Taner Yıldız: İsrail'e jet yakıtı satışı yok

rabia01

Guru
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2009
19.755
11.162
498
taner-yildiz_8163.jpg

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı'ndan dünya piyasalarına sevk edilen petrol miktarının 2 milyar varile ulaşması dolayısıyla BTC Ceyhan Deniz Terminali'nde düzenlenen "BTC'de 2 Milyar Varil Sevinci" programına katıldı. Yıldız, burada yaptığı konuşmada, son zamanlarda gündemde yer alan Türkiye'nin İsrail'e yakıt gönderdiği iddialarına cevap verdi.

"KÜLLİYEN YALAN"
Türkiye'nin İsrail'e jet yakıtı sattığı yönünde iddialara değinen Yıldız, şunları söyledi:

"Külliyen yalan olan bir haberden bahsediyoruz. Eğer İsrail üzerinden bir politika geliştirmek istiyorsanız bunu yalan üzerine kurmanız gerekmiyor. Bunu geçekler üzerinden de yapabilirsiniz. Biz Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak herhangi bir petrol ve herhangi bir jet yakıtı satışını İsrail'e gerçekleştirmiş değiliz. Transit satışlar var, Türkiye'den başka firmaların, ülkelerin yaptığı. BTC'den yüklenen petrolün gittiği onlarca ülke var. Bunu BP satmış olabilir, herhangi bir firma satmış olabilir. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak sayın Başbakanımıza atfen söylenen jet yakıtları satışının gerçekleşmediğini bir kez daha açık bir dille söylüyorum. Son ve nihai olarak söylüyorum Türkiye Cumhuriyeti hükümetimiz jet yakıtlarıyla alakalı İsrail'e herhangi bir satış gerçekleştirmemiştir."

http://www.ensonhaber.com/taner-yildiz-israile-jet-yakiti-satisi-yok-2014-07-20.html

NEDEN İSRAİL’LE İLİŞKİLERİ KESMİYORSUNUZ?

“Cevapsız kalsa da, kalmasa da… Biz görevimizi yapalım” diyen Ahmet Hakan şu 7 soruyu sıraladı:

“BİR: Neden İsrail’le her türlü ilişkiyi kesmiyorsunuz? Bu tutumunuzun gerçekçi, akılcı politikalar izlemekle bir ilgisi varsa… Neden bu gerçekçi ve akılcı gerekçeleri halkınıza izah etmekten kaçınıyorsunuz?

İSRAİL’E JET YAKITI SATIYOR MUYUZ?

İKİ: Türkiye’den İsrail’e jet yakıtı satıldığına dair çok ciddi iddialar var. En önemsiz iddialara bile uzun cevaplar verirken bu iddiayı neden görmezden geliyorsunuz? Neden buna bir cevap vermiyorsunuz.

direkt neden başbakanın ağzından " satış yoktur" açıklaması gelmiyor da bir bakandan geliyor. Çünkü eğer ortaya çıkarsa kendi yalancı durumuna düşmemek için.

NEDEN ‘EYYY OBAMA!’ DEMİYORSUNUZ?

ÜÇ: Obama “İsrail’in kendini savunma hakkı vardır” dedi… Neden Obama’nın bu korkunç açıklamasına şöyle gür bir seda ile “Eyyy Obama!” diye karşı çıkmadınız? Herkese “Eyyy” diyen dudaklar, sıra Obama’ya gelince neden tek “y” ile de olsa bir “ey” diyemiyor?

SURİYE VE IRAK’TA OLANLARIN ROLÜ VAR MI?

DÖRT: İsrail’in pervasızlığının ve küstahlığının artmasında Suriye ve Irak’ta yaşanan gelişmelerin rolü oldu mu? Bu konuda neden bir analiz yapmıyorsunuz? Bu konu bir analiz yapmaya bile değmeyecek bir konu mudur?

EN ACİL KONUDA BİRŞEY YAPAMIYOR MUSUNUZ?

BEŞ: Katliamın derhal durması ve ateşkesin hemen sağlanması… Şu anda en acil konu bu… Bu konuda hiçbir şey yapamıyor olmak nasıl bir duygu? Ne hissediyorsunuz?

2 YIL ÖNCE İSRAİL’E VETO’YU KALDIRDINIZ MI?

ALTI: “Türkiye’nin 50 yıllık vetosunu kaldırması sonucu İsrail’in OECD’ye girdiği” iddiası var. Bu iddia hakkında hiçbir şey söylemeyecek misiniz? İsrail bundan iki sene önce sayenizde OECD’ye girdi mi? Vetoyu kaldırdıysanız neden kaldırdınız?

