Tansiyonum mu düşüyor? Hangi branşa gitmem lqzım?

gebito

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2008
6.678
2
15.105
773
Merhaba,

son 2 aydır gerçekten çok üzgün bir hayatım var, büyük bir kayıp yaşadım. Kayıp yaşamadan önce de bazı akşam üstleri içim çekiliyor gibi olur kafamı boş hissederdim.
Birkaç hafta evvel hamile olduğumu öğrendim. Daha önce gebelik kayıplarım da oldu. Şimdi saat 4ten sonra kafamı yaslayacak yer atıyorum, uyumak istiyorum, dün tansiyonum 106-56 idi. Tuzlu şeyler yiyince kendime geliyorum. Sizce tansiyon mu? Kalp damar dpktoruna mı gitmek lazım

Doktora görünseniz iyi olur öncelikle.
Benim tansiyonum genelde 9-6,10/6 falan çıkardı. Hamile kaldıktan sonra kendimi kötü hissettiğimde ölçtüğüm zaman yine aynı çıktı ama işin garip tarafı aynı tansiyon derecesi hamile kalmadan önce bana normal geliyordu vücudumda anormal bir şey hissetmiyordum. Ben tuzlu bir şey yiyip içmedim hiç, ayaklarımı uzatıp dinleniyorum

Geçmiş olsun size de. Ayaklarımı uzatıp yatmanın bana faydası olmuyor, uyuyorum ancak onu yapınca ama uyanınca da zinde olmuyorum. Az araştırdım kan miktarı arttığı için de tuz ihriyacı olabilirmiş. Yarın kadındpğumcuma sms atıp soracağım, yeme derse yemem tuz

Çok teşekkür ederim. Ben araştırdığımda hamilelikten dolayı damarların genişlediği, bununda tansiyon düşürdüğünü okumuştum ama dediğim gibi hamilelik öncesinde de tansiyonum düşük çıkardı o yüzden pek etkilemiyor beni. Tuz da etkiliyor olabilir

Benimde normalde tansiyonum 10/6 civarındadır, düşüktür yani. Daha 8 haftalık hamileyim şimdiden tansiyon takibine girmek istemezdim. Daha önce gebelik şekeri de yaşamıştım, büyük olasılıkla ileride şeker takibi de yapmam gerekecek

Jinekologa gidin o sizi sevk etsin

İnşallah hamileliğinin bundan sonrası rahat geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…