Gelinlik Modelleri Tanıdıktan ucuz gelinlik mi? Tüccarların bir numaralı satış palavrası!!!!!

hayefli

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2013
19
0
6
34
İstanbul
Gelinlik fiyatları konusunda sayfalar dolusu yazı okudum az önce ve çoğunluğun farkında olmasalar da aynı şeyi yazdığını görüyorum. Fiyatı uygun olan her gelinlik için:
1) Tanıdıktan
2) Nişanlımın tanıdığının tanıdığından
3) Satıcı memleketlim çıktı
4) Sıkı pazarlık sonucu
5) Kış indirimi (bunun sadece işçilikte etkisi olabilir, kumaşlar her mevsim benzer fiyattır)

Hangi gelinlikçiye giderseniz gidin size kesin fiyat söylemeden önce kullanacağınız kumaşı sorarlar ondan sonra kumaşın kalitesine göre ortalama bir fiyat verirler. Bildiğim kadarıyla Eminönünde kumaşçılar kalitesine göre fiyat veriyorlar. Gerçek bir fransız dantelinin metresi (ya da kupon hatırlamıyorum şimdi) 250 TL olabiliyor, hal böyle olunca bir gelinliğin sadece kumaş fiyatı bile 750 -1000TL buluyorken size 2500 idi sıkı pazarlık vesaire 1500 anlaştık diyorsanız o gelinlik zaten başta da 1500 idi aradaki 1000 fiyat pazarlık payı ya da ne kadar kapabilirlerse...
Kaliteli bir gelinlik üzerinden pazarlık yapamazsınız, zaten sermayesi yüksektir.
O nedenle büyük indirimlerle aldığınız gelinlikler zaten ilk fiyatını hak etmedikleri için ancak ödediğiniz fiyattan satılmak üzere hazırlanmıştır.
Hiçbir satıcı hayrına indirim yapmaz.

Valla ben fatihten begendim dikiliyor gelinliğim 2600 kış fiyatıydı satıcıyı da tanımıyoruz , gelinlik komple fransız danteli

Biz Fatihte gelinlik baktık yengemle 5000 dedikleri gelinliği biz soğuk bakınca bir dakikada 3500'e indirdiler, yani asıl fiyatını söylemiş oldular sizin gelinliğiniz d komple dantelli bir gelinlik için mantıklı bir fiyat söylemişler

haklısınız, bir de "fransız danteli" mevzusu var.. tüm gelinlikçiler kullandıkları dantele fransız danteli der.

Bence şöyle bir genelleme yapabiliriz:

Eğer konfeksiyon işi gelinlik satan, yani hazır gelinlik alıp hazır satan bir yer ise, o kişi için önemli olan sadece koyduğu parayı çıkarmak, üstüne de biraz kar etmektir. Hele de elinin sıkışık olduğu bir zaman ise bu karı istediği kadar düşürebilir. Konfeksiyon işi bir yer olmasa, özel dikim yapılıyor bile olsa, eğer müşteriyi bağlayan kişi ile diken kişi farklı ise, satıcı sadece müşteriyi bağlamaya bakar.

Ama eğer bizzat diken kişiyle, terziyle görüşüyorsanız, ve terzi özenli biriyse fiyatı çok düşürmez, çünkü emeğine kıyamaz. Başkasının emeğine pay biçmek başka, kendi emeğine biçmek başka şey.

Fiyat bizim düşündügümüzden üstündeydi biraz ama danteli bildiginiz güpür :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…