YAHUDİ CESARET MADAYLASI İÇİN NEDEN SUSUYORSUNUZ?

YEDİ: Bazı muhalifleriniz aldığınız “Yahudi Cesaret Ödülü”nü iade etmenizi istiyor. Bu konuyu neden geçiştiriyorsunuz? Neden “madalya” konusunda hiçbir şey olmamış gibi yapmayı tercih ediyorsunuz? Neden “Ne alakası var ya” bile demiyorsunuz?

bunu uzatabiliriz. neden bahçelinin ve kılıçtaroğlunun ağzından bi söz duymuyoruz gazze hakkında....

bunu uzatabiliriz. neden bahçelinin ve kılıçtaroğlunun ağzından bi söz duymuyoruz gazze hakkında....

Merhaba

Ne olur kusura bakmayın ama, şu yorumunuzu bir kaç kez okudum. Ne anlam ifade eder diye de düşündüm özellikle ve inanın hiç anlamlandıramadım ve gerçekten -çözüm noktasında bir alaka kuramadım.

Bakın, ülkemizde bilip bilmediğimiz bir sürü olumsuzluklar olmasına rağmen (artık o kadar sıradanlaşıyor ki her şey) Gazzede'ki veya yakın coğrafyada yaşananları bire bir yaşıyor olmadığımız için, çoluk çocuk sivil vatandaşların yaşamakta oldukları zulmü yaşıyor olma noktasında bulunmadığımız için henüz, biz şu anda gayet güzel ve rahat ortamlarımızda klavye şövalyeliği yapabiliyoruz her şeye rağmen, hem de rahat rahat...

Anlamaya çalışıyorum inanın yaklaşımınızı.

Yani siz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bu konuda İsrail'e karşı ya da İsrail'le ilişkilerde yapılması gereken her şeyin yapıldığını, böyle bir zulüm karşısında olması gereken ya da etkili olabilecek her şeyin yapıldığını mı düşünüyorsunuz? Umarım yapılmıştır ve yapılıyordur...

Benim aklım ilişkilerdeki makro boyuta ermiyor, ekonomik ve siyasal ilişkilerde -buraya çok iddialı bir şeyler yazacak yeterlilik ve düzeyde değilim- buna rağmen, yine de esasen yapılması gereken bazı hususlar olduğunu görebiliyorum... Dediğim gibi, akademik ve siyasal bir yeterliliğim olmadığı için çok iddialı olmasın diye yazmıyorum buraya, zaten her yerde çokça değinilen bir takım atılması gereken adımları da herkes en az benim kadar veya çok daha fazlasıyla bilip görebiliyor zaten...

Ancak; zaman zaman artık ağlayamaz noktada kalakaldığım bunca üzüntümle ilgili çok iyi gördüğüm bir şey var ki; o da ''moderatörle vannn minutt, vannn minuttt'' diye sarfedilen sözlerin, Filistin'deki sivil halkın, minicik canların yaşadıklarını engellemeye yönelik bir faydası olmuyormuş belli ki.

Bu sebeple, Devletimizi temsilen üstelik de değindiğiniz muhalefet partileri de dahil İktidar Partisi de dahil olmak üzere tüm partilerin ağzından, günün her dakikasında sürekli Gazze sözleri de duysam -bunun o insanlara, çektikleri zulme, çektikleri bu insanlık utancı acılara- tek başına hiç faydası olmadığını/olamayacağını biliyor ve düşünüyorum...

Tabir-i caiz ise; hani bir deyim vardır ya ''Lafla peynir gemisi yürümezmiş'' işte o hesap.

Onun için, ben şu an sadece ''yapılmış olan ve yapılmamış olanlara bakar, asıl onları sorgularım ancak''.

Ki; Bu anlamda -en etkili ve en yetkin merciler tarafından alınan/alınacak kararlar ve uygulamaların- en başta gelmesi kadar doğal bir şey de olamaz pek tabii.

Çünkü, pek çok insan gibi, günlük yaşantımda yediğim her lokmanın ağzımda büyüdüğü derecede yutkunarak ve acıyla seyretmekten dolayı içim tarifi imkansız sızılarla dolu...

Diyeceğim o ki -keşke sizin yazdığınız gibi bir şeyle meselenin hallollacağı düşüncesine sahip olabilseydim. En azından acıyı bu kadar çok şiddetli hissetmezdim...

