• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tarım Bakanı ve AKP Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyesi Ethem Sancak'ın ses kaydı

NickimTam13Harf

...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
10.610
6.977
248
RedHack Tarım Bakanı ve AKP Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyesi Ethem Sancak'ın ses kayıtlarını yayınladı!.
[video=youtube;rURcGRrJVYo]http://www.youtube.com/watch?v=rURcGRrJVYo[/video]

Allah askina, iki kez dinledim.
Özellikle elestirisel bir yaklasimla izledim.
Ama ben ülke zararina yada insanlarin arkadasindan bir is cevrilir nitelikte birsey göremedim.

Tarim köylünün elinden alinmali diyor Ethem Sancak;
Bencede tarim ve hayvancilik sadece köylüye birakilir ve devlet bu ise el atmas ise etin kilosu altinin gram fiyatini gecer.
Buradaki " kyölünün elinden alinmali" sözü, yanliz köylüye birakilmamali manasinda, yoksa köylüye tarim yasagi getirilmeli manasinda degil.
Elbetteki devlet ve isadamlarida bu isi yapmaliki ülke, tarim ve hayvancilikta gelisebilsin.

Meralar islenebilir olmali diyor;
Yani bunda ne tuaflik var.
Siz biliyormusunuz mera ne demek, nicin önemli.
Mera su sehir, ilce, köy disina ciktiginizda gördügünüz genis alandir.
Ve evet o alani islenemez halde öylece birakirsaniz, hayvanlara verilecek yem yetistirilmesine engel olursaniz, tabiki bunun negatif etkisini yasarsiniz.
O araziler bos duracagina, isletmeye acilsin, hayvancilik ve tarim gelissin.

Adamlar bir gaye ugruna toplanmis fikir alisverisi yapiyor.
Gaye ne?
Ülkenin giderek kan kaybettigi tarim ve hayvanciliga güc kazandirmak.
Herkes fikrini, düsüncelerini, neler yapilabilir bunu sunuyor.
Yani bu kadarda olmaz artik yahu.
Biz ilerlemeyelim, ekip bicmeyelim, hayvan yetistiremeyelim, hep bagimli olalim.

Son düzenleme:
Şimdi gelmek istenen noktayı az çok anlayabiliyorum . M.K. Atatürk ' ün ''Köylü milletin efendisidir'' sözünden yola çıkarak , bunlar da ''köyülünün elinden tarımı alalım '' diyorlar , uyanın yahu uyanın mesajı vermek istemiş red hack .

Ama artık şu redhack her bulduğunu fasulyeden nimet saymasa , insanlarda redhack çıkarmışsa mutlaka bombadır diye itibar etmese bence.

Ne kadar eleştirel dinlesem ; şahsın konuşmasını , hindu olduğunu düşündüm bir ara (bu derece inek hayranlığından dolayı), şivesinin bozuk olduğunu ve bakanına şirin gözükmek için ne anlatacağını şaşırmış birini gördüm .Arada anayasal bir sorun teşkil eden konuda alınan kararda var , onu da es geçmemek lazım .
Ama köylüyü yok edelim , ellerinden topraklarını , mallarını , geçimlerini alalım anlamını çıkaramadım ben niçinse . Ploterler ve burjuvalar olarak insanları ikiye bölelim diye kahkalar atan adamlar da göremedim redhack in iddiası gibi.

Allah askina, iki kez dinledim.
Özellikle elestirisel bir yaklasimla izledim.
Ama ben ülke zararina yada insanlarin arkadasindan bir is cevrilir nitelikte birsey göremedim.

Tarim köylünün elinden alinmali diyor Ethem Sancak;
Bencede tarim ve hayvancilik sadece köylüye birakilir ve devlet bu ise el atmas ise etin kilosu altinin gram fiyatini gecer.
Buradaki " kyölünün elinden alinmali" sözü, yanliz köylüye birakilmamali manasinda, yoksa köylüye tarim yasagi getirilmeli manasinda degil.
Elbetteki devlet ve isadamlarida bu isi yapmaliki ülke, tarim ve hayvancilikta gelisebilsin.

Meralar islenebilir olmali diyor;
Yani bunda ne tuaflik var.
Siz biliyormusunuz mera ne demek, nicin önemli.
Mera su sehir, ilce, köy disina ciktiginizda gördügünüz genis alandir.
Ve evet o alani islenemez halde öylece birakirsaniz, hayvanlara verilecek yem yetistirilmesine engel olursaniz, tabiki bunun negatif etkisini yasarsiniz.
O araziler bos duracagina, isletmeye acilsin, hayvancilik ve tarim gelissin.

