Tarif edilemeyecek kadar kötüyüm, her manada…

Belki odayi kitlemeyin deprem aninda mahsur kalmasinlar diye söylemis olabilir. Ama bu yine de demektir ki kapiyi kitlediklerini fark etmis
Ben de düşündüm bunu ama iş yerinde herkesin içinde söylemesi bu iyi niyetli düşüncemi değiştirdi. "kızım kapınızı kitliyorsunuz ama deprem olsa allah korusun kaçamazsınız, çok tedirginim, yanlış anlama" demek var kenara çekip; bir de herkesin içinde söylemek var. hele hele yanlış anlarsın diye yalnız söylemeyip herkesin içinde söylediğini düşünmek tam bir saçmalık, böyle bir şey olabilir mi? size söylemek yerine oğluna söyleseydi madem o kadar düşünceli.

Bir süreliğine evinizde misafir edebilirsiniz tabiki bazı şeyleri görmezden gelerek.
Ama bu süre aylarca sürmemeli.daha fazlası iyi niyeti suistimal etmek olur.
Ayrıca hiç kimse ama hiç kimse buna babası dahil bir anneden çocuğunu asla alamaz isteği dışında.
Hatta almayı bırak misafir bile edemez bir gün bile ama dediğim gibi rızası dışında olursa böyle.

Hayret bir şey
Evet deprem oldu çok uzulduk insalar zorda vs vs
Ama anlattiginiz aile öyle değil kaç tane alternatif yer var kalmaları için
Siz evlenmemiş olsanız nerde kalacaktı pardon ?
Bakın en baştan tavır koydunuz koydunuz sonra imkansız
Eşinize de çok şaşırdım hiç onlara bile sormadan size şurayı ayarladım deyip götürüp yerlestirmeliydi o alternatif evlerden birine
Böyle evlilik mi başlar ya
Ya da şöyle diyeyim böyle başlayan evlilikten size hayır mı gelir ?

Zaten yanlış bir evlilik yapmışsın kusura bakma. Bu adam da adam değil. Ailesi de kötü insanlar. Alttan alıp taviz verip durma, bileziklerini sakla sakın verme

Eşim bu kadar olayın arasında araba bakıyor. Araba alıcam ilerde bileziklerle falan dedi. Annesi de duydu.

İşyerinde insanların yanında kapıyı kilitlemeyin mi dedi ?? Ben mi yanlış anlıyorum yoksa… Herşeyin bir yeri bir zamanı vardır. Üslup önemli ama üslup sadece söyleme tarzı değil bence. Seni küçük düşürmüş işyerinde. İş arkadaşlarına ne senin cinsel hayatından. Hiç hoş değil.

Ayrıca kira yardımı olacak madem kendi düzenini kursun. Sen onlar para biriktirecek diye neden kendi evinde konserve gibi yaşayasın. Hiç iyiniyetli değil bu yaptıkları, o zaman yardımı da almasın. Bir sürü depremzede var gidecek bir yerleri olmayan o aileler faydalansın. Hiç etik değil.

Kaynının kızı ne alaka bu arada. Annesi nerde bu çocuğun? Bu nasıl garip bir aile ilişkisi. El koymuş felan başkasının çocuğuna. Elaleme bunu yapan sana neler yapmaz. Altınlarını ailene ver evden çıkar bence de. İhtiyacımız vardı harcadık derler bakar kalırsın ki kayınvaliden baya uyanık bir kadın seni şimdiden manipüle etmiş baksana.

Tabi Allah rızası için yardımcı olmak en güzeli. Sen onları sokağa atmayacaksın ama eşyaları kurtarabilecek misiniz ona bi bakin önce. Sonra ev bulursunuz destek olursunuz. Kendi düzenleri olur.

Eşyaları bir şekilde çıkaracaklar inşallah epey ayarladılar. Bir depo gibi yer bulmuşlar kaldıracaklarmış.

Hayat işte…sen planlar yaparken başına gelenlerdir.
Çok haklısın ama bazen böyle dünya altüst olur
Bence çok kalmazlar,ortalık durulunca çıkarlar başka eve.
Zaten sürekli rahatsız olduğunu kayınvaliden de söylüyormuş.
Allah yardımcınız olsun

Bir süreliğine evinizde misafir edebilirsiniz tabi ben evleri hasar görmemiş olmamasına, az hasar gören illerden birinde yaşamalarına rağmen eşimin ailesini davet ettim bir süre kalsınlar, sürekli yeni depremler oluyor biraz kafaları dağılsın diye ama bir süreliğine.
Bir buçuk yıldan falan bahsediyorsunuz ki bu süreç daha da uzayabilir.L, alternatif evler varmış üstelik. Eşinizle konuşun, torununu annesinden alan kadında her şeyi yapabilir. Baştan çizgilerini çizin ve sakin hamile kalmayın bu süreçte.