Lafla peynir gemisi yürümüyor maalesef. Kılıçdaroğlu ve Bahçelinin sözlerini siz duymamış olabilirsiniz ama sürekli bir yaptırıma çağırıyorlar zaten başbakanı. Burada söz söylemekle kalmayıp harekete geçmesi gereken tek kişi devletin başında olan kişi olarak Başbakandır gerisi muhalefet. Yani söz söylemediler duyarlı değiller hadi diyelim söylemiyorlar, peki Erdoğan'ın meydanlarda söz söylemesi bağırması size yeterli geliyor mu? Bu mudur tepki dediğimiz şey sadece söz söylemek ve bağırmak mı. Ona verilen bir madalya var hala bu madalyaya sahipken nasıl eleştirebiliyor geri versin o zaman konsolosları çeksin yani elle tutulur bir şey yapsın yani bize muhalefetin neden söz söylemediğiniz değil Erdoğan'ın neden sağlam adımlar atmadığını söyleyin. Hani şu ürünleri almayalım boykot edelim diyorsunuz ya o ürünler ithal edilip girmiş artık ülkeye zaten yani ithal etme parası o ülkeye zaten verilmiş. Bizim almayacağımız ürünlerle mi boykot edeceğiz zaten onların parası peşinen ceplerinde. Bu ülkeye girdikten sonra o ürünlerin satılması gerekiyor maalesef iç ekonomi için. Yapılması gereken giren ürünü almamak değil o ürünlerin ithalini durdurmak Erdoğan yapabilir mi yapamaz.

Peki doğu türkistandaki ve musulda ki Türkmenlere recep Tayyib erdoğanın ağzından neden bi kelime duymuyoz sorarım size Türkmenler hakkında...

oğlunun gemiciği israil ile ticaret yapıyor. Bu kadar samimi ise israil ile hadi kessin ticari ilişkisini..:51: Gazzeden havalanan füzeleri Malatya kürecikteki radar üssünden anında İsraile bildiriliyor. Filistinin yanında olduğunu gösteriyorlar çok belli.. Kargalar güler buna bir tek :51:

Milli Eğitim tarafından ''İsrail mallarını boykot etmeyin'' şeklinde bir Genelge ve Resmi olarak da ifade edilmiş olan ''Gizli anlaşma'' denilen şeyleri daha önce bilmiyordum. İster istemez soruyor insan kendi kendine. ''Acaba bu gizli anlaşmaların kapsamı nedir?'' diye.

[video=youtube;Iv4mgoHFQPo]http://www.youtube.com/watch?v=Iv4mgoHFQPo[/video]

Peki doğu türkistandaki ve musulda ki Türkmenlere recep Tayyib erdoğanın ağzından neden bi kelime duymuyoz sorarım size Türkmenler hakkında...

Boşa yazmayın,cevap alamayacaksınız.Verecek cevap yok,iki üç hakaret sallayıp kaçıyorlar.

bu sorunun cevabını başka bir konuda 4-5 sayfadır arıyoruz ama cevap yok o yüzden sizde boşuna yormayın kendinizi..böyle sorular görmemezlikten geliniyor..

bende israille deniz ticareti yapan tek türk şirketin sahibi burak erdoğan hakkında ne düşünülüyor onu çok merak ediyorum.

Türkiye'nin dibinde bulunan bir çok ülkede kan gövdeyi götürüyor. Uzun süredir.

İsrail'in Filistin'i yine kadın çoluk çocuk demeden bombalamaya başlamasına ve şu ana kadar 500 civarında insan öldürmesine bu ülkede üzülmeyen kişi olamaz!

Gözden kaçırdığınız konu şu sanırım: Herkesin üzülme sebebi farklı.

Sanırım bazıları bu vahşete, öldürülen insanlar sadece ve sadece "sünni müslüman olduğu için" üzülüyor.

Halbuki çoğu insan öldürülen insanlar insan olduğu için üzülüyor.

Bu farkı görmek önemli.

Dünyada milyonlarca insan bu sebeple üzülüyor.

Ne K.Kılıçdaroğlu'nun ne D.Bahçeli'nin üzülmediğini, kınamadığını falan söylemenizde amaç nedir anlamış değilim.

Diğer taraftan, yine çoğumuzun tepkisi hükümete yani AKPye.

Çünkü:

İktidar olup şu anda hükümette bulunanlar onlar.

Bu vahşete dur demek için 3 gün yas ilan etmekten başka yapacak bir şeyleri yok mudur? Venezüella veya Şili kadar güçleri yok mudur?

