Tanrı'nın Doğum Günü-Burak Özdemir

eldeniz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2007
701
3
96
İstanbul
bu kitabı okumanızı tavsiye ederim...başlığına bakıpta aldanmayın,çeriği çok farklı...ben özümseyerek okudum...şimdi son baskısını alıp yeniden okuyacağım.bazı güncellemeler var...inanın pişman olmazsınız....
konusu:

Yeryüzünde işler hiç iyi gitmiyordu. Dünya gergin, insanlar mutsuzdu.

Artık zamanı gelmişti...

Tanrı, imajını değiştirmesi için bir reklam ajansıyla anlaştı.

Tanrı ile genç reklamcı, Messenger'da chatleşmeye başladılar.

Çocuk 'Nasıl olur da Tanrı insanla chatleşir? ' diye sordu.

'Musa ile çalılıklar üzerinden konuşmuştum, seninle de internetten yazışıyorum. Bunda şaşılacak bir şey göremiyorum' yanıtını aldı.

Çocuk 'Kuran, kutsal bir kitap. O varken İslamın imajını değiştirmek neden bana düşüyor? ' diye sordu.

'Kuranı bir de benden dinlemeye ne dersin? ' dedi Tanrı.

'Bu, resim çizmeyi Picassodan öğrenmek gibi bir şey' dedi çocuk. Ve her şey ondan sonra başladı...

'Artık kütüphanende daha önce hiç okunmamış, kutsal bir kitabın olduğunu biliyorsun. Sır senindir' dedi Tanrı... Öğrendiklerine inanamayan çocuk sokağa çıkıp avaz avaz bağırmak, haykırmak istiyordu...

Elif, Lam, Mim... Bu harflere dikkatli bakın, yakında onlar dünyayı değiştirecekler.

Çünkü bugün, büyük gün... Bugün Tanrının doğum günü.

Bin yıllık suskunluk sona eriyor, dinler tarihinin en kadim sırrı gün ışığına çıkıyor...

Bugün... Bu büyük gün, tüm İslam âlemine, insanlığa ve canlılığa hayırlı olsun...

Tanrının doğum günü kutlu olsun...

(Arka Kapak)

netten daha iyi okumak isterseniz şu linki tıklayın...

http://www.burakozdemir.com/

İsminde hayır yok... özeti de saçma buldum... benim okumayacağım bi kitap... yinede paylaştığın için teşekkürler... :))

canım,özellikle başlığına bakıp önyargılı olmayın dedim...çünkü hiç bir şey göründüğü gibi değildir...okumayabilirsin elbette,bu senin tercihin...saygı duyarım...ama din hakkında bildiğimizi sandığımız bir çok şeyin daha detaylı açıklmalarını herkesin anlayabileceği bir uslupla anlatan bir kitap...yani dini korku aracı değil,özünü sevgiyi,doğruyu,güzeli anlatan bir kitap...
neyse sizi kasmak istemem,okumayı sevenleriniz varsa bu kitabı okumasını kesinlikle öneririm...

valla ismini bile duyduğumda kızmış bulunduğum kitabın bide özetinimi okuycam hayatta oılmaz Allahım sana isyan bayrakları çoğalıyomu Yarabbim... Allah hepimizi ıslah etsin derim başkada bişey demem...

valla ismini bile duyduğumda kızmış bulunduğum kitabın bide özetinimi okuycam hayatta oılmaz Allahım sana isyan bayrakları çoğalıyomu Yarabbim... Allah hepimizi ıslah etsin derim başkada bişey demem...

canım,haklısın ismi ofsayt...allahın doğum günü falan olmaz,olamaz..çünkü o tektir,ne dişi ne erkektir...bundan şüphe duyan herkes ona şirk koşmuş sayılır ve munafıktır,kafirdir...sanırım bu konularda hemfikiriz...
kitabın adını ise pazarlama stratejisi olarak düşünün...size ne desem bana inanmayacaksınız...verdiğim linki tıklayıp kitabı sanal olarak 15 sayfasını okuyabilirsiniz...yine içinize sinmezse okumayın...canınız sağ olsun...
ama başlığa bakıp,kitabı eleştirmeniz sadece tipik bir önyargıdır....

2 hafta önce aldım kitabı.
Birçok tartışmaya yol açan bir kitap iyice araştırdım yorumları okudum kitabın kimse memnun değil nedense.
Kitabın ilk 70 sayfasını okudum snra babam okumaya basladı kitabı ben daha snra okumaya baslıycam.70. sayfaya kadar hicbirsey sacma gelmedi katılıyorum da hatta düşüncelerine.ileriki konularda ne olur bilemem.
Bu kitaba bu kadar ön yargıyla yaklaşılmamalı çok mantıklı açıklamaları olan değişik bir kitap.
Bir kitabı okumak için illa ki yazarın düşüncesine katılmak gerekmez olaylara farklı acıdan bakan insanların kitaplarını okumak da önemlidir.
Bu kitabı sonuna kadar okuycam çünkü öylesine yazılmış boş bir kitap olmadığını düşünüyorum.

ingilizlerin bir sözü var:never judge a book by its cover...kitabı kapağına göre değerlendirme motamot çevirisi..türkçesi dereyi görmeden paçayı sıvama gibi birşey..

Kitabın isminden yola çıkarak asla yargılanamaz.

İyi bir okuyucu zaten bunu yapmaz :)) herkes kendini ele verir bu durumda

Çünkü birçok eserin adında hayır yoktur.

Kitap;ufkumuzu genişletmemizi,at gözlüklerini atıp daha objektif yaklaşmamızı,

araştırmacı olmamızı sağlar.

Ama zaten okudugunu araştırmayan biriysen,bence hiç okuma :))

Kulaktan dolma bilgilerle yaşa;onları anlat çocuklarına

bunu okumaktayım.hakkındaki eleştirileri duydugumda okudugumda bile vazgeçmek istemedim.aaa böyle bir bakıs acısıda varmıs dedım.hal okumayı surduruyorum.pek bir eleştiri yapacagım söylenemez.sadece bazı sorular yanıtlanmıs gibi gosterılıyor yanıtlanmıyor.

kitabı burda gördüm ilginç bir kitap okumak için sabırsızlanıyorum bu kadar da önyargılı olmamak lazım bence paylaşım için tesekkurler:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…