Adamlar bir gaye ugruna toplanmis fikir alisverisi yapiyor.
Gaye ne?
Ülkenin giderek kan kaybettigi tarim ve hayvanciliga güc kazandirmak.
Herkes fikrini, düsüncelerini, neler yapilabilir bunu sunuyor.
Yani bu kadarda olmaz artik yahu.
Biz ilerlemeyelim, ekip bicmeyelim, hayvan yetistiremeyelim, hep bagimli olalim.

Konunun ne olduğunu emin ol senden daha iyi biliyorum, meranın da tarımın da hayvancılığın da... Köylünün elinden aldıkları zaman yiyeceksin işte altından pahalıya, canım memleketimde kıtlık mı var da ithal et yiyoruz? İnsanlar altından kalkamadığı için bırakıyorlar artık bu işi, eskisi gibi organik ürün bile kalmadı. Acaba neden?

Senin ne kadar bilgin var bu tarım konusunda ben çok merak ettim, banın kalkınca beni aydınlatırsan çok memnun olurum.

Zaten köylü kalmadı, köylünün elindeyse hiç birşey kalmadı. Gerçekler ne kadar haykırsa da insanın yüzüne, sanırım akıl kalpten öteye gitmiyor.
Tarım ve hayvancılık köylüye bırakılırsa mantıklı sebeplerle neden altın fiyatını geçer bunu daha çok merak ettim. Umarım en kısa zamanda aydınlatılırım :31:

Bu arada, tarım da yapıyorum, hayvancılık da... Bilgine.

Şimdi gelmek istenen noktayı az çok anlayabiliyorum . M.K. Atatürk ' ün ''Köylü milletin efendisidir'' sözünden yola çıkarak , bunlar da ''köyülünün elinden tarımı alalım '' diyorlar , uyanın yahu uyanın mesajı vermek istemiş red hack .

Ama artık şu redhack her bulduğunu fasulyeden nimet saymasa , insanlarda redhack çıkarmışsa mutlaka bombadır diye itibar etmese bence.

Ne kadar eleştirel dinlesem ; şahsın konuşmasını , hindu olduğunu düşündüm bir ara (bu derece inek hayranlığından dolayı), şivesinin bozuk olduğunu ve bakanına şirin gözükmek için ne anlatacağını şaşırmış birini gördüm .Arada anayasal bir sorun teşkil eden konuda alınan kararda var , onu da es geçmemek lazım .
Ama köylüyü yok edelim , ellerinden topraklarını , mallarını , geçimlerini alalım anlamını çıkaramadım ben niçinse . Ploterler ve burjuvalar olarak insanları ikiye bölelim diye kahkalar atan adamlar da göremedim redhack in iddiası gibi.

Gönül neyi dilerse göz onun görür, boşuna demiyorlar aşk insanın gözünü kör ediyor diye.

Herşey ortada, herşey gayet net, bunun üstüne hala sütten çıkma ak kaşık muamelesi görüyorlarsa, helal olsun onlara ne diyeyim :)

Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az..

Gönül neyi dilerse göz onun görür, boşuna demiyorlar aşk insanın gözünü kör ediyor diye.

Herşey ortada, herşey gayet net, bunun üstüne hala sütten çıkma ak kaşık muamelesi görüyorlarsa, helal olsun onlara ne diyeyim :)

Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az..

Gönlüm neden bu paylaşımda hiçbir hata olmamasını dilesin ki , hem hangi aşk beni kör edecek bu durumda ?

Yapmayın yahu , Lütfen ... Ben sadece paylaşılan videoya yorum yaptım .

Şahısların konuşma üslubu bana çok uzak bunu da belirttim .Özellikle bir üst makamı yanında iken yapılan o aşırı samimiyetsiz hava .3-5 kişinin tüm tarım hayatını kurtaracak planları (!)

Ama altını çizerek söyledim ki redhack ' in felaket senaryosunu göremedim ben bu video da . Paylaşımda bulunmamışsın ama bu video ile ilgili yorumlarını okudum çünkü redhackin.

Komplo teorilerinden , her şeyin altında bir şey aramaktan , bu ülkenin sonu için sürekli şer düşünülmesinden sıkıldım çünkü.

Benim gördüklerimide sen görmemişsin ama ben '' davul zurna az '' demiyorum , sadece farklı açılardan bakmışız diyorum .Aynı videoyu izleyip farklı yorumlamışız ama ben başka bir aşkla baktığın için böyle görüyorsun da demiyorum .

Çok rica ediyorum , bizden farklı düşünen insanlara düşünmeyen , görmeyen , idrak edemeyen muamelesi yapılmasın , lütfen .

TEŞEKKÜRLER.

Back