• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tarafsız gözlerin tavsiyelerine ihtiyacım var

delidumrul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2010
77
0
36
Ankara
1 senedir nişanlıyım, 2.5 senedir birlikteyiz.başlardaki adamdan artık eser yok. beni üzecek miymiş ağlatacak mıymış artık umrunda değil. ailesiyle bir sorunum oldu çok uzun olduğu için anlatmayacağım ama annesiyle tartıştım kadın bana saçma sapan şeyler söyledi ve onun istediği gibi davranmazsam bu iş olmaz diye beni ayrılıkla tehdit etti. nişanlım bu kavgada başta annesinin gazına geldi ama sonra benim haklı olduğumu annesinin cahil bi kadın olduğunu onu takmamam gerektiğini söyledi.ama ben bu konuya çok takıldım çünkü bu kadının değişmeyeceğini ve hayatım boyunca beni bu saçmalıklarla sıkıntıya sokup aramızı bozacağını düşünüyorum.dün yine olaylar aklıma geldi ve ağladım akşam buluştuğumuzda da hala moralim bozuktu bende ona konuyu açıp olanları unutamadığımı ve atlatamadığımı bana destek olmasını istediğimi, annesinin bana haksızlık yaptığını düşündüğünü bana söylemesine ihtiyacım olduğunu söyledim.bu konuyu konuşup yanımda olduğunu söylemesine ihtiyacım vardı. ama o bana kızdı durup dururken konuyu açtığımı aslında bi derdim olmadığını sırf kavga çıksın diye bunları söylediğimi söyledi.hatta sen durup durup anneme şöyle yaptı böyle yaptı diyemezsin dedi bana.ben de bana bu konuyla ilgili söylediklerini, bana verdiğin sözleri, bi daha kimsenin beni üzmesine izin vermeyeceğini söylediğini ne çabuk unuttun dedim.ya bırak bunları dedi bana bende dayanamadım masadan kalktım.arkamdan geldi ama istemedim.
ben her gün ağlıyorum ya.yanımda olup, ağzını açıp annesini sen nişanlımla böyle konuşamazsın, ona emir veremezsin hele hele ayrılıkla hiç tehdit edemezsin o kararı ben veririm demesini istiyorum ama yapmıyor.onlar bana her istediklerini söyleyebiliyorlar ama benim söylenenlerden şikayet etmeye bile hakkım yok.bu nasıl bi saçmalık.bu nasıl bi yuva kurma.böyle mi olcak hayatımız.karşıma alıp hepsini anlatmaya çalışıyorum ama ben konuşuyorum sadece cevap bile vermiyor bana.

1 senedir nişanlıyım, 2.5 senedir birlikteyiz.başlardaki adamdan artık eser yok. beni üzecek miymiş ağlatacak mıymış artık umrunda değil. ailesiyle bir sorunum oldu çok uzun olduğu için anlatmayacağım ama annesiyle tartıştım kadın bana saçma sapan şeyler söyledi ve onun istediği gibi davranmazsam bu iş olmaz diye beni ayrılıkla tehdit etti. nişanlım bu kavgada başta annesinin gazına geldi ama sonra benim haklı olduğumu annesinin cahil bi kadın olduğunu onu takmamam gerektiğini söyledi.ama ben bu konuya çok takıldım çünkü bu kadının değişmeyeceğini ve hayatım boyunca beni bu saçmalıklarla sıkıntıya sokup aramızı bozacağını düşünüyorum.dün yine olaylar aklıma geldi ve ağladım akşam buluştuğumuzda da hala moralim bozuktu bende ona konuyu açıp olanları unutamadığımı ve atlatamadığımı bana destek olmasını istediğimi, annesinin bana haksızlık yaptığını düşündüğünü bana söylemesine ihtiyacım olduğunu söyledim.bu konuyu konuşup yanımda olduğunu söylemesine ihtiyacım vardı. ama o bana kızdı durup dururken konuyu açtığımı aslında bi derdim olmadığını sırf kavga çıksın diye bunları söylediğimi söyledi.hatta sen durup durup anneme şöyle yaptı böyle yaptı diyemezsin dedi bana.ben de bana bu konuyla ilgili söylediklerini, bana verdiğin sözleri, bi daha kimsenin beni üzmesine izin vermeyeceğini söylediğini ne çabuk unuttun dedim.ya bırak bunları dedi bana bende dayanamadım masadan kalktım.arkamdan geldi ama istemedim.
ben her gün ağlıyorum ya.yanımda olup, ağzını açıp annesini sen nişanlımla böyle konuşamazsın, ona emir veremezsin hele hele ayrılıkla hiç tehdit edemezsin o kararı ben veririm demesini istiyorum ama yapmıyor.onlar bana her istediklerini söyleyebiliyorlar ama benim söylenenlerden şikayet etmeye bile hakkım yok.bu nasıl bi saçmalık.bu nasıl bi yuva kurma.böyle mi olcak hayatımız.karşıma alıp hepsini anlatmaya çalışıyorum ama ben konuşuyorum sadece cevap bile vermiyor bana.

