- 7 Mayıs 2015
- 426
- 557
-
- Konu Sahibi papatya3054
Ne ne ne :) sokaktan kedi mi alıyor yahu bu nasi iş. Kimsenin bisey dememesi ne enteresan.Kayınvalidemin 6-7 sene evvel yetişkin bir kızı varmış o ölmüş. Yerine de bunu almış. Bu kızı o kız yerine koymuş.
Ne güzel de apaçık görüyorsun her şeyi neden bu aileyle evlendin ki? Anlamayan cahil olsan zaten sormam ama sen her seyin farkindasin nasi idare edeceksin sen bunlari?Bakın sorun kalmaları değil. Bu belirsizlik. Onlar kira yardımını biriktirmenin peşinde. Kayınvalideme neresi sunulsa orayı beğenmiyor. Amacı da burada kalmak. Başka alternatif olmasa ya da devlet yardım yapmasa zaten başımın üstünde yerleri var. Kabul etmeyecek olsam en başında etmezdim. Ama benim kayınvalidem siz de yeni evlisiniz diyip diyip sadece lafta kalıyor aksiyon alan bir kadın değil. Düğün zamanı da aynısı olmuştu. Annemi arayıp kızını altına boğacağım demişti. Ala ala zar zor 5 bilezik aldı. Oğluna sana yatırım parası dedi 40 kez de. Bileziğinde de değilim. Benim kayınvalidem görgüsüz ve sadece ağzı laf yapan bir kadın.
Eşimi seviyorum. Aslında nikahtan evvel vazgeçmeyi çok düşündüm. O zaman da kayınvalidem hiçbir şey almayıp başka şehirde arkadaşlar arasında kıyacağımız nikah için yaptırdığım minik hediyelikleri oğluyla görüntülü konuşma esnasında görüp bize de 10-15 adet getir eşe dosta dağıtalım sonradan diyen biriydi. Hani annedir bir tane ister zaten götürülür 5-10 tl lil şeyde gözüm olmaz ama düğün davetiyesine kadar bize ödettirip böyle küçük şeyler peşinde koşunca ben bunlar çingen dedim ayrılmak istedim. Ama babam benimle 45 dk konuştu arayıp, erkeği değiştirecek kadındır dedi. Sen değiştireceksin zamanla dedi. Konuştu da konuştu. Karşı koyamadım..Ne güzel de apaçık görüyorsun her şeyi neden bu aileyle evlendin ki? Anlamayan cahil olsan zaten sormam ama sen her seyin farkindasin nasi idare edeceksin sen
Oysaki kimse degişmez.Eşimi seviyorum. Aslında nikahtan evvel vazgeçmeyi çok düşündüm. O zaman da kayınvalidem hiçbir şey almayıp başka şehirde arkadaşlar arasında kıyacağımız nikah için yaptırdığım minik hediyelikleri oğluyla görüntülü konuşma esnasında görüp bize de 10-15 adet getir eşe dosta dağıtalım sonradan diyen biriydi. Hani annedir bir tane ister zaten götürülür 5-10 tl lil şeyde gözüm olmaz ama düğün davetiyesine kadar bize ödettirip böyle küçük şeyler peşinde koşunca ben bunlar çingen dedim ayrılmak istedim. Ama babam benimle 45 dk konuştu arayıp, erkeği değiştirecek kadındır dedi. Sen değiştireceksin zamanla dedi. Konuştu da konuştu. Karşı koyamadım..
Kimse değişmez. Karşıdakini değiştireceğim derken olan size olacak sadece.Eşimi seviyorum. Aslında nikahtan evvel vazgeçmeyi çok düşündüm. O zaman da kayınvalidem hiçbir şey almayıp başka şehirde arkadaşlar arasında kıyacağımız nikah için yaptırdığım minik hediyelikleri oğluyla görüntülü konuşma esnasında görüp bize de 10-15 adet getir eşe dosta dağıtalım sonradan diyen biriydi. Hani annedir bir tane ister zaten götürülür 5-10 tl lil şeyde gözüm olmaz ama düğün davetiyesine kadar bize ödettirip böyle küçük şeyler peşinde koşunca ben bunlar çingen dedim ayrılmak istedim. Ama babam benimle 45 dk konuştu arayıp, erkeği değiştirecek kadındır dedi. Sen değiştireceksin zamanla dedi. Konuştu da konuştu. Karşı koyamadım..
