(Tanisma)Gent Paylasim Alani

filiz bora

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2007
4
0
45
Belçika nın gent şehri hakkında bilgisi olan varmı nasıl bir şehir yaşanılacak bir yermi?Yurt dışı hakkında okuduğum yorumlar pek de iç açıcı değil ama buradan gidenler için uyum sağlamak kolay olmamalı.

Gent değil ama avrupanın geneli hakkında fikir sahibi bir arkadaş hatta oraya Türkiye den giden bir KK üyesi bana çok açık ve net fikirler verdi bende bunları oraya gitmeyi düşünen bir yakınım'a aktardım.Bu saatten sonra gideceğini hiç sanmıyorum.yasakkelime

Arkadasim bence Gent'i birak Avrupaya gelmek akil kari degil..Ailelerimizi biraktik geldik ama cokk zor..Bir koca iile olmuyor hersey..Hastaligi hamileligi olumu kalimi oluyor...Hiçkimsedende fayda gorulmuyor,kimse kendi ailen kadar seni dusunmuyor ve yardimci olmuyor..(tabii bu esinin ailesi cokk iyi sayilir sadece bu kadarsa..Burda insanlar 20 yil geriden dusunup yasiyor diyebilirim kafa yapisi olarak )Arkadasina soyle 10 tane koca bulur ama anne baba kardes bulamaz..Annesinin dizinin dibinde otursun...Bende 5 yilligina geldim sandim ama 10 yil oluyor neredeyse ve hiç donme gibi bir dusunce yok...Cok sukur esimlede sorunum yok ama...Degmiyor gercekten degmiyor.....

Burada yaşadığı hayattan memnun olmayan birisi ve ağabeyim oluyor kendisi.Oraya isteyen de evlilik yaparak giden bir arkadaşı,yani ağabeyimin de hem yuva kurması için hemde doğru düzgün bir iş'te çalışması için çaba gösteren bir arkadaşı var.Kolay olmadığını hepimiz biliyoruz ve de herkes ağabeyimin arkadaşı kadar şanslı olmayabilir.

merhaba arkadasim ben foruma girmeyeli epeyce uzun bir zaman oldu ve bu yazini yeni goruyorum ben belcika/Gente kaliyorum
Gent kucuk ve sirin bir sehir ve cok turk yasiyor burada
yasanilacak bir sehirmi diye soruyorsan bana gore evet cunku 4 yasimdan beri burdayim ve baska bir sehirde yasamak istemem ama Trden gelenler icin farkli olabilir taabi ilk basta dil problemi sonra is bulma problemi oluyor taabi bunlar asilmicak problemler degil , dil kursuna yazilir ogrenir, isi de arkadasi ayarliyabilirse geri kalan tek problem yurt disina adapte olmasi kaliyor o da zamana ve kisiye baglidir. Gent ile ilgile baska sorularin varsa seve seve cevaplarimyerimseniben

Tum belcikadaki ve ozellikle Gentteki turklerin bayramini kutlarim... gecen sene bu zamanlar gentteydim tum turk arkadaslarla sleepstraat ta bir turk lokantasinda yemek yemistik.. ah ah cok ozledim... hey gidi gunler...

herkese sevgiler..

Merhabalar arkadaslar,
Ben Gent sehrine yakin bir kasabada yasiyorum. Cok güzel yerler buralar aslinda, tadini cikarabilene tabiki...
Ama memleketim gibisi yok!! Oralarin havasi, suyu ... aaaah ah, simdiden hasret rüzgarlari esti buralardan.
Ne demisler? Bülbülü altin kafese koymuslar yinede "ah vatan, ah vatan" demis, dimi?

eee nerde gentteki KK bayanlari??? hic ses seda cikmiyor. mnla geri donuyor. haberiniz olazemuszemus eylul basinda ordayim Allah'in izniyle. herkese sevgiler...

canim ben gentte oturuyorum ama simdi okul icin brukseldeyim
ben genti seviyorum tam yasanilacak sehir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…