Bi bogaz koprusu var elimde, kelepir… dusunmez misiniz?Iyi hafta sonu,
Yıllardır almanyadayim burda kredili bir evimiz var ve kredi daha 15 yıl var bitmesine
Türkiyeden ufak bütçeye bir ev almak istiyorum .
Bir ilan çıktı karşıma,pek anlamadım:
İŞLETMEDEKİ BİR ADET HİSSE SATILIKTIR
TAPU DEVRİYLE ALABİLİRSİniz
TAPULU HİSSEyi İSTEDİĞİNİZDE İSTEDİĞİNİZ KİŞİYE DEVREDEBİLİRSİNİZ
Devremülklerle dahi karşılaştırırsanız buradan elde edeceğiniz aylık gelirlerle çok kısa sürede kendini amorti edeceği kesindir
Aidat yok adınıza tapulu
Mantıklı birşey mi ?
Açıklayan biri varmı ,ne demek oluyor?
Şimdiden teşekkürler
Yani kendi köprüdenmi atayımBi bogaz koprusu var elimde, kelepir… dusunmez misiniz?
Hayir yaaa eski turk filmlerinde dolandiricilar hep kopru satmaya calisir millete, o yuzden espri yaptim. Kandiriliyorsunuz demek icinYani kendi köprüdenmi atayım
Mantıklı değil, hisse tapulu demek o mülk bir kişiye ait değil demek, mülkte hissesi olanlardan bir tanesi satışa çıkarmış, kaç hissedar var mülkün ne kadarlık hissesi satılık belli değil, ilanın kazançla alakalı kısmı da şişirme bence, kâr ettiği yerin hissesini kimse satmaz, hisseyi aldığınızda o yerin tamamına değil hisseniz oranındaki kısmına sahip oluyorsunuz, bu da sorun demek çünkü eğer diğer hissedarlara ön alım çağrısı yapılması gerekiyor, bu yapılmazsa siz hisseyi aldıktan sonra satışı bozma hakları var mahkeme mahkeme uğraşırsınız, mahkemenin açıldığı yetmiyormuş gibi satın aldığınız kişiden paranızı geri almanız da dert haline gelir, adam oyalar bugün ödeyeceğim yarın ödeyeceğim der paranız pul olur.Mantıklı birşey mi ?
Açıklayan biri varmı ,ne demek oluyor?
Şimdiden teşekkürler
Çok teşekkür ederim Mune hanım .Mantıklı değil, hisse tapulu demek o mülk bir kişiye ait değil demek, mülkte hissesi olanlardan bir tanesi satışa çıkarmış, kaç hissedar var mülkün ne kadarlık hissesi satılık belli değil, ilanın kazançla alakalı kısmı da şişirme bence, kâr ettiği yerin hissesini kimse satmaz, hisseyi aldığınızda o yerin tamamına değil hisseniz oranındaki kısmına sahip oluyorsunuz, bu da sorun demek çünkü eğer diğer hissedarlara ön alım çağrısı yapılması gerekiyor, bu yapılmazsa siz hisseyi aldıktan sonra satışı bozma hakları var mahkeme mahkeme uğraşırsınız, mahkemenin açıldığı yetmiyormuş gibi satın aldığınız kişiden paranızı geri almanız da dert haline gelir, adam oyalar bugün ödeyeceğim yarın ödeyeceğim der paranız pul olur.
İlan hiç açıklayıcı değil, güven de vermiyor.
Hisseli bir yer için yatırım yapmak yerine bütçenize uygun stüdyo daire bile olsa kat mülkiyet tapulu, krediye uygun, tapu sorgulamasını yapabileceğiniz bir daire alın, ona gücünüz yetmezse yine tek kişiye ait tapusu olan bir arsa alın.
Üzülerek ve utanarak söylüyorum, yurtdışında yaşadığınızı anladıkları an sizi havadan para kazanan euro ağacı gibi görüp dolandırırlar veya 1 liralık yeri 10 liraya satarlar.
Türkiye’de mülk edinmek istiyorsanız bir koordinat belirleyin, orada araştırmanızı kendiniz yapın, alacağınız yerin ada’sından parseline, tapulu mu değil misine, kimin üzerine tapulusuna kadar her şeyi kendiniz didikleyin ve alacağınız yer Ahmet beyin ise satış sırasında da ödemeyi Ahmet beyin hesabına şu ada parseldeki evin, arsanın satışı için diye belirterek yapın, mal Ahmet beyin ödeme yaptığınız hesap Mehmet beyin olunca geçmiş olsun, ülkemizde maalesef taşınır taşınmaz mallar üzerinden çok dolandırıcılık yapılıyor, uyanık olmanızda yarar var.
Rica ederim, Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın, mal mülk edinmek istediğinizde ne yazık ki dürüst satıcı kadar dolandırıcılar da var, mesela sakın kapora isteyenlere itibar etmeyin, kapora dolandırıcıları da türedi çünkü.Çok teşekkür ederim Mune hanım .
Gerçekten benim gözümü açtiniz .