Tanıdıkla iş yapma eziyeti

Gif

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2022
2.498
4.510
39
Başlığa eziyet dedim çünkü resmen eziyet oldu. Su an hem sinirden hem üzüntüden konu açmak istedim. İçim şişti resmen.
2004 model Toyota bir aracım var. Kaldırıma çıkılan ufak bir kaza sonrası sağ taraf amartisor degisti. Acil değil ama taşıyıcı da degisse iyi olur dendi. Bu iki yıl önceydi.
Geçen yıl yola çıkmadan önce değiştirelim dedim. Çünkü uzun yolda çok yorucu oldu. Hafif direksiyon çekme yapıyordu çünkü.
Her usta farkli fiyat verince zaten bakıma yetkili servise vermek istiyordum. Babama danıştım. Orjinal ordan mi taktirsam diye. Orjinal pahalı 9 bin falan parça. İşçilik fiyatını bilmiyorum. Bakım ücreti kampanyaliydi sanayi ile hemen hemen aynıydı.
Babamda eski mahallemizde çocukluğumuzdan beri tamirci olan birine yönlendirdi. Hatta biraz da uzak. Bu dedi güvenilir arabadan iyi anlıyor konuş. Ben çocukken o genç çırak gibi falandır. Çok yaşlı değil ama 30 yıl olmustir bu işi yapıyor. Şahsen tanımıyorum ama bana da mantıklı geldi.
Adamla görüştüm o da dedi yaşlı araba gerek yok.
Neyse güvenilir dedik. Parça değişmek yerine şaseye sokayım dedi.
Ez cümle zaten çok uzattım. Oraya verdiğim 7500 boşa gitti resmen. Orjinal taktirsam ayniya gelecekti.
Hadi ondan vazgeçtim. Ege'ye gideceğiz diye klimayı da 15 bine tamir ettirmistim başka bir yerde. Tatilden dönünce bu tanıdık olana arabayı geri bırakmıştik çekme olayı düzelmedi diye.
O ara klimaya da naptilarsa tamirden aldık çalışmadı.
Klimayı yapan ustaya verdik. Gazı yeniledi. Sonra yine çalışmadı..bugün götürdük tekrar. Bir yeri patlamış. O tamir zamanı olmuş yani. Bir de şu an min 6 bin masraf çıktı.

Bana büyük ders oldu. Daha asla tanıdıkla iş yapmam. Fiyat uygun olsun diye de degil. Sadece sözüne güvenilir birini aramıştım.

Çok sinirliyim. Bu ara zaten o kadar gereksiz para çıkışı oldu ki. Astrolojik tarihler falan oluyor ya. Tamir zamanlarını ona mı denk getirsem falan diye düşünmeye başladım inanmasam da. Resmen bu yaz en çok arabaya para harcadigim dönem oldu. Rahat edelim diye. Ne tatilden bir şey anladım. Çocuk hasta oldu gitmeden zatürre oldu. Biraz erteledim. Gidince de ben hasta oldum. Böyle soylene söylene dert anlatmayi sevmiyorum. O yüzden çevremdeki insanlarla paylasmadim. Ama içime de atınca sisiyorum resmen. Başka bir mevzudan da 70 bin param gitti haybeye.
Böyle kayıplar yaşayınca nasıl teselli buluyorsunuz.
70 bin kayıp için bir trafik kazası olsa o kadar masraf çıkar zaten. Cana birşey olmadı diye kendimi teselli ettim. Ama bu tarz işini iyi yapmayan insanlardan dolayı yaşadığım şeyleri tolere etmekte zorlaniyorum.

Gerginlikten basım ağrıyor şu anda

Bence sizde de hata var, bakın 2004 model araç için kusursuzluk arayışı yanlış. Lütfen beni yanlış anlamayın, 2003 model clioyu bir sene önce sattım, kliması çalışmıyordu yaptırmadım çünkü yaptırsam da sıkıntı çıkacak. Direksiyon yamuktu yaptırmadım, çekme yapıyordu. Yaptırsam da başka yerinden aynı sorun patlayacak.

Eski araçta her hata yaptırılmaz çünkü başka yerinde patlak verir. Bu harcayacağınız paraları biriktirip kendi aracınızı satıp üstüne koyarak araç yenilemek mantıklı olan fikirdir.

