Evet arkadaşlar tam kapanmaya girildi, eşim dönüşümlü bir şekilde çalışmaya devam edecek ama ben evdeyim. Evden çalışarak geçireceğim bu süreci, zorunlu hallerde dışarı çıkacağım işim gereği ama yine de genel olarak evdeyim. Tam 19 günde neler yapılabilir diye düşündüm, buraya kaydedersem mutlaka her gün uğrar ve kendimi sorumlu hissederim diye düşünüyorum. Bu süreçte iş hayatı ve öğrencilik (yüksek lisans) çalışmalarım dışındaki tamamen "ev hayatı" ile ilgili yaptıklarımı paylaşacağım.
Öncelikle temizlik. Evet ev hayatı denilince öncelikle tertemiz düzenli bir evde olmayı kim istemez ki ?
Her gün evin bir odasını süpürüp sileceğim.
Camları ve balkonları da ilk kapanma günü olan Cuma gününde bitireceğim.
Çamaşırları yıkayıp ütülemeliyim bir de sürekli eve gelecek yardımcıya güvenip erteliyordum ama artık öyle bir imkan da olmadığına göre bunları kendim yapmalıyım.
Kedilerimle bol bol vakit geçireceğim, sokağımdakilere de mama vereceğim bu süreçte. Kedileri tıraş ettirmeyi düşünüyorum çünkü çok fazla tüy döküyorlar, dün süpürülen ev bugün yine tüy içinde.
KİTAP OKUMAK
Kitap okumayı seviyorum ve buna vakit ayırıyorum ama artık daha çok vakit ayırabilirim. Tertemiz evimde misler gibi oturup kitap okuyacağım.
Hedefim bu süreçte en az 3 kitap bitirmek.
MANEVİ YÖNLER
Kapanma süreci Ramazan ayına denk geldiğinden ibadetleri tam olarak yapmak istiyorum, nasıl olsa evdeyim en azından oruç tutabilir namaz kılabilirim.
TASARRUF İMKANLARI
Bu süreçte sıkıntıdan alışveriş yapmak, internetteki alışveriş sitelerine bakmayı bir kenara bırakacağım. Belki yazın olacak davetler için bir iki abiye alabilirim :) Tasarruf denilince bir de dondurucudaki yiyecekleri bitirmek ve dondurucuyu yaz dönemine kadar boşaltmak da hedeflerim arasında.
Yeni yemeklik malzemeler almak yerine dondurucudakileri her gün değerlendirmeye çalışacağım, zamanım bana kaldığından farklı farklı ve uzun süren tarifleri deneyebilirim. Bu sayede alışverişi kısıtlayacağım için tasarruf da etmiş olurum.
GELECEK PLANLARI
Bu süreçte bol bol plan yapmaya ve hayal kurmaya zamanım olacak. Bununla birlikte nihayet ovulasyon testlerinden almaya karar verdim, bu süreçte çocuk yapmalı mıyız bunun için çaba göstermeli miyiz yoksa akışa mı bırakmalıyız, bunun kararını vereceğiz.
SAĞLIK
Sağlık açısından sigarayı bırakmak/azaltmak en büyük hedefim. Günlük kaç tane sigara içtiğimi de buraya yazarım tabi yazacak yüzüm olursa.
Sağlıklı beslenmek : Bu süreçte abur cuburdan uzak durmak da ikinci hedefim. Yemeklerde de sağlıklı beslenmeye Karatay tarzı öğünlere yer vereceğim.
Bu süreçte sayfayı günlük değerlendirmeler şeklinde kullanmayı düşünüyorum, Cuma gününden itibaren yazmaya başlarım. Tavsiye vermek, kendi planlarından bahsetmek ve sohbet etmek isteyen arkadaşlarımı da beklerim