Bu lafı bana oğlum bir kız için dese verdigim emege acırım.
Bunu anasına diyen adamdan sana koca olmaz.

Yapması gereken sizi muhattap etmemek. Sizi görüştürmemek.
Anne her zaman daha önemlidir bir erkek için ölsen de bunu değiştiremezsin sakın değişmesini de isteme.

insanlar özellikle erkek anneleri çocuklarını kendi malı gibi görmekten vazgeçtikleri gün bunları konuşmamıza gerek kalmayacak.doğurmak tapusu size ait demek değildir.bi eşya yada üstünüze zimmetli bir mal değildir çocuklar.saygı da karşılıklı bir şeydir. o insanın bağımsız bir birey, kendini ait düşünceleri ve değer yargıları olan bi insan olacağını kabul ederek dünyaya getirmelisiniz.
acaba ben sizin kızınız olsaydım da böyle mi düşünecektiniz.
haklıya hakkını vermek gerek.karakteri düzgün bir insan durumu idare etmek için herkese sen haklısın demez.evlenen bi insanın ilk ailesi de evlendiği insan, çocukları olur.sonra annesi babası gelir.
bunu kabullenemeyen zaten anasının evinde otursun evlenmesin. ki ben her zaman 'bu dünyada anamdan babamdan önce benim için sen gelirsin' cümlesini nişanlımdan duyan biri olarak bu ikili oynama davranışını çok saçma buluyorum.

annesine bugün resti çeker yarın ortadaki soğuluktan seni sorumlu tutar

daha nişanlıyken annesiyle niye muhatap oluyosun tartışıyosun.ben daha birkez karşısına geçip bişey söylemedim okadar saçmaladığı zamanlar oldu.eşimi karşıma aldım onunla hallettim her sorunumu asla annesiyle tartışma ağzına alma

konuyu daha fazla uzatma açan olursa kapat hatta.birdahada k.validenle sakın ama sakın tartışma eşine anlat o halletsin.madem cahil diyorsun senin onunla işin olmaz.cahil kadıın ne söylesen anlamaz nasılsa.hiç çeneni yorma.

nişanlının hareketlerine daha bir dikkat et.tabiki ilk zamanlardaki ilgisini bekleme hatta evlenince dahada azalacak filmlerde olur o bitmez tükenmez ilgi.çok hayale kapılma ve kendini daha fazla yıpratma sonuçta nişanlınla olan ilişkin diyaloğun daha önemli seni anlıyorsa hak veriyorsa k.validen konuşur konuşur susar önemseme

bence burda en önemli görev nişanlına düşüyor..ikiniz arasındaki dengeyi sağlayacak tek kişi nişanlın..
tamam kaynıvaliden haksız olabilir ama sen de bunu devamlı gündeme getirmekle huzurunuzu kaçırmaktan başka bir şey olmaz..inş.en kısa zamanda herşey gönlünce olsun..

kendi oğluna istediği emri versin o da gidip yapsın ya da yapmasın beni ilgilendirmez o onun tercihidir.ama ben ailemden bile böyle bir emir görmedim.ya tavsiye alırım ya da tecrübelerine saygı duyduğum için fikirlerini sorarım.onlar da düşüncelerini söylerken 'bence ' derler.ben kimseyi istediğim olmazsa şöyle olur diye tehdit etmediğim gibi kimse de beni edemez.bu kim olursa olsun. bana benim annemin emirlerine uyacaksın diyen adam benim annemin ona vereceği emirlere uymaya da razı olmak zorunda demektir.

