• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tango festivaline karşı 'zina' diye kampanya başlattılar

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Adana'da her yıl düzenlenen Uluslararası Tango Festivali'ne karşı kurulan bir platform, "Zina yapıyorlar" diyerek boykot çağrısı yaptı.
Sitene Ekle
tango-festivaline-karsi-zina-diye-kampanya-baslattilar-4910389.Jpeg

Adana’da bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Tango Festivali, “Uslu Adana Platformu” tarafından “zina festivali” ilan edildi.

Sosyal medya üzerinde örgütlenen ve kimlerden oluştuğu bilinmeyen platform, en son yayımladığı hakaret dolu bildiride festivalin halka açık yapılmasının engellenmesini istedi.

Festivale destek veren Adana Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ’ye de “desteğinizi geri çekin” çağrısı yapıldı.

Hazal Ocak’ın Cumhuriyet’teki haberine göre; Adana’da 23 Ekim’de başlayan ve bugün sona erecek Uluslararası Tango Festivali’ne karşı çıkan “Uslu Adana Platformu” tarafından bir bildiri yayımlandı.

“Allah’tan (c.c) korkun! Açık günaha, zinaya izin vermeyin” diye başlayan bildiride, “Müzik eşliğinde kadın - erkek arasında bedensel yakınlaşma/yapışma sağlanarak sahnede zinanın sergileneceği bir festivalin ne dinimizde ne de milli kültürümüzde yeri yoktur, olamaz. Bu yıl ‘uluslararası’ boyut kazandırılması amaçlanan ‘Tango Festivali’ iptal edilmelidir. Bu festival günahın, haramın, zinanın açıkça işlenmesine sahne olacaktır. ‘Zinanın ayakta müzikle yapılan şekli’ olan, insanları günaha davet eden bu tür erotik dansın meraklısı olabilir ama bu tür çirkinlikler toplum içinde olmamalıdır” denildi. milliyet

halka açık olmasın denmişte, sanki tüm halk koşa koşa bu festivale gidecek, herkese hitap edecek birşey değil ki zaten

Ya aklım almıyor gerçekten de bu insanları, Bir de böyle bildirilere Allah'tan korkun diye başlamıyolar mı tey Allahım yaaa.

yok ya bu ülkede ne sanat yapılır ne başka bir şey. bu ülke ot gibi yaşasın.
nedir bu insanların kini, öfkesi? bu kararı alan, bu düşünceye sahip insanlar hayatlarında kaç kez tango, opera, bale izlemiş, kaç tiyatroya gitmiş, kaç konserde eğlenmiştir acaba?
bütün bu nefretlerin sebebi bu insanların bunların hiçbirini yapamamış, sanat hazzı almadan ciddi anlamda OT GİBİ YAŞAMIŞ olmalarından kaynaklıdır.
hani kimse kimsenin yaşam şekline karışmasındı?
bir insanın fikri neyse zikri de o olurmuş derler. demek ki bu insanlara her şey cinsellik çağrıştırıyor.
bu insanlar otobüse de binmesin o zaman. maazallah bir kadının kolu bir erkeğe yanlışlıkla değiverir falan. aman yarabbi!
nietzchenindi sanırım bir sözü vardır : ahlak ve erdeme ilişkin her sözün ardında bir sahtekarlık ararım.

tango mu? abooov adamın bacağı kadının beline filan, kadının da eteğinden donu görünüyo...

ulan arkadaş anlamadım ki demek bunlar sevişmeden önce karılarıyla güzzeeel bir tango, ardından bir bacata hooop. oldu bitti.

tango yasak, müzik günah, gülmek haram...

bizden bir bok olur mu?

millet ilerledikçe biz bırak yerimizde saymayı daha da geriye gidiyoruz :(

Benden söylemesi bu video da ki kız oğlana hallenio :KK70::KK70::KK70: izleyenlerde mest oluyor , dört köşe hesabı :KK70::KK70::KK70:
Bunların beyni acaba nerelerinde merak etmiyorum :KK70:çok açık ve net zaten ...
ee ne demişler; kişi kendinden bilir işi :KK70:

Çin atasözü der ki:confused:: Aşk, tutku ve şehvetin dansı tango :KK53:

Cinsellik içeren dansları ben de sevmiyorum ama tango bana hiç erotik gelmedi, aksine romantik gelmiştir hep.

Benden söylemesi bu video da ki kız oğlana hallenio :KK70::KK70::KK70: izleyenlerde mest oluyor , dört köşe hesabı :KK70::KK70::KK70:
Bunların beyni acaba nerelerinde merak etmiyorum :KK70:çok açık ve net zaten ...
ee ne demişler; kişi kendinden bilir işi :KK70:
:KK70::KK70:
Ama güzel dans ediyorlar değil mi?
Video Take The Lead filminden bir kare, filmin özü şu tango'yu izleyen gençler, okullarında biraz aykırı ve adam olmaz diye düşünülen gençler, çocuklar hocaları olan Banderas'tan tango dersi alıyor ve yarışmaya katılıyor.
Bu arada hepsinin okullarındaki tavırları ve ders notları da düzeliyor, gençler sanata yönlendirilirse kötü alışkanlıklardan da uzak dururlar, sanat dalları böyle protesto edileceğine aksine desteklenmeli.

Tango iki sevgili tarafından yapılırsa aşk olur, profesyonel dansçılar tarafından yapılırsa bir sanatı icra etmek olur.
Festivali hedef alan insanlar dansın bir sanat olduğunu kabul etmiyor, oysa festivale katılanlar profesyonel dansçı, onlar oh tango yapıyorum hatunu kavradım hoppa diye düşünmez:KK70:

Bağlama için de zamanında "içinde şeytan var" diye taşlanmıştı..
Ne gerek var müzik aletlerine, danslara, sanata filan..
İlk çağlardaki gibi tahtaları birbirine ya da bir yerlere vurarak ses çıkarıp, deli gibi dans etmek varken..
Bakın afrika yerlilerine.. Onları örnek alsanıza.. Nedir bu kültür-sanat merakı canım..? cık cık cık..!!

:KK70::KK70:
Ama güzel dans ediyorlar değil mi?
Video Take The Lead filminden bir kare, filmin özü şu tango'yu izleyen gençler, okullarında biraz aykırı ve adam olmaz diye düşünülen gençler, çocuklar hocaları olan Banderas'tan tango dersi alıyor ve yarışmaya katılıyor.
Bu arada hepsinin okullarındaki tavırları ve ders notları da düzeliyor, gençler sanata yönlendirilirse kötü alışkanlıklardan da uzak dururlar, sanat dalları böyle protesto edileceğine aksine desteklenmeli.

Tango iki sevgili tarafından yapılırsa aşk olur, profesyonel dansçılar tarafından yapılırsa bir sanatı icra etmek olur.
Festivali hedef alan insanlar dansın bir sanat olduğunu kabul etmiyor, oysa festivale katılanlar profesyonel dansçı, onlar oh tango yapıyorum hatunu kavradım hoppa diye düşünmez:KK70:

Napacan mune abla , onlar beyinlerini gövdesinin üstünde taşımıyorlar ki sonuçta normal bir söz de beklemek doğru olmaz , belki koltukları olmasa dışarda azılı bir sapık yada otobüste fortçu olurlar fikrimce.
Daha geçtiğimiz günlerde bu da olmuştu;

kadin-voleyboycularin-afisini-edep-ya-hu-yazisi-ile-sansurledilerc8de27a1f39f151a3e07.jpg

Back