• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tango hakkında merak edilenler

cimcimx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2015
93
121
43
Haydi canlarim tango kursuna giden arkadaslar bizlere burda biraz yardimci olabilir mi ? Aslinda cok sorum var ama bi yerden baslamak lazim :) Arjantin tangoya yazildim ama henuz dans ayakkabilari giymedik. Cok ince topugu oldugundan dengede durmak cok zor gorunuyor.
Normalde de topuklu ayakkabiyla cok rahat edemiyorum bir de onunla dans figurleri yaptigimi dusunmek zor.
*Dansa gidenler varsa yardim eder misiniz bayanlar siz nasil alistiniz?

*Biraz Tedirginim
Partnerinizle duygusal baginiz yoksa onunla yakinlasmak sizi rahatsiz ediyor mu sorun oluyor mu her hangi bi sekilde merak ettm ¿ ?
Yardimci olur musunuz arkadaslar.
Ben sevgilimi ikna edemedim kursa yalniz gidecegim tedirginim.
----yardim edersiniz sevinirim arkadaslar :(

Haydi canlarim tango kursuna giden arkadaslar bizlere burda biraz yardimci olabilir mi ? Aslinda cok sorum var ama bi yerden baslamak lazim :) Arjantin tangoya yazildim ama henuz dans ayakkabilari giymedik. Cok ince topugu oldugundan dengede durmak cok zor gorunuyor.
Normalde de topuklu ayakkabiyla cok rahat edemiyorum bir de onunla dans figurleri yaptigimi dusunmek zor.
*Dansa gidenler varsa yardim eder misiniz bayanlar siz nasil alistiniz?

inan düz tabanla tango yapmak çok daha zor
zaten bir denersen aradaki farkı göreceksin

*Biraz Tedirginim
Partnerinizle duygusal baginiz yoksa onunla yakinlasmak sizi rahatsiz ediyor mu sorun oluyor mu her hangi bi sekilde merak ettm ¿ ?
Yardimci olur musunuz arkadaslar.
Ben sevgilimi ikna edemedim kursa yalniz gidecegim tedirginim.
----yardim edersiniz sevinirim arkadaslar :KK43:

beni rahatsız etmemişti sonuçta sanatla ilgili bir şey yapıyorsun
tedirgin olmana gerek yok
ayrıca tango bir kadın için kolaydır çünkü dansı her zaman erkek yönetir
senin tek yapman gereken ona uyum sağlamak :KK66:

inan düz tabanla tango yapmak çok daha zor
zaten bir denersen aradaki farkı göreceksin
Kayganlik yonunden cok daha rahat olacaktr ama denge icin alismak lazim. Ayakkabiyi ozel mi getirtmistiniz? İnternetten alinabiliyo mu

beni rahatsız etmemişti sonuçta sanatla ilgili bir şey yapıyorsun
tedirgin olmana gerek yok
ayrıca tango bir kadın için kolaydır çünkü dansı her zaman erkek yönetir
senin tek yapman gereken ona uyum sağlamak :KK66:
Siz arjantin mi amerikan tango mu yapmistiniz ? Ben kendimi gelistirmek istiyorum ama derslerim bayagi yogun agir bu sene 3aylik gidicem .seneye nasil olur bilemiyorum ama hemen cok guzel dans etmek istiyorum genelde aceleci yapim var yapamazsam hevesim kaciyor.umarim boyle olmz canim. Sen ne kadar sure gittin dansa hizli mi ogreniliyr?

Siz arjantin mi amerikan tango mu yapmistiniz ? Ben kendimi gelistirmek istiyorum ama derslerim bayagi yogun agir bu sene 3aylik gidicem .seneye nasil olur bilemiyorum ama hemen cok guzel dans etmek istiyorum genelde aceleci yapim var yapamazsam hevesim kaciyor.umarim boyle olmz canim. Sen ne kadar sure gittin dansa hizli mi ogreniliyr?

Ben de arjantin tangoya gitmistim. O senin yetenegine bagli tabi ben cok zorlanmamistim ama pes etme isin en guzel yani da senin icin daha kolay. Erkek yonetecegi icin sira ezberlemene gerek yok sadece erkegin yaptigi hareketin karsiligi sende nedir onu ogren ve kendini muzige birak :)

Telefondan yazdigim icin mesajlar biraz karismis. Velvette Velvette
Ayakkabiyi nasil aldiniz siparisle mi?
Ben de arjantin tangoya gitmistim. O senin yetenegine bagli tabi ben cok zorlanmamistim ama pes etme isin en guzel yani da senin icin daha kolay. Erkek yonetecegi icin sira ezberlemene gerek yok sadece erkegin yaptigi hareketin karsiligi sende nedir onu ogren ve kendini muzige birak :)
O kadar guzel anlattin ki yeniden heyecanlandim.biraz cevrenin dusuncesinden de etkilenebiliyorum.bazi tutucu taraflar kaldiramiyor erkek arkdasim olmasina ragmen yalniz gitmemi.
Bence turkiyede yeterli ozen gosterilmiyor tangoya.
Gidecegim kurs yeriyle konustum herhangi bi gosteri duzenlenmeyecegini soylemisti halbuki insan ogrendigi dansi sergilemek ister ki hem kendini hem baskasini teşvik icin

Telefondan yazdigim icin mesajlar biraz karismis. Velvette Velvette
Ayakkabiyi nasil aldiniz siparisle mi?