insanlar özellikle erkek anneleri çocuklarını kendi malı gibi görmekten vazgeçtikleri gün bunları konuşmamıza gerek kalmayacak.doğurmak tapusu size ait demek değildir.bi eşya yada üstünüze zimmetli bir mal değildir çocuklar.saygı da karşılıklı bir şeydir. o insanın bağımsız bir birey, kendini ait düşünceleri ve değer yargıları olan bi insan olacağını kabul ederek dünyaya getirmelisiniz.
acaba ben sizin kızınız olsaydım da böyle mi düşünecektiniz.
haklıya hakkını vermek gerek.karakteri düzgün bir insan durumu idare etmek için herkese sen haklısın demez.evlenen bi insanın ilk ailesi de evlendiği insan, çocukları olur.sonra annesi babası gelir.
bunu kabullenemeyen zaten anasının evinde otursun evlenmesin. ki ben her zaman 'bu dünyada anamdan babamdan önce benim için sen gelirsin' cümlesini nişanlımdan duyan biri olarak bu ikili oynama davranışını çok saçma buluyorum.

evlenmeden önce bunu hep söylerler.hatta düğün olana kadar çoğu ortada yoktur bile.bide evlenirsin pıtırcık gibi biterler etrafında.o söylediği hikayeyi hepimiz dinledik canım boşver sen o lafı yalnız sana değer veriyorsa seni kırmıyorsa bırak annesinide el üstünde tutsun mühim değil

LULU kardeş kusura bakma ama nereye kadar görüşmeyecekler ? seninde başına gelsin anlarsın ozaman

sevgili deli dumrul nişanlın kesinlikle evlendikten sonrada aynı olacak o yüzden iki kez düşün derim

bir kez biz hiç sorun yaşamasakta nişanlıyken kayınvalidem konu arasında benim istemedeğim kişiyle oğlum evlenemez gibir birşey söylemişti ve bende ona sen değil kendisi kararverir diye lafı söylemiştim

ki gerçekten öyle

siz daha şimdiden böyleyseniz çok kavga edersiniz bu kadında sizi rahat bırakmaz

zaten ben olayları aramızda halletmeye çalışıyorum ama olmuyor.kadın beni arayıp kaynıyor bana. olayı şöyle özetleyeyim benim görüşmek istemediğim bi insanla görüşmek zorunda oluduğumu hatta o insanın bana yaptığını unutup hiç bişey olmamış gibi güler yüz göstermem gerektiğini yoksa bu işin yürümeyeceğini söyledi.
olayın başı da şu: görümcem olcak kızın nişanlısının ailesine yemeğe gittimizde görümcemin nişanlısının ailesi 15 kişi varken orda benim kilomla dalga geçip güldüler. ve ne nişanlım ne ailesi ağızlarını açıp beni koruyacak tek kelime etmediler.şimdi ben ÇOK DOĞAL OLARAK görümcemin nişanlısı ve ailesiyle görüşmek istemediğim için başıma bunlar geliyor.

benim de eşimin annesiyle aram pek iyi değildir. ne zman nasıl tepki vereceğı belli olmayan bi karaktere sahiptir ağzından çıkanı kulağı duymaz bencildir bütün çocukları kendi etrafında toplansın sürekli ona sevgi gösterileri yapsınlar ister. kendi hayatlarımızın olduğunu hep unutur. bu açıdan seni çok iyi anlıyorum. ama bence burda sende bencillik yapıyorsun erkekler için hayatta iki önemli kadın vardır biri annesi diğeri karısı. ondan ikisi arasında seçim yapmasını bekleme. eşim bir kere bile annesi hakkında kötü bişey söylemedi bana haklı olduğumu bildiği halde. annesini de benim hakkımda konuşturmaz asla. hep bize birbirimizi savunur iyi yanlarımızı gösterir. bunun nedenını sorduğumda da birbirinizden soğumayın daha fazla diye böyle yapıyorum der. ben şimdi seni evet annem cahılın teki ne dediğini bilmiyor falan diye gaza getirmeye başlarsam sen benden de cesaret alıp daha fazla cephe alacaksın ona der. ki sanırım haklı..
ama eminim annesıne de aynı şeyi yapıyor. yanı orta yolu bulmaya çalışıyor kendınce.
ve emınım nısanlında aynısını yapıyordur. bence bu konuyu tekrar tekrar gundeme getirme inan bana bu nişanlın için cok zor bı durum onu arada bırakma. ama kendını de asla ezdırme

ben annesini bi kenara atmasını istemiyorum zaten kimseden böyle bişey istenemez.benim istediğim annesi haksız olunca ona haksızsın demesini bilsin. bana kızmasını biliyo ya haklı olduğum halde ona neden haksızsın demiyor.ben haksız olduğumda bana haksızsın desin ama ona da desin.