Kocanızı da ailesini de babanıza yollayın buyur değiştir diye ne diyecek bakalım. Öfff yani. Üzerinize gelmek istemiyorum da o gün babasına karşı koyamayan bugün bu kaynanayla maç yapar işte.Eşimi seviyorum. Aslında nikahtan evvel vazgeçmeyi çok düşündüm. O zaman da kayınvalidem hiçbir şey almayıp başka şehirde arkadaşlar arasında kıyacağımız nikah için yaptırdığım minik hediyelikleri oğluyla görüntülü konuşma esnasında görüp bize de 10-15 adet getir eşe dosta dağıtalım sonradan diyen biriydi. Hani annedir bir tane ister zaten götürülür 5-10 tl lil şeyde gözüm olmaz ama düğün davetiyesine kadar bize ödettirip böyle küçük şeyler peşinde koşunca ben bunlar çingen dedim ayrılmak istedim. Ama babam benimle 45 dk konuştu arayıp, erkeği değiştirecek kadındır dedi. Sen değiştireceksin zamanla dedi. Konuştu da konuştu. Karşı koyamadım..
Bakın her insanın ifade ediş tarzı farklıdır.biz şu anda ülke olarak çok kötü günler yaşıyoruz... Az önce yerde ceset torbası ve bir anne yanında uzanmış sarılmış.... Biz halen neyi konuşuyoruz.... Neyiiii.. Ben yeni evliliğinde eşyayıda altınlarda konuşamam. Art niyet halen dünyevi işlerin peşinde koşanlarada ararım.Anneyse başkasının evladını kendininkiymiş gibi sahiplenmeyecek
Birtek o anne sanki
Ama o anne lafından bana fenalık geldi
Evet anne ama konu sahibinin değil
Daha 1 aylık bile evli olmayan oğlunun evine çökmüş resmen birsürü alternatif varken üstelik bundan zerre rahatsız değil belliki. Üstüne görgüsüz. Milletin içinde odanızı kitlemeyin demek ne? Evin içinde kızım utanıyorum bunu söylemeye sakın yanlış anlama ama deprem anı çok kötü kitli kapıyı açmak bile mesele demek var birde milletin içinde kapıyı kitlemeyin demek var. Ben asla iyi niyet aramam, böyle birinde iyi niyet arayanıda anlayamam
Hanımefendi kim dünyevi işlerin peşinde sizce bu konuda? Anne diyorsunuz, kadın bir başka annenin çocuğunu kaçırmış bildiğiniz kaçırmış. Gelmiş konu sahibinin evine yerleşmiş başka alternatifleri değerlendirmemiş bile. Kötü günümüzde evini açtın diye teşekkür edeceği yerde de ev sahibine yok gece kapını kilitleme, yok sen yemek yapma sıra bende filan diyor. Elmalarla armutları karıştırmayın. Bu kadar ajite etmeye gerek yok.Bakın her insanın ifade ediş tarzı farklıdır.biz şu anda ülke olarak çok kötü günler yaşıyoruz... Az önce yerde ceset torbası ve bir anne yanında uzanmış sarılmış.... Biz halen neyi konuşuyoruz.... Neyiiii.. Ben yeni evliliğinde eşyayıda altınlarda konuşamam. Art niyet halen dünyevi işlerin peşinde koşanlarada ararım.
Evinizi kaç depremzedeye açtınız?Bakın her insanın ifade ediş tarzı farklıdır.biz şu anda ülke olarak çok kötü günler yaşıyoruz... Az önce yerde ceset torbası ve bir anne yanında uzanmış sarılmış.... Biz halen neyi konuşuyoruz.... Neyiiii.. Ben yeni evliliğinde eşyayıda altınlarda konuşamam. Art niyet halen dünyevi işlerin peşinde koşanlarada ararım.
bu şaka mı ya. hiç kimse bu kadının karşısında duramıyor mu? saçmalığa bak.Kayınvalidemin 6-7 sene evvel yetişkin bir kızı varmış o ölmüş. Yerine de bunu almış. Bu kızı o kız yerine koymuş.
Benim evliliğin özetini yapmışsınız resmenAdam ticaret evliliği yapmış. Memur ve ezik kadın. Ne dese susuyor. Bileziklerle kendine araba da alır, kendi maaşını ailesine yollar, k.çinin keyfine göre harcar. Sen de tüm maasinla evi gecindirirsin, kendine iki elbise alsan kocanin gözüne batar,müsrif olan eder. Ailesi sana ev ekonomisi dersi verir
Ev işi, temizlik, bebek bakımı,akraba ağırlama zaten sende . Bir de yaptığını beğenmez,seni küçültür.
