Genelde böyle oluyor maalesef
Kayınvalidenle mesafeni her zaman koru
Çok gidip gelme, yalnız kalmamaya bak
Ama hep içine de atma, mesela sana x incecik ne güzel sen çok kilo almışsın mı dedi, nişanlının yanında ay canım annem kilo almışsın, x ne güzel incecik dedi, cidden kilo mu almışım hayatım diye sor salağa yatarak, bir kaç sefer sonra bu kızın ağzında bakla ıslanmıyor diye susmak zorunda kalır =) Ama kötülükle değil cidden saf ayağına yatarak yap bunu. Herkes malını bilir, kimsede çok bariz bir şey olmadıkça ayranım ekşi diyemez, o da biliyordur annesinin ne olduğu. Ama madem beş yıl güzel bir ilişki yaşamışsın ve sonunda da hayatını birleştirmeye karar vermişsin o zaman biraz dikeniyle mücadele edeceksin. Büyü bozuldu değil de yaşadığın gerçek hayata hoş geldiniz durumu. Her çift evlilik yolunda benzer şeyler yaşıyor inan bana. Birbirini hiç tanımayan insanlar bir araya gelip akraba oluyor bu zor bir uyum süreci. Zamanla oturacaktır bir şeyler, sakin ve itidalli olmalısın
huyu suyu örfü adeti farklı iki insansınız kv nizle. bence çok kişiselleştirmeyin. Elbette iyi anlaşabileceğiniz gibi kötü de anlaşabilirsiniz.
siz kendinizi bilin. nasıl ki iş hayatınızda ya da okulunuzda böyle anlaşamadığınız kişilerle geçinmenin de bir yolunu buluyorsanız, gerek önemsemeyerek, gerek huyuna giderek, gerek çata çat kavga ederek bu ilişkinizde de aynısı olacak. Elbette nişanlınızın annesi olması sebebiyle görüşmem olur biter seçeneğini çok düşünmemek gerekir. Ama bu eşin ailesi ile olan ilişkileri çok ayrı bir sosyolojik olay olarak görmemek lazım. En nihayetinde iki insanın ilişkisidir olan. Kendinizi ezdirmeyin, kimseyi de ezmeyin.Hayatınızı mutlu olacağınız şekilde yaşayın, buna ket olan insanlara yaranmaya çalışmayın.
Is hayatinda anlasamadiklariniz isyerinde kalir. Ama bu sahisla omurboyu oturacak sizsiniz. Bence biraz gercekci olun. Ruh sagliginizi dusunun. Simdiden sezgilerinizle gelecegi tahmin edebilirsiniz. Supheniz varsa dusurun bu iliskiyi. Ben anlamuyorum kadinlari . Illaki ilk ask vs soyle degerli boyle degerli diye karsidakini asiri gozlerinde buyutuyorlar. Ama karsidaki icin biz genellikle, yem, su ve seks saglayan bir hizmetciyiz bunu unutma (acin eksisozluge bakin inanmiyorsaniz).
Valla canm bende bununla ilgili cok oonu actim ama bi cozum yolu bulamadim .ama sen nisanliymissin simdiden MESAFEni koru derim ben senin kaynanan bnm ki gibiymis.eski kafali iki yuzlu bizimkinin bi + si daha var ogluni benden kiskanir.bence evlenmeden evini ayir mesafeli ol o zaman en iyisi sen olursun merak etmeNisanlimin ailesinden, ozellikle kayinvalidemden fazlasiyla sogudum ve bu konu sacma bir sekilde takinti oldu bana, her gun bunu dusunur, kayinvalidemin soktugu laflari dusunerek icimde bir kin buyutuyorum istemsizce ve mutsuz ediyorum kendimi. Yani sorun hem kayinvalide, hem onun oyunlarina gelip kendini mutsuz eden ben.
Neseli, sevilen, sevgi dolu ve saygili bir yapim var cevrem ve nisanlimin cevresi herkes tarafindan sevilen biriyim, tek kayinvalidem beni kabullenemedi ama bunu sadece bana belli ediyor, nisanlimin yaninda bana cok iyi davraniyor ama bas basa 2 dakika kalsak o 2 dakikada 3 kez laf sokuyor beni incitiyor.