kadın bana kendi ağzıyla ' biz sana laf söyleyince seni bize koruyor ' dedi ya. bu ne demek biz arkandan konuşuyoruz demek değil mi.
en azından ben kimsenin arkasından yüzüne söylemediğim ya da söyleyemeyeceğim şeyler söylemiyorum.

canım daha nişanlıyken görumcene cephe alman hiç doğru deıl. daha önunde uzun bı zaman var sürekli iç içe olacaksınız yüzyüze bakacasınız. daha düğün için hazırlık safhası var alışveriş bohça gelmeler gitmeler bayramlar ramazanda iftarlar..... düğün cenaze mevlüt davet..... anlaşamayabilirsin mesafeni koyarsın ama bencede böyle rest çekerek olmaz arkadaşım. kayınvalıden doğru söylemiş aslında bu şekilde ilişki yürümez klişe olacak ama sadece ikiniz değil aileler de evleniyor çünkü. sanırım kayınvaliden yaşının da verdiği bi uslupla yanlış anlatmış derdini sana. ama bence nişanlını daha şimdiden böyle arada bırakma görumcenle barış ama mesafeni hep koru. görumcenın nişanlısıyla da arandakı mesafenı korurusun olur bıter.

ayrıca onlar senınle dalga gecıyorlarsa emınım onlarında dalga gecılecek özellıklerı vardır kımse dört dörtluk değıldır. yeri gelınce lafı tıkayıverırısın ağzına olur bıter.

umarım hallerdınız sorunlarınızı ve agız tadıyla geçer düğününüz...

istiyorsunki annesine rest çeksin. onun için önemli olan kişinin sen olduğunu söylesin. peki sonra ne olacak. kayınvaliden bayılacakmı sana. evlilik bu istemesende aile olacaksın o insanlarla. daha şimdiden senin için oğluyla arası açılınca sana nasıl bir gözle bakar ileride?

nişanlın cahil kadın demiş sana annesi için. daha ne desin çocuk. bide şöyle düşün. nişanlının annesine söylemesini istediğin sözleri sen kendi annene söyleyebilirmisin? annen ne tepki verir? bunca yıl emek verdiği evladından bunları duymak ne hissettirir?

bunca yıl kendisine emek veren annesine ağır konuşabiliyorsa asıl o zaman kork bence. insan kırk yıllık annesine rest çekebilirse, iki günlük hayatındaki kadına neler demezki. arada bırakma nişanlını. bırakmaki asıl sorunun kimde olduğunu kendi anlasın.

kadın bana kendi ağzıyla ' biz sana laf söyleyince seni bize koruyor ' dedi ya. bu ne demek biz arkandan konuşuyoruz demek değil mi.
en azından ben kimsenin arkasından yüzüne söylemediğim ya da söyleyemeyeceğim şeyler söylemiyorum.

e tamam işte bende tam olarak sana bunu diyorum seeni koruyor ezdirmıyor yanı ona da haksızsın dıyor. ama suan psıkolojın bozulmus olmalı kı bardağın boş tarafını göruyorsunn sürekli. ben olsam bu cumleden demek nişanlım benım arkamda duruyor u çıkartırım ama sen bana laf söylüyorlar demekki yi çıkartıyorsun.

söylermısın bana hangı kayınvalıde gelınıne bayılır arkasından konuşmaz?

bence şimdiden iş buralara geldiyse,artık hayır gelmez.

zamanla unutmaya çalışın bence ne yaparsanız yapın ne annesini ne de oğlunu değiştiremezsiniz.