(Sizin gibi) kendilerine gönül veren seçmenlerinin ise, AKPnin etkisiz eleman olmasını görmek yerine, muhalefetteki iki parti liderine (sanki onların bir yaptırım gücü varmış gibi) asılsız suçlamalarda bulunması, yanlış, haksız ve akıl dışıdır.

Hesap daima iktidara sorulur.

Konu ile ilgili bu kadar akıl dışı bir yaklaşıma sahip olmak için, sadece AKP kontrolündeki TRTyi izlemek bir açıklama olabilir. (Aklıma başka bir şey gelmiyor.)

Farklı kanallar izleyip farklı okumalar yapın. Ölen 500 Filistinli için üzülürken, Müslüman ülkelerdeki savaşlarda her gün 1000 kişinin birbirini öldürdüğünü de öğrenin! Sünni Şii ayrımınız yoksa, üzüleceğiniz konular arasına bunu da ekleyin.

Üzülecek çok şey var.

Boyle aci olaylarin uzernden siyaset yapilmasi ne kadar uzucu.yok erdogan biseyy demedi yok kilicdaroglu.ya arkadas tamam siyasi goruslermz ayri olsun eyvellah ama ortada aci var cikolatasI elinde katledilmis kafasi parcalnmis cocuklar var.burda akp li chp li mhp li birlessek uzuntlermzi paylassak olmadi bir dua etsek daha iyi olmaz mi?yok biz muslumanlar birlik icnde olmadgmz icin zaten Dunyanin her yerinde katlediliyorz.

Boyle aci olaylarin uzernden siyaset yapilmasi ne kadar uzucu.yok erdogan biseyy demedi yok kilicdaroglu.ya arkadas tamam siyasi goruslermz ayri olsun eyvellah ama ortada aci var cikolatasI elinde katledilmis kafasi parcalnmis cocuklar var.burda akp li chp li mhp li birlessek uzuntlermzi paylassak olmadi bir dua etsek daha iyi olmaz mi?yok biz muslumanlar birlik icnde olmadgmz icin zaten Dunyanin her yerinde katlediliyorz.

Kardeşim ağzına sağlık.

Kardeşim ağzına sağlık.

1969 ta israil askerleri mescidi aksa da buyuk bir yangina sebep oldklarnda donemin israil basbakani o gece sabaha kadar uyumadk zannedyordm ki muslumanlar israili saracak sabah oldu lakin korkulan olmadi o zaman anladm ki biz istedgmizi yaparz zira bu ummet uyuyan bir ummettir diye....dun okudum bi yerde cok etkilndm uzuldum.maalesef ne kadar da dogru.8milyonluk israil icin 1,5 milyarlik musluman ebabilleri bekliyorsa ebabiller geldiginde israili degil bizi taslar..

1969 ta israil askerleri mescidi aksa da buyuk bir yangina sebep oldklarnda donemin israil basbakani o gece sabaha kadar uyumadk zannedyordm ki muslumanlar israili saracak sabah oldu lakin korkulan olmadi o zaman anladm ki biz istedgmizi yaparz zira bu ummet uyuyan bir ummettir diye....dun okudum bi yerde cok etkilndm uzuldum.maalesef ne kadar da dogru.8milyonluk israil icin 1,5 milyarlik musluman ebabilleri bekliyorsa ebabiller geldiginde israili degil bizi taslar..

Hz.İsa kıssasını bilirsin.Helak edilen bir kavime seslendiğinde kendisiyle konuşan aslında o kavimdeki iyilerden biridir.Ama o kötülere göz yumduğu için o da helak olanlardan olmuş.

Hz.İsa kıssasını bilirsin.Helak edilen bir kavime seslendiğinde kendisiyle konuşan aslında o kavimdeki iyilerden biridir.Ama o kötülere göz yumduğu için o da helak olanlardan olmuş.

Evet dogru.Icim aciyor inan gunahsz insanlar helak oluyor.aslinda onlar őlmūyorlar sehit oluyorlar.sehit olan filistn kassam tugay komutani Muhammed Saban in sehit oldktan sonraki resmini gordm.nasil da gulumsuyor ne goruyor acaba melekler mi ucusuyor.filistin bir sinav kagidi her mumin kulun onunde...

CHP Filistin'e gidileceğini ve canlı kalkan olunacağını açıkladı. Ben buna destek veriyorum ve CHP li olmadığım halde samimilerse onlarla beraber gitmeyi isterim. Sizlerden de bu girişime katılım beklerim. Bunun tersi lafı laf üstünde pişirmek oluyor

Back