Başlığa eziyet dedim çünkü resmen eziyet oldu. Su an hem sinirden hem üzüntüden konu açmak istedim. İçim şişti resmen.
2004 model Toyota bir aracım var. Kaldırıma çıkılan ufak bir kaza sonrası sağ taraf amartisor degisti. Acil değil ama taşıyıcı da degisse iyi olur dendi. Bu iki yıl önceydi.
Geçen yıl yola çıkmadan önce değiştirelim dedim. Çünkü uzun yolda çok yorucu oldu. Hafif direksiyon çekme yapıyordu çünkü.
Her usta farkli fiyat verince zaten bakıma yetkili servise vermek istiyordum. Babama danıştım. Orjinal ordan mi taktirsam diye. Orjinal pahalı 9 bin falan parça. İşçilik fiyatını bilmiyorum. Bakım ücreti kampanyaliydi sanayi ile hemen hemen aynıydı.
Babamda eski mahallemizde çocukluğumuzdan beri tamirci olan birine yönlendirdi. Hatta biraz da uzak. Bu dedi güvenilir arabadan iyi anlıyor konuş. Ben çocukken o genç çırak gibi falandır. Çok yaşlı değil ama 30 yıl olmustir bu işi yapıyor. Şahsen tanımıyorum ama bana da mantıklı geldi.
Ez cümle zaten çok uzattım. Oraya verdiğim 7500 boşa gitti resmen. Orjinal taktirsam ayniya gelecekti.
Hadi ondan vazgeçtim. Ege'ye gideceğiz diye klimayı da 15 bine tamir ettirmistim başka bir yerde. Tatilden dönünce bu tanıdık olana arabayı geri bırakmıştik çekme olayı düzelmedi diye.
Klimayı yapan ustaya verdik. Gazı yeniledi. Sonra yine çalışmadı..bugün götürdük tekrar. Bir yeri patlamış. O tamir zamanı olmuş yani. Bir de şu an min 6 bin masraf çıktı.

Bana büyük ders oldu. Daha asla tanıdıkla iş yapmam. Fiyat uygun olsun diye de degil. Sadece sözüne güvenilir birini aramıştım.
Hangi marka olursa olsun ,ürün ne olursa olsun kendi servisi dışında hiç bir yere götürmem kurumsal firma her zaman bir muhattap bulabilirim. Geçmiş olsun size de pahalı bir ders olmuş.

Çok sinirliyim. Bu ara zaten o kadar gereksiz para çıkışı oldu ki. Astrolojik tarihler falan oluyor ya. Tamir zamanlarını ona mı denk getirsem falan diye düşünmeye başladım inanmasam da. Resmen bu yaz en çok arabaya para harcadigim dönem oldu. Rahat edelim diye. Ne tatilden bir şey anladım. Çocuk hasta oldu gitmeden zatürre oldu. Biraz erteledim. Gidince de ben hasta oldum. Böyle soylene söylene dert anlatmayi sevmiyorum. O yüzden çevremdeki insanlarla paylasmadim. Ama içime de atınca sisiyorum resmen. Başka bir mevzudan da 70 bin param gitti haybeye.
Böyle kayıplar yaşayınca nasıl teselli buluyorsunuz.
70 bin kayıp için bir trafik kazası olsa o kadar masraf çıkar zaten. Cana birşey olmadı diye kendimi teselli ettim. Ama bu tarz işini iyi yapmayan insanlardan dolayı yaşadığım şeyleri tolere etmekte zorlaniyorum.

Gerginlikten basım ağrıyor şu anda
Geçmiş olsun,yani bende gergin olurum ya benim de şu an 100 bin lira borcum var eksi de kimi kimi kartlarda işte asgari yatirtikca faiz oluyor falan 2 aydır toparlayamadim sanırım şubati bulur toparlama benim de araç ile ilgiliydi ama boşa giden bir şey değil ona rağmen depresyonda gibiyim çok içe girdiğin için bir şey almak bir kahve içmek bile düşündürüyor falan o yüzden moralim bozuk sizi anlıyorum,Sabır yani tek çare bu olan olmuş artık sizde bunu ders olarak alıp artık daha dikkatli seçimler yaparsinzi

• Beğen
Reactions: Gif
Bence sizde de hata var, bakın 2004 model araç için kusursuzluk arayışı yanlış. Lütfen beni yanlış anlamayın, 2003 model clioyu bir sene önce sattım, kliması çalışmıyordu yaptırmadım çünkü yaptırsam da sıkıntı çıkacak. Direksiyon yamuktu yaptırmadım, çekme yapıyordu. Yaptırsam da başka yerinden aynı sorun patlayacak.