KK böyle memur kadınlardan geçilmiyor. Üzgünüm ama evlilik bu değil . Adamın senin görüşüne saygısı bile yok ki sorma zahmetinde bile bulunmuyor. Nasıl tanıştınız? Ne artısı vardi da evlendin?
Fark ettim zaten senin de ailen farkli degil hak verenin yok ondan iyice köşeye sikismissin. Bu aileyle niye evlendin dedim zaten bu adamla diye değil. Bunlar olmasa eşin sorun cikarmaz belli ki pisirikligindan karsi cikmio. Sinek kucuktur ama mide bulandirir hesabı ufak seyler bazen iyice gozunde büyür insanin. Kaynanan da unutturmaya firsat vermeden hemen bi yenisini yapan model edepsiz bi kadin. Hele ki şu eltinin cocuguna çökmesi tam bi skandal. Benim anneannem de bebekken buyuk teyzemi kaynanasina vermis gelmis sehre ama bu dogru duzgun bi ana olamadigi icin, işine gelmis kisacasi. O yuzden eltin daha tuhaf aslinda.Eşimi seviyorum. Aslında nikahtan evvel vazgeçmeyi çok düşündüm. O zaman da kayınvalidem hiçbir şey almayıp başka şehirde arkadaşlar arasında kıyacağımız nikah için yaptırdığım minik hediyelikleri oğluyla görüntülü konuşma esnasında görüp bize de 10-15 adet getir eşe dosta dağıtalım sonradan diyen biriydi. Hani annedir bir tane ister zaten götürülür 5-10 tl lil şeyde gözüm olmaz ama düğün davetiyesine kadar bize ödettirip böyle küçük şeyler peşinde koşunca ben bunlar çingen dedim ayrılmak istedim. Ama babam benimle 45 dk konuştu arayıp, erkeği değiştirecek kadındır dedi. Sen değiştireceksin zamanla dedi. Konuştu da konuştu. Karşı koyamadım..
Kapınızı kilitlediğinizi nerden biliyor kontrol mü ediyor geceherkesin içinde dedi ki bana gece yatarken kapınızı kilitlemeyin.
Olsun yahu.Ayrıca büyük çocuğu vermişler.Kaynım asgari ücretli bir işte çalışıyor. Onlara ev alma konusunda yardım etmişler. Kaynım anneci bir adam. Kayınvalidem çocuğu istediğinde yer iyi olsun diye vermiş. Eltim sesimi çılaramadım diyor. Köyden gelmiş biraz eğitimsiz bir kadın eltim de.
Oğlunuz kaç yaşında? Odasında eşiyle mi yaşıyor? Ailenin çocuğuna kapıyı kilitlemeyin demesiyle daha yeni evlenmiş, evde kayınpederi, kayınvalidesi, başka insanlarla kalan kadına “gece kapıya kilitleme” diye insanların içinde söyleyen kadınla kendinizi nasıl bir tuttunuz anlamadım. Ha sizin de oğlunuz evli ve eşiyle odada kalırken kapıyı kilitleme diyorsanız, siz de gereksiz müdahaleci bir annesiniz demek ki.Ben kapı kilidi mevzusunu anlamadim , belli ki deprem yüzünden diyor , bende oğluma diyorum o kapı asla kilitlenmeyecek diye şimdi oglum da benden mi nefret etmeli yani?
Sizin için çok çok zor bir durum anlıyorum. Ancak bu mevzuyu eşinizle konuşmanız lazim , biz burda ne desek boş, eşiniz ne düşünüyor bu konuda ? Sizin aileniz depremzede olup size gelselerdi eşiniz ne tepki verirdi ya da siz ne tepki vermesini isterdiniz?
Aşırı sert yorumlar yapılmış, bazen gerçekten çok ikiyüzlü bir toplum oluyoruz , tv karşısında depremzedeleri görüp ah vah edip sonra böyle gerçek hayat hikayeleriyle karşılaşınca asip kesiyoruz
Konu sahibi eşinizle konuşun, kendinizi doldurmayın , burada da dolmuşa gelmeyin , yeni evlisiniz , en mantıklı kararı eşinizle beraber verin , şu anda olay çok yeni , insanlar şaşkın, en azından eşiniz laf arasında sizin evinizde uzun süre barinamayacaklarini söylesin, kendilerine yeni olan yapsinlar
Evli oğlunuzamı kapı kitlenmeyecek diyorsunuz?Ben kapı kilidi mevzusunu anlamadim , belli ki deprem yüzünden diyor , bende oğluma diyorum o kapı asla kilitlenmeyecek diye şimdi oglum da benden mi nefret etmeli yani?
