- 11 Kasım 2011
- 83
- 3
- 298
- Konu Sahibi thechemist
-
evet öyle olmalı di mi ? ama biz git gel yapmayız öyle olmasın diyolarmıs.
pff
oldu canım başka??
yok ya yorulmasınlar hiç hatta siz gidin biz kızı vericez zahmet edip gelmeyin deyin töbeee..
bence hiç alttan almayın ne demek biz bi kere geliriz tam geliriz.. bu onların insiyetifinde olan bir şey değil ki.. kız tarafı ne derse o olur.. kız evi naz evi diye boşa dememişler..
iki farklı kültürdeki ailenin arasında kalmışsıneğer aileler farklı şehirlerde değilse bence konuşarak çözebilirsin bu işi.
Sevgilini aradan çıkar müstekbal kayınvaliden ile sen konuş bence. Ailenin içinin rahat etmesi için önce tanımaları, ısınmaları gerektiğini tatlı bir dille anlat. Kendini doğru aktarabilirsen anlayışlı olmaları gerekir diye düşünüyorum.
Bohça işini de çok kafaya takma. Zaten kullanılmayan gereksiz şeylerle dolduruluyor. Bu konuda da kendi aileni hazırlayarak ara yolu bulman lazım bence.
İnşallah sorunsuz çözersin herşeyi ...
tanışmaya geldiler o gece isteme oldu ertesi gün çarşıya çıktık ertesi günde nişanımız oldu ve bu süreçte bizde kaldı nişanlım ve ailesibunlar olucak şeyler şimdi yüz yüze bakıyoruz çünkü gerektiğinde biz gidip kalıyoruz gerektiğinde onlar gelip kalıyorlar biz izmir nişanlım istanbulda bu arada çok normal bence
O gece olmaz o iş ya..
3 saatte hangi baba verir ki.
Önce çocuğun tarafından, anne hala teyze falan bi gün gelin görmesi derler bizde; kız evine gelirler. Çaya gelir gibi..
Sonra istemeye gelinir..
Kız tarafı bi düşünelim biz der; erkek tarafı gider.
3. gün dolmadan da habersiz yine gelirler..
İşte o zaman verilirse verilir.. :)
Trakyalıyım ben bu arada, bizde böyle oluyor.. :)
çünkü önce tanısıp araştırması ve benim için saniyelerle günlerin yer değiştirdiği zamanların sonuna gelindiğinde karar vermesi gerekir.
kararını da "isteme" adlı merasimde bildirir.
demek istediğim, tanıstık evet biz buyuz kızınız veriyormusunuz temalı 3 saatlik sohbetin sonunda karar verilmez, degil mi ?
ama mustakbel damadın anne tarafı biz gelirsek 1 kere geliriz tam geliriz diyor.
ne yapmak gerekir.
şu yazdığım mesaja baktım da şimdi.. mustakbel damadın anne tarafı tavrını artık gizlemiyo. ben de iyi niyetimle düşündüm hep, strese girmemek için heralde böyle düşünüyolar ya da bi aksilik çıkmasın diye boyle diyolar diodum. ama artık biliorm ki beni istemiolarmıs. istemiyolar.
istemeye gelmemelerinin nedeni çok basit, istemiyolar.
ama biz birbirimizi seviyoruz. kafam çok bulanık her dakika bu konuyu düşünüyorum, hayatımda kendimi hiç bu kadar çaresiz hissetmedim ben. daha tanısmadık bile ama hakkımda bi sürü laf söz.. ortada hiç bişe yok yanlış hiç bi hareketim yok. cocuk onların yanındayken telefonla haberleşilmemeliymiş hiç bir şekilde.
ya ben çok mutsuzum ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?