eğer bir yuva kurulucaksa aile olucağız deniyorsa anne ile de çok iyi anlaşılmalı,annesiyle ne kadar iyi anlaşırsanız oğlu ile o kadar mutlu olursunuz.
hiç bir evlat annesine eşini değişmez,değişmemeli de.
ben kayınvalidemle sorun yaşadığımda sakince konuşup kendim hallederim.
haa,ola ki kırgınlığım var ise bunu paylaşırım. ama eşimle aramızda kalsın diye de tembihlerim. onadan sadece yol göstermesini,neyi yanlış yaptığımı söylemesini isterim. sevgili olmak,nişanlı olmak,eş olmak herşeyden önce çok iyi dost , yandaş olmayı da getirir benim gözümde.

annesiyle aranız düzelmeden oğluyla da güzel gitmeyecektir.
annesini silip eşini tercih eden yok mu? elbette var. ama ne kadar sağlıklıdır. psikolojik boyutu nwedir iyice düşünmek lazım. bayramlarda özel günler de kimse eşinin boynunu bükmek istemez.

ve erkekler asla ailesinin eleştirilmesinden hoşlanmaz. gelişi güzel bir şekilde ulu orta konuyu açtığınızda böyle olur sonuç.
ayrıca nişanlınızın saygısı da kalmamış.
ben ilişkinizi gözden geçirin.
1 yıl yada 3 yıl için imza atıp hayatınızı iyice riske atmayın derim.

sengözlerimebaksanab

zaten ben olayları aramızda halletmeye çalışıyorum ama olmuyor.kadın beni arayıp kaynıyor bana. olayı şöyle özetleyeyim benim görüşmek istemediğim bi insanla görüşmek zorunda oluduğumu hatta o insanın bana yaptığını unutup hiç bişey olmamış gibi güler yüz göstermem gerektiğini yoksa bu işin yürümeyeceğini söyledi.
olayın başı da şu: görümcem olcak kızın nişanlısının ailesine yemeğe gittimizde görümcemin nişanlısının ailesi 15 kişi varken orda benim kilomla dalga geçip güldüler. ve ne nişanlım ne ailesi ağızlarını açıp beni koruyacak tek kelime etmediler.şimdi ben ÇOK DOĞAL OLARAK görümcemin nişanlısı ve ailesiyle görüşmek istemediğim için başıma bunlar geliyor.

hatan ne biliyomusun her kadın gibi k.valideni fazla gözünde büyütüyosun.benim k.validem trabzonlu dediğim dedik bir kadın.etrafındaki herkesi kendine pervane etmiş herkes onun ağzına bakıyor kocasıda dahil.ancaaaaaak ben naptım biliyomusun sadece dinledim sonra yine bildiğimi yaptım eşime söyledim ne söyleyeceksem

ben nişanımla asla kimsenin dalga geçmesine izin vermem bi kadın olarak bile. ama o susuyosa bi sorun ararım ben. onlarla dalga geçip karşılık vermek çok mu zor benim için çok kolay. ama benim tarzım değil böyle şeyler. kaynanam beni kızının kaynanasına eğlence çıksın diye mi götürdü oraya. insan kendini sorumlu hissedip 2 kelime eder. o zaman o kadar ağladım neden kimse gelip özür dilemedi benden neden kadın bana çektiği restin binde birini kızına çekip çok ayıp oldu gidin özür dileyin demedi.
madem o kadar ara düzeltmek istiyo bunu yapsaydı. suçlu olana patlasaydı olay bana değil.

Canım yasadıgın kötü seyler olabilir ama gecmiste bırakmak gerekir yani hatrlayıp kendini de üzme burada kayınvalidesiyle problemli insan ne yazık ki o kadar cok fazla ki.

Haa bu arada ama tabiki ortada annesinin sana yaptıgı bir haksızlık varsa, nisanlının seni koruması lazım, tabiki yanında oldugunu göstermesi lazım. Bunu yapmıyorsa gercekten ileri de üzülen sen olursun !! :çok üzgünüm:

Son düzenleme:
ben annesini bi kenara atmasını istemiyorum zaten kimseden böyle bişey istenemez.benim istediğim annesi haksız olunca ona haksızsın demesini bilsin. bana kızmasını biliyo ya haklı olduğum halde ona neden haksızsın demiyor.ben haksız olduğumda bana haksızsın desin ama ona da desin.

elbette annesine de diyordur. haksız olduğunda onu frenliyordur.
ama gelip sana'bugün anneme haksızsın dedim kızdım seni savundum' deyip dedikodusunu yapmasın olayın.
iki tarafı da idare etmeye çalışıyordur elbette.

ama açıkça sana anlatmasını bekleme

Back