Eski araçta her hata yaptırılmaz çünkü başka yerinde patlak verir. Bu harcayacağınız paraları biriktirip kendi aracınızı satıp üstüne koyarak araç yenilemek mantıklı olan fikirdir.
Benim aracım Toyota. Bu modelde en çok hatta önerilen yaş grubu bu. Yenilerden daha iyi olduğu söyleniyor. Gerçekten araçtan da memnundum. Bazen borca girip değiştireyim diyorum. Ama işimi de oldukça görüyor. Uzun yolda bagaj sıkıntısı dışında sıkıntım yok. Küçük bir araba ama iç hacmi güzel. Babamın arabası Duster. Büyük ama onun bu kadar gözü yok ön kısımda mesela. İlk arabam yaptığım masraf da gözüme gelmiyordu. Sadece son kazada kötü oldu. Benim yaptığım bir kaza da değildi açıkçası. Uzun yola çıkarken klimasız zor olur diye yaptırdım. Hem satarken de rahat olur diye..benim salakligim dibinde sanayi var oraya gitmek yerine taa eski mahallemde mahalle arasında her markaya bakan ustaya götürmek oldu. Özel Toyota servisinde yaptırsam bu kadar sorun yaşamazdim. Çıkma yada yan sanayi , orjinal konusunda tereddüt yaşadım. Genel düşünce de bu yaşta arabaya orjinal takip ne yapacaksin oldu. Çıkma yada yan sanayide de çok mevzu dönüyor malum. Güvenebileceğim biri olsun dedim. Babam çok dürüsttur o falan dedi. Bana da mantıklı geldi kaç yıldır bu işin içinde adam diye. Herkes o parça şaseye girmez diyor mesela. Kaldı ki zaten girse bile daha pahalıya geldi bana..üstüne bir 3-4 bin eklesem orjinal alırdım. Hadi o durumu hazmettim. Araç orda nerdeyse bir hafta durdu ha yapacak ha yapacak. O kadar zaman arabasız kaldım. O arada klimaya zarar vermisler. Bir daha bir dünya masraf çıktı. Hatasını da kabul etmiyor. Usta ile konusturacagiz.

Arabayı satın bence
Satsam da yaptırmak lazım ki. Veya bu hatalarını belirtip daha düşüğe satmak gerekir. Yaza kadar satmayı düşünmüyorum en azından.. şu an birikimim yok. 100 bin kadar var haricen. Borclanmadan almak istiyorum. Biraz biriktirmem lazm

Tanıdıklar bence daha fazla fiyat veriyor 😃 az fiyat verdiklerini düşünürüz diye fazladan söylüyorlar tanıdıkla iş yapmayın

Yani kusura bakmayın ama 20 yılını doldurmak üzere olan bir aracın bu kadar masraf çıkarması çok doğal zaten parça değişimlerini ne olursa olsun ana servisinde faturalı olarak yaptırmanızı tavsiye ederim 3 kuruş fazla verirsiniz ama bir sıkıntı olduğunda garantisi olur muhattap olur karşınızda. Artık olan olmuş takılmayın bundan sonrasında kazasız belasız kullanmaya bakın derim.

Kusura bakmayın ama araç bitkisel hayatta siz orasına bunu yaptırdım, şurasına şunu diyorsunuz.
20 yaşında araba size sürekli sorun çıkartır.
Satın kurtulun.

Tanıdıklar bence daha fazla fiyat veriyor 😃 az fiyat verdiklerini düşünürüz diye fazladan söylüyorlar tanıdıkla iş yapmayın
Valla fiyattan da ziyade sadece parça konusunda güvenmek istedim. Ama tabi yine ucuza kaçma düşüncesinden oldu. Yoksa git yetkili servise orjinal taktir geç işte ne uğraşıyorsun. Su an hem daha pahalıya geldi. Hem de yine çıkma parça takılacak.

Kusura bakmayın ama araç bitkisel hayatta siz orasına bunu yaptırdım, şurasına şunu diyorsunuz.
20 yaşında araba size sürekli sorun çıkartır.
Satın kurtulun.
Yok aracimin bir sıkıntısı yok. Kaza olmasaydı direksiyon tutuşu da çok iyiydi. Ben memnunum araçtan. Bu zamana kadar bakım dışında ve ufak tefek şeyler dışında sanayiye gitmemiştim.

Yani kusura bakmayın ama 20 yılını doldurmak üzere olan bir aracın bu kadar masraf çıkarması çok doğal zaten parça değişimlerini ne olursa olsun ana servisinde faturalı olarak yaptırmanızı tavsiye ederim 3 kuruş fazla verirsiniz ama bir sıkıntı olduğunda garantisi olur muhattap olur karşınızda. Artık olan olmuş takılmayın bundan sonrasında kazasız belasız kullanmaya bakın derim.
Ya bir de Toyota'nın bu yaş araçlara indirimi oluyor. Bakım ücreti özel servislerde daha pahalıydı hatta. Yetkili servis 3500 du..ben hepsi tek Usta'dan ciksin diye bu ustaya 2500 e yaptırdim. O da güya indirim yaptı normalde 3500 Muş. Orjinal parça 9 bindi. Bu usta bana 5 bine yaptı üstelik parça değişimi olmadı. Düzeltme yaptı güya. Ve duzelmedi 😂
Orda ciddi bir salakligim oldu yani büyük bir fark yoktu. Ya onu da hazmettim. Gitmiş klimanın borusuna zarar vermişler. Klima yapıldı..çok güzel calisiyordu..tatilden dönünce tamirde araç bir hafta kaldı. O kadarlık işi yoktu adamın sallamasindan. Yok şehir dışındayım yok surda burda. Normalde yarım günlük iş en fazla. Sonra arabayı aldık klima çalışmıyor. Hatasını da kabul etmiyor. Hatta koltuğun yan plastik aksamı var onu bile bozmuslar. Artık ciraklarindan mi kaynaklanıyor ne. Adamın bana zararına sinir oldum.

X