Tarif edilemeyecek kadar kötüyüm, her manada…

Eşinizin ailesi devlet yardımını alıp ev baksalardı doğal olarak herkes idare edin diyebilirdi. Ama biriktirmeyi düşünüyorlar . Size verebilecekleri zararı eşiniz asla görmeyecek. Uyandığınızda o altınlarla ciddi bir terapi ihtiyacınız olacak o yüzden harcamayın.

Ne güzel de apaçık görüyorsun her şeyi neden bu aileyle evlendin ki? Anlamayan cahil olsan zaten sormam ama sen her seyin farkindasin nasi idare edeceksin sen bunlari?

Ben kapı kilidi mevzusunu anlamadim , belli ki deprem yüzünden diyor , bende oğluma diyorum o kapı asla kilitlenmeyecek diye şimdi oglum da benden mi nefret etmeli yani?

Sizin için çok çok zor bir durum anlıyorum. Ancak bu mevzuyu eşinizle konuşmanız lazim , biz burda ne desek boş, eşiniz ne düşünüyor bu konuda ? Sizin aileniz depremzede olup size gelselerdi eşiniz ne tepki verirdi ya da siz ne tepki vermesini isterdiniz?

Aşırı sert yorumlar yapılmış, bazen gerçekten çok ikiyüzlü bir toplum oluyoruz , tv karşısında depremzedeleri görüp ah vah edip sonra böyle gerçek hayat hikayeleriyle karşılaşınca asip kesiyoruz

Konu sahibi eşinizle konuşun, kendinizi doldurmayın , burada da dolmuşa gelmeyin , yeni evlisiniz , en mantıklı kararı eşinizle beraber verin , şu anda olay çok yeni , insanlar şaşkın, en azından eşiniz laf arasında sizin evinizde uzun süre barinamayacaklarini söylesin, kendilerine yeni olan yapsinlar

Ne güzel de apaçık görüyorsun her şeyi neden bu aileyle evlendin ki? Anlamayan cahil olsan zaten sormam ama sen her seyin farkindasin nasi idare edeceksin sen
Eşimi seviyorum. Aslında nikahtan evvel vazgeçmeyi çok düşündüm. O zaman da kayınvalidem hiçbir şey almayıp başka şehirde arkadaşlar arasında kıyacağımız nikah için yaptırdığım minik hediyelikleri oğluyla görüntülü konuşma esnasında görüp bize de 10-15 adet getir eşe dosta dağıtalım sonradan diyen biriydi. Hani annedir bir tane ister zaten götürülür 5-10 tl lil şeyde gözüm olmaz ama düğün davetiyesine kadar bize ödettirip böyle küçük şeyler peşinde koşunca ben bunlar çingen dedim ayrılmak istedim. Ama babam benimle 45 dk konuştu arayıp, erkeği değiştirecek kadındır dedi. Sen değiştireceksin zamanla dedi. Konuştu da konuştu. Karşı koyamadım..

Oysaki kimse degişmez.

Kimse değişmez. Karşıdakini değiştireceğim derken olan size olacak sadece.

Kocanızı da ailesini de babanıza yollayın buyur değiştir diye ne diyecek bakalım. Öfff yani. Üzerinize gelmek istemiyorum da o gün babasına karşı koyamayan bugün bu kaynanayla maç yapar işte.

Bakın her insanın ifade ediş tarzı farklıdır.biz şu anda ülke olarak çok kötü günler yaşıyoruz... Az önce yerde ceset torbası ve bir anne yanında uzanmış sarılmış.... Biz halen neyi konuşuyoruz.... Neyiiii.. Ben yeni evliliğinde eşyayıda altınlarda konuşamam. Art niyet halen dünyevi işlerin peşinde koşanlarada ararım.

Hanımefendi kim dünyevi işlerin peşinde sizce bu konuda? Anne diyorsunuz, kadın bir başka annenin çocuğunu kaçırmış bildiğiniz kaçırmış. Gelmiş konu sahibinin evine yerleşmiş başka alternatifleri değerlendirmemiş bile. Kötü günümüzde evini açtın diye teşekkür edeceği yerde de ev sahibine yok gece kapını kilitleme, yok sen yemek yapma sıra bende filan diyor. Elmalarla armutları karıştırmayın. Bu kadar ajite etmeye gerek yok.

Evinizi kaç depremzedeye açtınız?

Kayınvalidemin 6-7 sene evvel yetişkin bir kızı varmış o ölmüş. Yerine de bunu almış. Bu kızı o kız yerine koymuş.
bu şaka mı ya. hiç kimse bu kadının karşısında duramıyor mu? saçmalığa bak.
9 ay karninda büyütmüş, emzirmiş, uykusuz kalmış bir kadının göz göre göre kızına kayınvalidenizin bakması size normal mi geliyor? o kız kendi kardeşleriyle büyümeyi yaşlı bir kadınla büyümeye tercih eder yani. konunun diğer kısmına yorum bile yapmak istemedim bu kısımdan sonra.

