Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kızlar bugün kayınvalidemin yolladığı bir yazıyı paylaşacağım kayınvalidemle bu konuda inatlaşıyoruz o ise bak sana kanıt dercesine bu yazıyı yollamış
http://bebekvecocuk.milliyet.com.tr...imi/haberdetay/13.02.2012/1501695/default.htm Ben karşı olduğun konu yaz mevsiminde tarhananın ne işi var domates ,soğan,un,yoğurtvb.. şeylerin kurutulmuşunu helede toz içinde kurutulmuşunu neden vereyim yaş sebzelerin en güzel doğal olduğu mevsimdeyken bence yanlış ve tarhanayı savunan zihniyetteki doktor meyve gereksiz hiç bir besin değeri yoktur diyor meyvelerin içindeki vitamin ve minerallerin nelere iyi geldiğini dünya biliyor o adam gereksiz diyor siz ne diyorsunuz bu konuda arkadaşlar ?
Yazıyı okudum.Tarhanayı benim oğlum hiç sevmedi.Forumda da okuduğum eyvah çocuğum tarhana çorbası içmiyo napıcam gibi yazılar vardı.Ben içmezse içmesin dedim.Zaten bütün sebzeleri yiyo o da eksik olsun.Dediğin gibi nerde kurutulduğu belli olmayan sebzelerin çorbasını içeceğine o sebzelerin kendisini yiyo.Meyve konusuna gelince yazıda meyve demiyo.Meyve suyu ve meyve püresi diyo.Meyve suyu sıkılınca veya rendelenince birçok vitaminini kaybediyo.Yani soyup direkt meyve olarak yedirilmeli.Sanırım onu kastetmiş yazıda.Ayrıca çocukların meyve suyunu sindirmesi meyvenin kendisini sindirmesine oranla daha zormuş.Benim oğlum 1,5 yaşında uzun zamandır püre yapmıyorum küçük küçük doğrayıp veriyorum.