Sizin için çok çok zor bir durum anlıyorum. Ancak bu mevzuyu eşinizle konuşmanız lazim , biz burda ne desek boş, eşiniz ne düşünüyor bu konuda ? Sizin aileniz depremzede olup size gelselerdi eşiniz ne tepki verirdi ya da siz ne tepki vermesini isterdiniz?
Aşırı sert yorumlar yapılmış, bazen gerçekten çok ikiyüzlü bir toplum oluyoruz , tv karşısında depremzedeleri görüp ah vah edip sonra böyle gerçek hayat hikayeleriyle karşılaşınca asip kesiyoruz
Konu sahibi eşinizle konuşun, kendinizi doldurmayın , burada da dolmuşa gelmeyin , yeni evlisiniz , en mantıklı kararı eşinizle beraber verin , şu anda olay çok yeni , insanlar şaşkın, en azından eşiniz laf arasında sizin evinizde uzun süre barinamayacaklarini söylesin, kendilerine yeni olan yapsinlar
Kusura bakmayın sizin babanızda da iş yok hiç. Bekar başka şehirde kendiniz yaşıyorsunuz diye başınıza erkek mi dikmek istedi nedir bu evlendirme hevesi anlamadım. Siz de kendi ailenizden destek görmediğiniz için böyle derdinizi anlatırken bile çekiniyorsunuz.Eşimi seviyorum. Aslında nikahtan evvel vazgeçmeyi çok düşündüm. O zaman da kayınvalidem hiçbir şey almayıp başka şehirde arkadaşlar arasında kıyacağımız nikah için yaptırdığım minik hediyelikleri oğluyla görüntülü konuşma esnasında görüp bize de 10-15 adet getir eşe dosta dağıtalım sonradan diyen biriydi. Hani annedir bir tane ister zaten götürülür 5-10 tl lil şeyde gözüm olmaz ama düğün davetiyesine kadar bize ödettirip böyle küçük şeyler peşinde koşunca ben bunlar çingen dedim ayrılmak istedim. Ama babam benimle 45 dk konuştu arayıp, erkeği değiştirecek kadındır dedi. Sen değiştireceksin zamanla dedi. Konuştu da konuştu. Karşı koyamadım..
Anne babanın suçu tabiki de.Konu sahibi anne eğitimsiz,sindirilmiş yazmıştı.Çocuğun asi olmasının nedeni de anne babasının kendinden vazgeçmesi.Yanlış anlamayın bence de kız çocuğunun annesi de suçlu.O burada olmadığı için ona bir şey söyleyemiyoruz.
Benim sözüm bunu görüp,bilip,sessiz kalıp böyle bir adamla evlenenen konu sahibine.
Eğitimi ben bir şeye kullanmadım.Konu sahibinin eltisi ile ilgili söylediklerini yazdım.Ben zaten anne babanı suçu olduğunu söyledim.Ama konu sahibi de bunu göre göre evlenmiş.Bunu bilip eşinin aile yapısını tahmin etmek zor olmamalı diye düşünüyorum.Konu sahibinin suçu ne? O ne yapabilir.
Kendi annesi vazgeçmiş evladından konu sahibimi alıp getircek annesine
Eğitimsiz, sindirilmiş olması bahane olabilir anca
Bizim yıllarca baktığımız köpeğimiz doğum yapınca bizim elimizi parçalıcaktı yavrusunu sevmek istedik diye. Yavrular az büyünce oynamamıza izin verdi ama başımızı bekleyip gözümüzün içine bakıyordu yanlış hareket yapmayın der gibi.
Köpek diyorum bakın, insan değil.
Depremde çocuklarımı çıkarın diye haykıran anne vardı, halinden ve konuşmasından çok eğitimli olmadığı anlaşılıyordu
Eğitimi herşeye kullanmaktan vazgeçin
Nenelerimiz nekadarı eğitimliydi? Hangisinin çocuğunu elinden alabilmişler?
Doğrup sokağa, çöpe yada camii avlusuna atan birinden farkı yok o kadının, burda olsun olmasın hiç umrumdada değil