Onceleri seviyordum onu ama tanidikca sogudum.
Eltim var ve eltim orta okul sonrasi kiz cocugu diye okutmamislar o'da ev kizi olmus ve benim kayinvalidemde eski kafalidir biraz, iki lafindan ikiside X(eltim) cok namuslu (okumadigi ve evden bu yuzden pek fazla cikmadigi icin), hamarat, guzel, sessiz, ideal kadin ideal es.. liste uzar gider
Ben universiteliyim ve tukakayim ona gore, yuzume sen acikgoz ve cokbilmissin dedi ben sok, birsuru olumlu yonumu olumsuz sekilde elestiriyor bu beni cok kirdi ama hep sustum, artik susabilirmiyim bilmiyorum
Nisanlimla paylastim annesi ve ailesi melek, ben kotu niyetli oldum (hata etmisim paylasmakla) Annem senin icin hep ne guzel seyler diyor sen ise onun icin nasil kotu dusunuyorsun vs dedi, o zaman dank etti kayinvalidemin davranislari ikili oynamalari ..
Arkadaslar beni hep bir sekilde assagiliyor, kilom (ki zayifim) ama her gordugumde X nekadar zayif guzel sen ne cok kilo almissin diyor vs hep bir sekilde beni uzuyor, keske umrumda olmasa ama malesef umrumda
Ya ben ne yapacagimi bilmiyorum, ayirmaya calismiyor iftira atmiyor hani bunlari yapanlarda var ve gelinleri affediyor ama ben yukarida saydiklarim yuzunden onun yuzunu bile gormek istemiyorum, yakinda nefret edecegim o noktaya geldim, duygularima engel olamiyorum, ne yapacagim?
Siz olsaniz ne yaparsiniz?
Sayin Goha, evlilik veya beraberlik bu gercege goz yummak demektir cogunlukla. Eksisozlukte veya disarida, tanidigim o yere goge sigdiramadigimiz doktor, muhendis, akademisyen, okumus, gezmis, gormus Turk erkeklerinin cogunlugu, kadinlarin olmadigi ortamda gercek yuzlerini ortaya cikarirlar. Medeni gorunenlerin cogu da ogrenilmis davranis bicimini sergiler. Icguduler medeni gorunusten farklidir. Erkekler asla kadinlarin dusundugu ya da olmasini bekledigi gibi degiller.
Bence kadinlarin kendini kandirmasi normaldir, stabil bir hayat ve geliri cocuklari ve kendileri icin cok istedikleri icin.
valla canım evlilik 2 kişiyle olmuyor. ailelerin uymu da çok önemli. evlenirsen baya çekeceğin var demekkiNisanlimin ailesinden, ozellikle kayinvalidemden fazlasiyla sogudum ve bu konu sacma bir sekilde takinti oldu bana, her gun bunu dusunur, kayinvalidemin soktugu laflari dusunerek icimde bir kin buyutuyorum istemsizce ve mutsuz ediyorum kendimi. Yani sorun hem kayinvalide, hem onun oyunlarina gelip kendini mutsuz eden ben.
Neseli, sevilen, sevgi dolu ve saygili bir yapim var cevrem ve nisanlimin cevresi herkes tarafindan sevilen biriyim, tek kayinvalidem beni kabullenemedi ama bunu sadece bana belli ediyor, nisanlimin yaninda bana cok iyi davraniyor ama bas basa 2 dakika kalsak o 2 dakikada 3 kez laf sokuyor beni incitiyor.