Benim evliliğin özetini yapmışsınız resmen
Keske eşim ve ailesiyle tanışmadan önce sizinle tanışıp biraz gözümü açsaymışım

Fark ettim zaten senin de ailen farkli degil hak verenin yok ondan iyice köşeye sikismissin. Bu aileyle niye evlendin dedim zaten bu adamla diye değil. Bunlar olmasa eşin sorun cikarmaz belli ki pisirikligindan karsi cikmio. Sinek kucuktur ama mide bulandirir hesabı ufak seyler bazen iyice gozunde büyür insanin. Kaynanan da unutturmaya firsat vermeden hemen bi yenisini yapan model edepsiz bi kadin. Hele ki şu eltinin cocuguna çökmesi tam bi skandal. Benim anneannem de bebekken buyuk teyzemi kaynanasina vermis gelmis sehre ama bu dogru duzgun bi ana olamadigi icin, işine gelmis kisacasi. O yuzden eltin daha tuhaf aslinda.

Olsun yahu.Ayrıca büyük çocuğu vermişler.
Ardından 2 çocuk daha yapmayı bilmişler mesela. Madem asgari ücret 3 çocuk yapmasalarmış, bakmıyorlarsa.
Valla benim aklım almadı, böyle birşey benim kafa yapıma göre mümkünsüz. Tabii ne hayatlar, ne kültürler var bilemem.

Oğlunuz kaç yaşında? Odasında eşiyle mi yaşıyor? Ailenin çocuğuna kapıyı kilitlemeyin demesiyle daha yeni evlenmiş, evde kayınpederi, kayınvalidesi, başka insanlarla kalan kadına “gece kapıya kilitleme” diye insanların içinde söyleyen kadınla kendinizi nasıl bir tuttunuz anlamadım. Ha sizin de oğlunuz evli ve eşiyle odada kalırken kapıyı kilitleme diyorsanız, siz de gereksiz müdahaleci bir annesiniz demek ki.

Evli oğlunuzamı kapı kitlenmeyecek diyorsunuz?
Daha doğrusu evli gelinize, iş arkadaşlarının yanındamı söylüyorsunuz bunu?
Kimse ah vah yapıp asıp kesmiyor
Herkes depremzede aileye destek çıkılması konusunda hemfikir, ama aile devletden alacağı parayı biriktirsin size yerleşsin diyecek halimizde yok

Kusura bakmayın sizin babanızda da iş yok hiç. Bekar başka şehirde kendiniz yaşıyorsunuz diye başınıza erkek mi dikmek istedi nedir bu evlendirme hevesi anlamadım. Siz de kendi ailenizden destek görmediğiniz için böyle derdinizi anlatırken bile çekiniyorsunuz.

Ben sevgi aşk nedir bilmediğimi buradaki konulardan anlıyorum. Eşiniz sizi seviyor mu peki? Deprem olmuş evler yıkılmış, bilezikle alacağı arabayı konuşuyor, siz annesine “eline sağlık” dediniz mi onu gözleyip bir de hesap soruyor. Kafasına göre başka kadından çocuk alıyorlar. Madem anneleri çok kötü (bu olabilir, bir sürü işe yaramaz anne baba var) diğer iki çocuk niye kimsenin umrunda değil?

Böyle abuk sabuk konuşup, size de hesap soran adamın nesini seviyorsunuz? O da sizi seviyorsa ailesiyle alakasız bence, “annen baban bir yer bulana kadar böyle zamanda tabii kalacak ama benimle aranı bozmak istemiyorsan, bana hesap sormayı kes, anneni de bana müdahale etmemesi konusunda uyar” gibi konuşma yapın. Benim içim daraldı.

Eğitimi ben bir şeye kullanmadım.Konu sahibinin eltisi ile ilgili söylediklerini yazdım.Ben zaten anne babanı suçu olduğunu söyledim.Ama konu sahibi de bunu göre göre evlenmiş.Bunu bilip eşinin aile yapısını tahmin etmek zor olmamalı diye düşünüyorum.
Ben iyi bakamazsam diye endişe ettiğimden evime kedi alamıyorum.Gün içinde canı sıkılırsa diye,hasta olursa,bir derdi olursa anlamazsam diye bu sorumluluğu alamıyorum.Bana bunları yazmanıza gerek yok.
Yine söylüyorum ben olsaydım eşimle,kayınvalidemle bu konuyu muhakkak çözüme ulaştırmaya çalışırdım.Gönlüm hiç razı gelmezdi,gelemezdi bu olaya.
Konu sahibi sizin eşinizde mi düşkün bu kadar annesine bilemiyorum ama lütfen emin olmadan çocuk yapmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…