TAM KAPANMA SÜRECİ 29 NİSAN-17 MAYIS TARİHLERİNDE YAPILACAKLAR

feruzecerci

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2017
1.918
3.264
Evet arkadaşlar tam kapanmaya girildi, eşim dönüşümlü bir şekilde çalışmaya devam edecek ama ben evdeyim. Evden çalışarak geçireceğim bu süreci, zorunlu hallerde dışarı çıkacağım işim gereği ama yine de genel olarak evdeyim. Tam 19 günde neler yapılabilir diye düşündüm, buraya kaydedersem mutlaka her gün uğrar ve kendimi sorumlu hissederim diye düşünüyorum. Bu süreçte iş hayatı ve öğrencilik (yüksek lisans) çalışmalarım dışındaki tamamen "ev hayatı" ile ilgili yaptıklarımı paylaşacağım.
Öncelikle temizlik. Evet ev hayatı denilince öncelikle tertemiz düzenli bir evde olmayı kim istemez ki ?
Her gün evin bir odasını süpürüp sileceğim.
Camları ve balkonları da ilk kapanma günü olan Cuma gününde bitireceğim.
Çamaşırları yıkayıp ütülemeliyim bir de sürekli eve gelecek yardımcıya güvenip erteliyordum ama artık öyle bir imkan da olmadığına göre bunları kendim yapmalıyım.

Kedilerimle bol bol vakit geçireceğim, sokağımdakilere de mama vereceğim bu süreçte. Kedileri tıraş ettirmeyi düşünüyorum çünkü çok fazla tüy döküyorlar, dün süpürülen ev bugün yine tüy içinde.

KİTAP OKUMAK
Kitap okumayı seviyorum ve buna vakit ayırıyorum ama artık daha çok vakit ayırabilirim. Tertemiz evimde misler gibi oturup kitap okuyacağım.
Hedefim bu süreçte en az 3 kitap bitirmek.

MANEVİ YÖNLER
Kapanma süreci Ramazan ayına denk geldiğinden ibadetleri tam olarak yapmak istiyorum, nasıl olsa evdeyim en azından oruç tutabilir namaz kılabilirim.

TASARRUF İMKANLARI
Bu süreçte sıkıntıdan alışveriş yapmak, internetteki alışveriş sitelerine bakmayı bir kenara bırakacağım. Belki yazın olacak davetler için bir iki abiye alabilirim :) Tasarruf denilince bir de dondurucudaki yiyecekleri bitirmek ve dondurucuyu yaz dönemine kadar boşaltmak da hedeflerim arasında.
Yeni yemeklik malzemeler almak yerine dondurucudakileri her gün değerlendirmeye çalışacağım, zamanım bana kaldığından farklı farklı ve uzun süren tarifleri deneyebilirim. Bu sayede alışverişi kısıtlayacağım için tasarruf da etmiş olurum.

GELECEK PLANLARI
Bu süreçte bol bol plan yapmaya ve hayal kurmaya zamanım olacak. Bununla birlikte nihayet ovulasyon testlerinden almaya karar verdim, bu süreçte çocuk yapmalı mıyız bunun için çaba göstermeli miyiz yoksa akışa mı bırakmalıyız, bunun kararını vereceğiz.

SAĞLIK
Sağlık açısından sigarayı bırakmak/azaltmak en büyük hedefim. Günlük kaç tane sigara içtiğimi de buraya yazarım tabi yazacak yüzüm olursa.
Sağlıklı beslenmek : Bu süreçte abur cuburdan uzak durmak da ikinci hedefim. Yemeklerde de sağlıklı beslenmeye Karatay tarzı öğünlere yer vereceğim.

Bu süreçte sayfayı günlük değerlendirmeler şeklinde kullanmayı düşünüyorum, Cuma gününden itibaren yazmaya başlarım. Tavsiye vermek, kendi planlarından bahsetmek ve sohbet etmek isteyen arkadaşlarımı da beklerim

Çok güzel bakımlar yapabiliriz mesela. Tırnak bakımları saç ve cilt bakımları.. kaşlarımızı uzatabiliriz örneğin.. kendimize bol bol zaman ayırırız tütsüler, bitki çayları, aromaterapi masaj yağları derken tatile çeviririz krizi. Sağlıklı beslenme programı yapabiliriz kendimize. Sağlık gelişim bakım odaklı olabiliriz bir yandan da kısaca planlı olarak çok iyi gelir:)

Bende sizin gibi düşünüyorum.Sabah ezanı burda 4.45 te okunuyor.Kalksam 1 saat ibadet etsem sonra kopuslerimi alıp sabah sporu için 5000 adım atsam .ogleden sonra günlük 1 odayi temizlesem buarada tabi sac ve cilt bakımı yapsam akşam da 1 saat plates harika olur

Dün banyo ve tuvaleti temizledim ama ne temizlik, abarttım ya her türlü temizleyici kullandım sonunda temizleyeyim derken batırdım diyebilirim. Klozette banyo temizleyici, çamaşır suyu, çok amaçlı temizleyici ve son olarak kireç sökücü kullandım. Vee tertemiz bembeyaz olmak yerine karardı
Eşim baya güldü bu duruma tamam sorun değil yeni klozet alırız dedi.
Bugün de oturma odasını sildim abartmadan....

Ben de oda oda yapiyorum temizliği. Daha kolay geliyor bana.Mesela yatak odası dedim önce yattığım yatağı yikadim hava sıcak olunca kurudu ama bi gün daha bekleyeceğim güneşte.bu arada spora başladım 3 günde 1 kilo gitti bile ve saçıma kiNa yaptım bol yagli harika oldu

En çok üşendiğim yer mutfak... Dolaplar indirilip temizlenip yeniden yerleşecek... Of dünyanın en zor işi gibi geliyor

Tüm ev süpürürdü silindi, sadece mutfak dolapları kaldı... Yeni kitaba başladım bugün yemekte etli kuru fasulye bulgur pilavı ve börülce salatası vardı şimdi çayımı demledim oh mis gibi

Yarın nevresim değiştireceğim, yarından sonra da balkon ve camlar hadi bakalım...

Yarından itibaren işe gitmeye başlayacağım benimki tam kapanma olmayacak maalesef... Artık bundan sonra eve daha az vakit ayırmam gerekiyor yine..

Of şuraya yazdıklarımın çok azı gerçekleşti.
Kitap okudum bol bol dizi de izledik eşimle, hatta g.o.t. u bitirdik. Evet evi temizledim ama camlar yine kaldı... İnternetten alışveriş yapmayacağım dedim ama elbise aldım bir de kedi maması. Son üç dört güne kadar güzel gelmiştim aslında sonra saldım gitti... Sigarayı da bırakamadım, azaltamadım da ... Kedilerle bol bol oynadım, eşimle de güzel vakit geçirdik bunlar güzel yanları oldu neyse bu da bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…