Eltim var ve eltim orta okul sonrasi kiz cocugu diye okutmamislar o'da ev kizi olmus ve benim kayinvalidemde eski kafalidir biraz, iki lafindan ikiside X(eltim) cok namuslu (okumadigi ve evden bu yuzden pek fazla cikmadigi icin), hamarat, guzel, sessiz, ideal kadin ideal es.. liste uzar gider
Ben universiteliyim ve tukakayim ona gore, yuzume sen acikgoz ve cokbilmissin dedi ben sok, birsuru olumlu yonumu olumsuz sekilde elestiriyor bu beni cok kirdi ama hep sustum, artik susabilirmiyim bilmiyorum
Nisanlimla paylastim annesi ve ailesi melek, ben kotu niyetli oldum (hata etmisim paylasmakla) Annem senin icin hep ne guzel seyler diyor sen ise onun icin nasil kotu dusunuyorsun vs dedi, o zaman dank etti kayinvalidemin davranislari ikili oynamalari ..
Arkadaslar beni hep bir sekilde assagiliyor, kilom (ki zayifim) ama her gordugumde X nekadar zayif guzel sen ne cok kilo almissin diyor vs hep bir sekilde beni uzuyor, keske umrumda olmasa ama malesef umrumda
Ya ben ne yapacagimi bilmiyorum, ayirmaya calismiyor iftira atmiyor hani bunlari yapanlarda var ve gelinleri affediyor ama ben yukarida saydiklarim yuzunden onun yuzunu bile gormek istemiyorum, yakinda nefret edecegim o noktaya geldim, duygularima engel olamiyorum, ne yapacagim?
Eşim her zaman benim tarafımda olduğu için.Ben laf sokuyorum altta kalmıyorum,eşim de bana destek çıkıyor çok şükür o yüzden çekiniyolar şimdi benden.Çünkü benim kaybedicek bişeyim yok kocamı seviyorum ama sevgi için gururumu ayaklarımın altına alamam susup yiyemem o lafları.Maaşım var ailem var,kimse benden değerli değil kocam da değil ağa da benim paşa da benim.canim tesekur ederim, sen nasil basediyorsun
duymazdan mi geliyorsun veya sende laf sokarak mi, esinin rolu ne karsi tarafla iliskinizde, taraf tutuyor mu?
sen bu evlilik isini iyi dusun derim nisanlinla acik acik konus gerekirse nisani atacagini soyle evlilik fikrinden uzaklasmaya basladigini soyle baktin hala anlamiyor bile kendinu atese atma derim gerekirse bitir nisanliyken ayrilmak daha kolay nisanlina bu yuzden bitirmek istedigini soylersen seni seviyorsa ailesi ile konusacaktir zaten ama seni gercekten sevmiyorsa bu is hayirli degildir canimNisanlimin ailesinden, ozellikle kayinvalidemden fazlasiyla sogudum ve bu konu sacma bir sekilde takinti oldu bana, her gun bunu dusunur, kayinvalidemin soktugu laflari dusunerek icimde bir kin buyutuyorum istemsizce ve mutsuz ediyorum kendimi. Yani sorun hem kayinvalide, hem onun oyunlarina gelip kendini mutsuz eden ben.
Baştan serinkanlıyı oynasaydın keşke canım.Mesela sana açıkgöz ve çokbilmişsin mi dedi? Uyuz uyuz gülümseyerek ''Kesinlikle çok açıkgözlü biriyim,ama siz daha benim açıkgözlülüğümü görmemişsiniz'' diyerek onu içten içe tedirgin ve gıcık edeceksin. ''X ne güzel zayıf sen kilo almışsın'' mı dedi, ''Benim nişanlım böyle seviyor,eline avcuna gelebilmeliyim'' diye kendi cahilliğiyle vur onu.üni okuduğun noluyormuş yani gezdiğin için falan? ''evet çok gezdim,hatta sınavlardan kalmak üzereydim o derece,o sokak senin bu sokak benim gezdim'' içi şişer valla.tabii yalnızken söyle bunları. nişanlına yetiştirmesi muhtemel,sana hesap sorarsa ''ay annen gülerek bana açıkgözsün dedi, ben de güle güle valla tam da öyleyim dedim aşkım oturup ağlasa mıydım yani'' diye patlat kahkahayı.bunları kendi silahlarıyla vuracaksın.
