• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tam kapanma

Lallela

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2021
23
4
36
Merhabalar hanımlar, sizce tam kapanma süreci uzayacak mı? Düşünceleriniz nelerdir bu konuda

Baştan niye 17 mayıs yaptılar anlamadım ki zaten. Yap bari 19 resmi tatille birleşsin.
Uzayacağını sanmıyorum ben. Tatil rezervasyonu bitiyor milletin :D

Ama bu kadar uzayacak söylentisi olunca da belki diyorum o haftayı da alır, ama sonrası için ihtimal bile vermiyorum.

Baştan niye 17 mayıs yaptılar anlamadım ki zaten. Yap bari 19 resmi tatille birleşsin.

katıldım

zaten garip olan bölümü oydu

bir de pazartesi bitecek de o arada kabine ne zaman toplanacak vs vs

bence 19 mayıs da dahil edilmeliydi en azından

uzar mı uzamaz mı bilmiyorum ama özellikle okulları açıklamalılar ki organizasyon yapılmalı

işler açılıp okullar kapanınca çoluk çocuk sefil bir durum oluşuyor ülke genelinde

19undan sonra salarlar bizi diye düşünüyorum ben

Merhabalar hanımlar, sizce tam kapanma süreci uzayacak mı? Düşünceleriniz nelerdir bu konuda
Yakın çalışan arkadaşım hastanede henüz yatakların dolu olduğunu geçen hafta yer bulunamadığını ve bu sebeplerden tüm çalışanların uzatma olucağı konusunda konuştuğunu söyledi 🤦🏻‍♀️

bana uzar gibi gelmiyor. baştan açıkladıları günlere istinaden kapalı kalmak zorunda olan iş yerleri planlama yapmıştır. ayrıca tatilde olanlar o gün yola çıkıp dönmek zorundalar. kapanma uzarsa nasıl yola çıkacaklar ?
hadi onları kapsam dışına aldılar diyelim, yollar felaket kalabalık olacak. hiçbir anlamı kalmayacak.

Hanimlar bi sorum olacak
Zekat ve fitre yardimimizi Western union araciligiyla gonderiyorum ama suan Kapanmadan dolayi bankalar ve Postanelerde tamamen kapalimi? Hicmi hizmet vermiyo?

Valla ben ortada bir tam kapanma falan göremiyorum zaten. Geçen adliye işlerim için çıkmak zorunda kaldım, sonrasında postaneye gittim gene evrak işleri için.( adli süreler durmadığı için zorunluydu) Maşallah her yer dolu, sadece küçük esnaf kapatmış, resmi kurumlarda personel azaltıldığı için bir de üstüne kuyruklar oluşmuş o kadar. Devlet muhtemelen, kapanmanın maddi yönünü karşılamadığı ve daha önce kendi hatalarıda olduğu için ceza konusunda çok katı değil, sadece sesi çıkmayacak üç beş garibana göstermelik ceza kesiyor. Böyle giderse biz daha çok kapanırız. Zira diğer ülkeler kapanmanın maddi yüküne katlandığı ve vatandaşın ve iş yerlerinin maddi yükünü paylaştığı için ceza ve yaptırımlar konusunda sıkı davrandıklarından kapanmadan başarı sağladılar , bizde öyle bir ihtimal şu ekonomik tabloda mümkün gözükmüyor.

Hanimlar bi sorum olacak
Zekat ve fitre yardimimizi Western union araciligiyla gonderiyorum ama suan Kapanmadan dolayi bankalar ve Postanelerde tamamen kapalimi? Hicmi hizmet vermiyo?

Siz yurtdisi mantigiyla tam kapanma dusunuyorsunuz. Adi tam kapanma olan, kucuk esnaf disinda pek biseyin kapanmadigi gunler yasiyoruz.
Aciklar.

Kim bilebilir ki derdiniz bu mu gerçekten konu açmış olmak için mi açıyorsunuz anlamıyorum bekleyip görücez buradaki insanlar bilim kurulundan mı da size cevap versin daha onlar bile bilmiyor vaka sayısına göre karar verilecek..kimi uzar der kimi uzamaz ee size faydası ne?

İnşallah uzamaz. Mahallemdeki kaç senelik kahvehane bile kiralık yazısıyla dolmuş içim burkuldu görünce.
Madem esnafa destek yok açılmalı bence her yer.

Siz yurtdisi mantigiyla tam kapanma dusunuyorsunuz. Adi tam kapanma olan, kucuk esnaf disinda pek biseyin kapanmadigi gunler yasiyoruz.
Aciklar.
Anladim
Ilginc bi kapanmis ozaman :KK53:

Biz bu kapanmayi gecen yil mart haziran arasi yasadik
Hersey heryer kapaliydi
Sadece gida marketler acikti
Her evden 1kisi gidebilirdi
Simdi diyeceksiniz burdada oyle ama millet cikiyo orada denetim cok diye
Inanin hic denetim olmadi ne polis cevirmesi ne hes kodu falan hic bise yoktu
Ben hamileydim sadece doktor kontrolune gitmek icin cikiyodum sokaklar bombosdu
Yarim saatlik yere 10dkda varabiliyodum arabayla
Insanlar kendi sagligi icin aylarca gercek anlamda sokaga cikmadi ceza var diye degil.
Eylulden beri okullarda acik magazalarda acik sadece kurallar var
Konuyu niye buraya getirdim bende bilmedim simdi :110:
Tesekkur ederim cevabınız icin

Anladim
Ilginc bi kapanmis ozaman :KK53:

Biz bu kapanmayi gecen yil mart haziran arasi yasadik
Hersey heryer kapaliydi
Sadece gida marketler acikti
Her evden 1kisi gidebilirdi
Simdi diyeceksiniz burdada oyle ama millet cikiyo orada denetim cok diye
Inanin hic denetim olmadi ne polis cevirmesi ne hes kodu falan hic bise yoktu
Ben hamileydim sadece doktor kontrolune gitmek icin cikiyodum sokaklar bombosdu
Yarim saatlik yere 10dkda varabiliyodum arabayla
Insanlar kendi sagligi icin aylarca gercek anlamda sokaga cikmadi ceza var diye degil.
Eylulden beri okullarda acik magazalarda acik sadece kurallar var
Konuyu niye buraya getirdim bende bilmedim simdi :110:
Tesekkur ederim cevabınız icin

Iyi oldu tam kapanma nasil oluyor gorduk.
Bizdekinin bununla alakasi yok.

Iftar storysi atiliyor hala 10 20 kisi 🤦‍♀️ allahtan sosyal medyam yok dayanmayip sikayet ederdim.

A tam kapanma mı olmuş (!) ben de diyorum bu insanlar neden sokakta dolaşıyor, araba ile bile her yere gidip geliyorlar...İnsanlarımız çok duyarsız ben virüsten böyle kurtulacağımızı düşünmüyorum

Back
X