku alti pufur pufur oluyo) ne de agir geldi gelinlik.. Gelinlikle yurumenin puf noktasi tarlatan teline minik tekmeler atark yurumek.. Tabiki zarif adimlar atacaksin kimse tekmeleri gormeyecek kugu gibi olacaksin. Merdiven falan cikarken de gelinlik etegini tarlatan telinin beline en yakin olan ilk telinden tutarak kaldiracaksin. O zaman gelinlkle tarlatan ayni anda kalkmis olur cirkin bi goruntu olmaz ve yurumen kolaylasir ve etekte toplamalar dikisler falan varsa kopmaz. Gelinlkle otururken de yine bu telden tutup kaldirirsan gelinligi ve diger iki tel arasina oturursan gayet rahat olur. Gelinlk aldigin yerde gosterirler ztn. Sen de 1-2 prova yap hicbir sıkıntı yasamazsin guven bana..

Bu arada tarlatanin gelinlige dikili olmasiyla ayri giyilmesi arasinda hicbir fark yok, secim noktan bu olmasin. İkincisi de iyi tarlatan telli olur, katkat kumas koyup telsiz yapiyolar onlar olmaz onlar sadece sana ayakbagi olur. Telli, telleri ayarlanabilir olmali ve tellerin uzerinde firfirlar olmali ki etekte tel izleri belli olmasn(bikac model disinda o teller belli olur cnku). Kac tel olacagi veya açısını ise satici onerir, senin sececegin bisey deil cunku her gelinl modeline gore farkli bi tarlatan giyiliyo..

Deneyimleriizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar :)) Varsa daha paylaşmak isteyen beklerim :)

Canim ben hem kendi deneyimimi paylastim hem de bu isi yaptigimiz icin elimden nerden baksan 1000e yakin gelin gecmistir hepsine nasil yuruyecek nasil oturacak gosteriyorum dogal olarak..

kuzenimin gelinligide tarlatanliydi, merdivenden salona dogru cikarken, sirf on tarafini hafif kaldirmisti ama sadece on tarafini kaldirdigi icin herhalde baya bir acilmisti:) yandan baldir bacak hepsi ortadaydi( neyseki yabanci kimse yoktu pek goren olmadi)

bir arkadaşım tarlatansız gelinlik diktirmişti. o kadar ağır olmuştu ki gün boyu çok zor taşıdı. tarlatan hiç öyle düşünüldüğü gibi endişelenecek bir nesne değil. hatta gelinliği biçimlendirerek önüne basmanı engelliyor ve yürümeni kolaylaştırıyor. sanırım otururken tarlatanın taa topuk kısmına basıp da açanlar olmuştur. başka şekilde nasıl havaya kalkar anlamıyorum. ben otururken zor kaldırdım mesela :) içine sinmiyorsa gelinlikçide tarlatanlı bir model denersin. tarlatanın da katları oluyor onu da dikkate alırsın

ben arkasını hafif kaldırarak oturdum arkadaşım şimdikiler nasıl bilmiyorum 10 yıl önce evlendim tarlatanım ayrı giyiliyordu birkaç arkadaşımda havaya kalktığı ve bacakları açıldığı oldu:66:
bunun üzerine ben çok prova yaptım evde. oturacağım zaman arkasını hafifçe kaldırıp tabiri caizse otoracağim yere popomu değdiriyordum direk temas yani popo üstüne oturdum. arkası kalktığı için önü kalkmadı arkasınıda gören olmadı zaten:) gayet rahattım:)

aslında tamamen koltuğa gömülmek yerine uç kısmına düşmeyecek şekilde oturulursa tarlatan çok gerilmemiş olur ve açılma durumu olmaz sanırım :)

nişanımda tarlatanlı bir nişanlık giydim canım, açıkçası açılma problemi yaşamadım sadece ilk defa giydiğim için yürümede biraz zorluk çektim :))) ama sonra alıştım gelinlikte o kadar zorlanacağımı zannetmiyorum. İmkanın varsa bir kaç kere yürüme provası yap eminim alışacaksın.

merhaba canm benm tarlatanmn modelini pek göremiyorum piyasada ama sadece arkası tüllerle kabartılmştı önü düz iniyodu. öle bişey deneyebilirsn ikisnn ortası olur