bir de anneni babanı ara anlat bunu,nişanlınla gidin annenin evine sonra annen desin kızım şu işim var gel de bi yardım et, kızım bi markete git de gel diye, babanla nişanlın başbaşa kalsınlar baban ona laflar soksun artık ne kararlaştırırsanız, o da sana babanı şikayet ederse ''sen utanmıyor musun sana bunca sevgi gösteren insanlar hakkında böyle konuşmaya'' diye çığır. valla aynı eziyeti damada da çektirmeden ve tırnaklarını çıkarmadan olmaz bu iş.
sen bu evlilik isini iyi dusun derim nisanlinla acik acik konus gerekirse nisani atacagini soyle evlilik fikrinden uzaklasmaya basladigini soyle baktin hala anlamiyor bile kendinu atese atma derim gerekirse bitir nisanliyken ayrilmak daha kolay nisanlina bu yuzden bitirmek istedigini soylersen seni seviyorsa ailesi ile konusacaktir zaten ama seni gercekten sevmiyorsa bu is hayirli degildir canim
valla bunların aynını bende cok duydumsoyluyorum canim neler diyorum ama tek lafi onlari sevmek zorunda degilsin, sen annemle degil benimle evleneceksin
sen hep hakli goruyorsun deyince, ne yyapayim ailemle dusman mi olayim, artik gorusmeyeyim mi ne yapmami bekliyorsun ki diyor
canım muhatap olma demiyorum, diyemem de. çünkü o artık hayatında. illa muhatap olacaksın. göze batmayacak şekilde mesafeli ol diyorum. ne soğuk, ne samimi. mesafeli. anlattıklarına yorum yapma mesela. söylediklerine, eleştirilerine. gülümse geç. ama hayatının merkezine koyma diyorum. sevmesin seni, belli etsin, ciddiye alma alma diyorum.tesekkur ederim canim cok yardimci oldun gercekten
aslinda bugune kadar kimse hakkimda kotu konusmamisti veya elestiri almamistim herzaman nekadar iyi niyetli saygili oldugum soylenir kimseyi kirmak istemem
yani hakkimda biri kotu dusunse icime dert olur herhalde
bugune kadar kimseyle anlasamamazligim veya tartismam olmadi, yardim etmeyi seven kimseyi geri cevirmeyen biriyim
nebileyim kayinvalide resmen her haliyle belli ediyor beni sevmedigini
bundan sonra muhattap olma mi diyorsun canim?
canım muhatap olma demiyorum, diyemem de. çünkü o artık hayatında. illa muhatap olacaksın. göze batmayacak şekilde mesafeli ol diyorum. ne soğuk, ne samimi. mesafeli. anlattıklarına yorum yapma mesela. söylediklerine, eleştirilerine. gülümse geç. ama hayatının merkezine koyma diyorum. sevmesin seni, belli etsin, ciddiye alma alma diyorum.
genelde kaynanalar gelinleri sevmiyor galiba, sevse bile sürekli göz hapsinde tutuyorlar. kendileri 30 yıllık kadın, aynı performansı gelinden bekliyor. oğlunun anası, gelinden de oğluna bir nevi analık bekliyor. çoğunluk böyle, istisnalar kaideyi bozmaz. tv'a bak, reklamlarda bile öyle. hani bir reklam var ya, altınlarını mı bozdun da bu sofrayı kurabildin diyor kaynana. gelin de bozuklarla altın aldım gibi bi şey diyor. gülüyorum bu reklama.
eğlenceli yanlarını gör, koca kadınlar ne de komik görünüyorlar.ciddiye alan gelinler de bir o kadar komik görünüyor. didişme, stres vs. gerek yok yaa. kendin de diyorsun, ayırmaya çalışmıyor, şunu yapmıyor, bunu yapmıyor. e kadın sadece kaynanalık yapıyor. e yapsın o kadar, eğlen, gül geç. inan o zaman rahatlayacaksın. seni sevmediğini de zannetmiyorum ayrıca, kendince seni kendiyle yarışmaya zorluyor.