O kadar guzel anlattin ki yeniden heyecanlandim.biraz cevrenin dusuncesinden de etkilenebiliyorum.bazi tutucu taraflar kaldiramiyor erkek arkdasim olmasina ragmen yalniz gitmemi.
Bence turkiyede yeterli ozen gosterilmiyor tangoya.
Gidecegim kurs yeriyle konustum herhangi bi gosteri duzenlenmeyecegini soylemisti halbuki insan ogrendigi dansi sergilemek ister ki hem kendini hem baskasini teşvik icin

Bizim hoca ayarlamıştı alacağımız yeri o yüzden bilmiyorum açıkçası internette vardır ama herhalde ya yine de almadan önce bir hocana göster

Aman kim ne derse desin valla çok güzel, seksi bir dans. hikayesini bilseler ne derler bir de acaba :27:

erkek arkadaşın problem etmiyor mu :p

Bizim hoca ayarlamıştı alacağımız yeri o yüzden bilmiyorum açıkçası internette vardır ama herhalde ya yine de almadan önce bir hocana göster

Aman kim ne derse desin valla çok güzel, seksi bir dans. hikayesini bilsele ne derler bir de acaba :KK53:

erkek arkadaşın problem etmiyor mu :p
Aslinda baslarda soylemedim boyle bi ilgim oldugunu zaman gectikce konuyu actim iste once ne guzel vs vs diye sonra ara ara tartistik ama hic dansa gidicem konusu gecmedi.
Artik dayanamayip soyleyince de hevesimi ilgimi kirmak istemedi.sorun yok olarak bakiyor.
Belki de show tangoya gecene kadar sıkılıp birakicagmi dusunuyr. Ya da ileriki yillarda ders yogunlugu stresinden birakicam da fazla yakinlasmali hareketlere gecemicem diye dusunuyo da olabilir bilmiyorum
Su ana bakarsak umutluyum :) :)

Aslinda baslarda soylemedim boyle bi ilgim oldugunu zaman gectikce konuyu actim iste once ne guzel vs vs diye sonra ara ara tartistik ama hic dansa gidicem konusu gecmedi.
Artik dayanamayip soyleyince de hevesimi ilgimi kirmak istemedi.sorun yok olarak bakiyor.
Belki de show tangoya gecene kadar sıkılıp birakicagmi dusunuyr. Ya da ileriki yillarda ders yogunlugu stresinden birakicam da fazla yakinlasmali hareketlere gecemicem diye dusunuyo da olabilir bilmiyorum
Su ana bakarsak umutluyum :) :)

Valla bu çok iyi bir şey benim eşim burnumdan getirmişti her hafta olay çıkıyordu :27:

Gercekten miiii :KK57: e nasil sakinlestiriyodun ? :D Bana da lazim olacak galiba hissediyorum :p

ben bırakınca rahat etti :27:
çok istiyorsa kalksın kendisi de gelsin valla
benimki kazuletti ondan imkansız ama seninkinde varsa iş kalksın gelsin seninle :27:

Yani kucuk ayak oyunlarinda olmuyodur ama erkek tutuyor bi ters ceviriyor falan filan atraksiyonlu meseleler :D onlarda sorun oluyo mu

Arjantin tango keyifli fakat sabır isteyen danstır. Türkiye'de tangoya ilgi fazladır ki en fazla milonga (tango dans gecesi) düzenlenen ülkelerden biridir.

Hızlı öğrenmek istiyorsanız, özel eğitim almak gerekir. Grup derslerinde genellikle haftada bir hareket öğretilir ve bu öğrenilen hareketler yeni hareketler öğrenildikçe unutulur. Dersler tek başına hiçbir şeydir, pratikleri kaçırmamak gerekir. Evet, kolay danstır. Grup derslerinde ve pratikte yaptığınız hareketi 2-3 hafta tekrar etmezseniz, o hareketi yapamıyorsunuz. Kısacası öğrenmek için üstünde durmak, çabalamak, tekrar etmek gerekiyor.

İlk haftalar/aylar sıkıcıdır ve pratiklerde sizi kaldıran leader olmadığı için (veya leader kendi düzeyinde follower bulamadığından) bırakılıyor. İlk haftalarda/aylarda bırakmayan birisi devamını getiriyor. Yine bir kırılma dönemi yaşanır. Başlangıç seviyesinden kurtulma döneminde yaşanır. Bu orta seviye değildir. Orta seviyenin bir seviye altıdır. Evet, hareketleri biliyorsunuzdur, yapıyorsunuzdur ve daha zorlu hareketler öğrenilmeye başlanır. İşte burada yine kişiler zorlanıyor, “yapamayacağım” diyerek bırakanlar oluyor. Sabır gösterenler, devam edenler ilerliyor.

Erkeklere leader (Tr. lider), kadınlara follower (Tr. takipçi): leader ile follower kümesine de couple (çift) denir.

Follower’ın işi kolay, leader’ı takip ediyor gibi bir durum yok. Dünya şampiyonu couple'n leader'ı, vasat bir follower ile dünya şampiyonu olamaz. İkisinin de görevleri de farklıdır ve aynı derecede zordur. Kadın follower’lığı öğrendiğinden leader’ın hareketlerini yapamıyor. Aynı şekilde leader’lığı öğrenen erkek de follower’ın hareketlerini yapamıyor.

Tango pahalı bir şey de değil ve mutlaka pazarlık yapın. Aylık maksimum 200 TL’dir. Öğrenciler için maksimum 100 TL. Bu fiyatların üzerinde bir kurs kazıkçıdır ve sakın “pahalıysa iyi öğretiyor” mantığına kapılmayın, tam tersi üstelik kötü öğretirler. Kurs yerini seçerken pratik gününün-saatinin size uygunluğuna ve giriş parası alınmadığına dikkat edin.

Back