Kız İsteme Tanısmayla kız isteme aynı gün olursa babam vermez ki :D

thechemist

yeppa
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2011
83
3
298

çünkü önce tanısıp araştırması ve benim için saniyelerle günlerin yer değiştirdiği zamanların sonuna gelindiğinde karar vermesi gerekir.
kararını da "isteme" adlı merasimde bildirir.

demek istediğim, tanıstık evet biz buyuz kızınız veriyormusunuz temalı 3 saatlik sohbetin sonunda karar verilmez, degil mi ?
ama mustakbel damadın anne tarafı biz gelirsek 1 kere geliriz tam geliriz diyor.
ne yapmak gerekir.

valla damadın ailesi mecbur gelecek hem de kız babası ne kadar isterse o kadar gelecek... ben bundan verilen değeri anlarım.
baba haklı yani yeni tanıdığı insana kız mı verilir, gençler birbirini sevse de önce bi düşünmek lazım, hem hiç değilse baba biraz söz sahibi olduğunu hissetsin

oldu canım başka??
yok ya yorulmasınlar hiç hatta siz gidin biz kızı vericez zahmet edip gelmeyin deyin töbeee..
bence hiç alttan almayın ne demek biz bi kere geliriz tam geliriz.. bu onların insiyetifinde olan bir şey değil ki.. kız tarafı ne derse o olur.. kız evi naz evi diye boşa dememişler..

ya evet bence de , bu tutum çok yanlış. üstelik bohça işini de tasvip etmiolarmıs. onlarda oyle bişey olmazmısmıs, köy işiymiş .
napıcam ben ya kavga çıkcak annemlerle resmen

iki farklı kültürdeki ailenin arasında kalmışsın eğer aileler farklı şehirlerde değilse bence konuşarak çözebilirsin bu işi.
Sevgilini aradan çıkar müstekbal kayınvaliden ile sen konuş bence. Ailenin içinin rahat etmesi için önce tanımaları, ısınmaları gerektiğini tatlı bir dille anlat. Kendini doğru aktarabilirsen anlayışlı olmaları gerekir diye düşünüyorum.
Bohça işini de çok kafaya takma. Zaten kullanılmayan gereksiz şeylerle dolduruluyor. Bu konuda da kendi aileni hazırlayarak ara yolu bulman lazım bence.
İnşallah sorunsuz çözersin herşeyi ...

inşallah dediğn gibi olur :) ama zor görünüyo.. çünkü zor insanlar ...

O gece olmaz o iş ya..
3 saatte hangi baba verir ki.
Önce çocuğun tarafından, anne hala teyze falan bi gün gelin görmesi derler bizde; kız evine gelirler. Çaya gelir gibi..
Sonra istemeye gelinir..
Kız tarafı bi düşünelim biz der; erkek tarafı gider.
3. gün dolmadan da habersiz yine gelirler..
İşte o zaman verilirse verilir..
:)

Trakyalıyım ben bu arada, bizde böyle oluyor.. :)

tanışmaya geldiler o gece isteme oldu ertesi gün çarşıya çıktık ertesi günde nişanımız oldu ve bu süreçte bizde kaldı nişanlım ve ailesi bunlar olucak şeyler şimdi yüz yüze bakıyoruz çünkü gerektiğinde biz gidip kalıyoruz gerektiğinde onlar gelip kalıyorlar biz izmir nişanlım istanbulda bu arada çok normal bence

bu arada biz üniversitede tanıştık ve 6 yıl çıktık son 3 yıldır ikimizin ailesi de biliyordu ama tanışıp konuşmamışlardı

bendede isteme söz nişan bir haftada oldu:)) ilk c.tesi kaynanam geldi bize tanıştık.haftasına nişan oldu.zaten biz çok önceden almıştık yüzükleri falan.olur yani neden olmasın zora koşmada neymiş bu zamanda.değerle yada değersizlikle alakalı değil.mühim olan sana sevgileri ve ilerde yaşayacağın evlilik.

her yerin farklı gelenekleri var, görüş farklılıklarıyla ilgili bi durum. babamın kabul etmesi için içine ciddi anlamda sinmesi gerekir, her baba böyledir mutlaka ama dogulu oldugumuz için adet gelenek görenek bohça falan önemli işte.
aslında ben de bohça falan istemiorm umrumda değil :)

Öncelikle ömür boyu mutlu olman dileğiyle Benim kayınvalide adayıda bi gelelim (tanışma,isteme,söz,nişan hepsi olsun) tam gelelim mesafe uzak falan demiş Bende olmaz tanışma faslı gecsin ondan sonra (söz, nişan ) olsun dedim onlarda mecburen ikna oldular Bakalım tanışma faslına 15 güncümüz var sabırla,heyecanla bekliyoruz

benim nişan söz isteme hepsi bir anda olacak sanırım:S çünkü 12 saatlik mesafe var insanlara haydi tanışmaya sonra istemeye sonra oturmaya diyemem ( babam tamam dedi el mecbur:S çook çook uzak:S
ama iyi yanı 1 kere stres olucam bitecek

Nasıl gel git yapamazlarmıs ya bal gibi de yapıcaklar valla öyle kolay mı bu işler hemde baban seni verene kadar gelip gidicekler daha bastan su koyuveriyolar ya ne kadar değer verdikleri önemsedikleri belli oluyo burda bence erkek arkadasınla konus canım oda ailesiyle konussun.

bu şekilde söylemesi kötü olmuş. yakışmamış. ama bizde de tanışma isteme söz hepsi aynı günde olacak. sevgilim askerde çünkü çok az vakti var geldiğinde hepsini halledeceğiz inş. ama babamlar olmaz demediler. deseydiler ona göre bi formül düşünürdük.

Tam da aynı bizim gibi diyecektim ki, Trakyalıyım demissin bende Trakyalıyım ve bizde de aynen böyle olur.

şu yazdığım mesaja baktım da şimdi.. mustakbel damadın anne tarafı tavrını artık gizlemiyo. ben de iyi niyetimle düşündüm hep, strese girmemek için heralde böyle düşünüyolar ya da bi aksilik çıkmasın diye boyle diyolar diodum. ama artık biliorm ki beni istemiolarmıs. istemiyolar.
istemeye gelmemelerinin nedeni çok basit, istemiyolar.
ama biz birbirimizi seviyoruz. kafam çok bulanık her dakika bu konuyu düşünüyorum, hayatımda kendimi hiç bu kadar çaresiz hissetmedim ben. daha tanısmadık bile ama hakkımda bi sürü laf söz.. ortada hiç bişe yok yanlış hiç bi hareketim yok. cocuk onların yanındayken telefonla haberleşilmemeliymiş hiç bir şekilde.
ya ben çok mutsuzum ya

Kıyamaaam Çok üzüldüm ya , inşallah hakkında hayırlısı olur , bak ne dicem ? Sevgilinin bu durum karşısındaki tavrı nasıl yani 5 yaşında çocuk gibi yanlarında konuşma dedi diye konuşmayanlardanmı yoksa masaya yumruğu vurupben seviyorum bu kızı sizde seviceksiniz ve gidip isticez diyebilenlerdenmi ? Bu çok önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…