Tampon kullanımı

niltt

N & G... 24.05.09
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2008
6.833
86
688
42
İstanbul
Merhaba arkadaşlar;
özel günümde ilk kez tampon kullandım ama kafamda soru işaretleri var,sağlığa herhangi zararı var mıdır?daha önce kullananlar bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.....
a.s.

hayir nie olsunki bir zarari olsa tampon olmazdi sen kendini rahat hissediyosan sorun yok ben kullanamiyorum mesela tampon icimde cok rahatsiz ediyo ipine dikkat etmelisin fazla derinde gitme kayabilir

canım ben 3,5 senedir kullanıyorum yaklaşık olarak.annemde senelerdir kullanıyor. hiç bir sorun yaşamadık ikimiz de çok şükür. ameriakda falan herkes bunlardan kullanıyor. tek dikkat etmen gereken şey uzun süre içinde kalmaması .yani 4 saatte bir değiştirmelisin en geç. geceleri de gene ped kullan.
takarken de ipi içeri itme ipin dışarda kaldığından emin ol yoksa çıkarman zor olur. itebildiğin kadar it yoksa tam oturmaz batma yapar. batıyorsa oturmamıştır. zaten gidebileceği yer sınırlı içeri kaçmaz merak etme parmağından daha ileri itemezsin istesen de.
benden bu kadar sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin. çok büyük kolaylık allah bunu icat edenden razı olsun. inşallah sen de kullanırsın rahatlıkla

var cnm bnm bi arkadasın içine kactı zehrlendi zor cıkardılar herseye ragmen kullanma derim ben

benimde arkadaşım kullanıyor rahat ve tehlikesiz oldugunu söylüyor ama benim cesaretim yok...

Ben kullanmadım ama en geç 2 saatte bir değiştirilmesi ve gece kullanılmaması gerekiyor...
Tek bildiğim bunlar...

Çok fazla kullanımı kanser riskini arttırıyor diye duymuştum. 1 kere kullandım gayet rahattı. Çok zorda kalmadıkça kullanmıyorum.

Ben kullaniyorum. Ozellikle yaz aylarinda son derece pratik. Ama hicbir zaman 3 saatten fazla tutmam. Tehlike olusturuyo. Bide ben eve geldikten sonra pede geciyorum. Gece zaten asla tampon kullanma.

"Adet dönemindeyseniz ve vajinal tampon kullanıyorsanız şu belirtilere karşı dikkatli olmalı ve doktora başvurmalısınız:

Aniden yükselen ve 38 dereceyi geçen ateş
Baş ağrısı
Bulantı ve kusma
İshal
Bilinç değişiklikleri
Vücutta yaygın kaşıntı
Yaygın eklem ağrıları
Toksik şok sendromunun belirtileri yukarıdakilerle sınırlı değildir. Kendinizde normaldışı bir şeyler olduğunu düşündüğünüz her durumda doktora başvurmalısınız.

Toksik şok sendromunu önlenmek için aşağıdaki noktalara dikkat edilmelidir

En önemlisi vajinal tamponun kullanma talimatında belirtildiği şekilde sık sık yenisi ile değiştirilmesidir.

Adet kanaması hafiflediği andan itibaren hijyenik pede geçmek, geceleri tampon kullanmamak, hijyen kurallarına uymak:Tampon yerleştirmeden önce ve sonra ellerin yıkanması, hafif kanamalarda veya diğer akıntılarda hijyenik ped kullanmak mutlaka dikkat etmeniz gereken diğer noktalardır"

"alıntı"

şöyle bişey de okumuştum ondan beri pede geri döndüm valla :))

Son düzenleme:
milyonda bir septik şoka girme ihtimali beni korkutuyor. kör ölür badem gözlü beni bulur misali işin açıkçası korkuyorum

kızlar ya bişey sorcam tampon kullananlara geçen ay bende denedim çok pratik evet ama bende 2.gün karın bölgemde ağrı oldu bu durumla karşılaşan oldumu benim gibi

Bende tatilim regli günüme denk gelince kullanmıştım ilk defa önce bende tedirgin oldum hissederim orada olduğunu ya da sızarsa felan diye, denize girebilirmiyim diye düşünüyordum ilk bir iki saat pek rahat edemedim o da benim tedirgiinliğimden ama sonra son derece rahat ettim varlığını bile hissetmedim rahatça denize girdim ve tek damla sızıntı da yoktu. Ama saatlerine dikkat etmek lazım 3 saatten fazla kalmamalı yoğun geliyorsa daha az süre kalmalı ve ipide dışarda kalmalı ki zaten itebildiğiniz kadar ileri de itseniz ipi dışarda kalıyor merak etmeyin gayet uzun. Rahatsız olmamanız için iyi yerleştirmeniz lazım artık dokunamadığınız kadar ileri iterseniz rahatsızlık vermez. En az bir saatte hiç çıkarmayın çünkü yeterince kanla dolup şişmezse çıkarırken ağrı yapıyor bunun haricinde çok kolay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…