Asla kendini suçlama ve bu aile çokta aklı selim insanlar degiller belli.
K.validen otoriteyi eline almak istemiş resmen ve oldukça küstah bir tavır bu.
Kendinize dikkat edin özellikle tavırlarınıza.
Ortaya atılan lafların hepsi de aslında sizin kulagınıza yer etmesi için söylenen sözlerden ibaret.
Bileziklerinize arkadaşlar demiş ama ben de diyeyim sahip çıkın.
Odanızın kapısının kilitli olup olmaması da kimseyi ilgilendirmez mahremiyetiniz orası.
Eşinize de açıkcası fazlaca güvenip hemen hamile kalmayın

Eşyaları bir şekilde çıkaracaklar inşallah epey ayarladılar. Bir depo gibi yer bulmuşlar kaldıracaklarmış.
Konu sahibesi verdiğin cevaplara da bakıyorum da sen çok iyi niyetli bir insan gibi duruyorsun. Zaten seni manipüle etmişler, bariz belli. Ailen ne diyor peki bu işe. Yok mu senin ailende kayınvalide kadar açıkgöz biri. Yoksa bu kadın senin eve yerleşecek belli.

Yeni evli insansın evliliğin ne olduğunu bilmemen de doğal tabiki. Biraz daha yol gösterecek tecrübeli aile bireyinden destek al derim.

Anneme bunlardan bahsetmek için aradım, babam utanmıyor musun sen dedi bana. İnsanlar tanımadıkları insanlarla 10 kişi bir evde yaşıyor. İdare ediver kayınvalideni de 5-6 ay ne olacak dedi. Bana bağırdılar. Ben de kendimi kötü hissedip kapattım.

Eşim bu kadar olayın arasında araba bakıyor. Araba alıcam ilerde bileziklerle falan dedi. Annesi de duydu.
Verme. Ölsen de verme. Sen bu adamla boşanırsın. Vermeeeee. Kocan seni tüm aile ile oturtur. Babasının parası, senin maaşın ve bileziklerin arabaya gider. Sen de tüm ömrünü onlara bakmaya harcarsın. Lütfen uyanık ol. Yazlık etme. Bankadan kasa tut. Eline ne geçerse oraya koy. Bak kardeşim, hep siz derim yorumlarda ama o kadar üzüldüm ki sana. Abla gibi sarılmak istiyorum. Kendine yazık edeceksin bu koca ile

evet insanlar evsiz kaldı ve epey de insan öldü, hepimiz üzgünüz ama ne yapalım biz mi öldürdük, depremi biz mi yolladık, kötü binaları biz mi yaptık yani? dayanışma güzel şey ama herkes de önce ben demek zorunda. hayatımızı durdurmak, mahvetmek zorunda değiliz bunun için. o yüzden bunun ardına sığınıp huzursuz olmayı kendinize reva görmeyin. sorumluların yüzü kızarmıyorken siz neden hayatınızdan, düzeninizden vazgeçesiniz ki? evlat olarak yanlarında olduğunuzu hissettirmeniz yeterli. başka ev tutarlar devlet ev sahibi olanlara 5 bin tl kira desteği sağlayacak. ağır hasarlı ev için zaten bu destek çıkar onlara.

ben sadece kapı kilitleme konusunda alınganlık ettiğini düşünüyorum senin. depremden sonra daire kapısını bile kilitlemekten vazgeçtim mesela ben. içeriden kilitlemiyorum evin kapısını. o da sizi düşündüğü için demiştir. kilitleyip kilitlememek size kalmış. öneri sunmuş sadece.

bir an önce başlarının çaresine bakmaları, başka bir ev tutmaları için telkin etmekte fayda var.

Zaten hemen kov demiyoruz, ama bu Kadın da sizin eve çökecek, belli.

Zaten yeni evli çiftin ilk 1,5 yılı böyle geçerse sonra o evlilikten bir daha hayır gelmez.

Nasıl bir çözüm bulursunuz bilmiyorum ama sizin evlilik pek iyi gitmez. Daha evliliğin ilk zamanlarında böyle sorunlar yaşanırsa, 6-7 yıl sonrasını düşünemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…