Mutfak Dekorasyonu tam boy fırın boşluğu ankastre fırın boşluğuna çevrilebiliyor mu?

turkishe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
89
4
36
Konya
Mrb arkdşlar yeni ev aldık çok şükür.Herşey iyi güzel de mutfakla ilgili bi problemim var.Nereye başlık açsam bilemedim ama inşallh yardımcı olabilrsiniz.mutfakta tam boy fırınlar için yer ayrılmış.ben de yeni fırın alacaktım ama ankastre de almak istiyorum bi yandan.evde küçük bebğim olduğu için çıkıp bi mobilyacıya soramadım ama tam boy fırın boşluğu ankastre fırın boşluğunua çevriliebiliyor mu.e ankastre olursa bir de ocak lazım. illa tezgah mermerinde boşluk mu açılmış olması gerekli ya da onun yerine nasıl bir çözüm uygulanır?yani ocağı nasıl yerleştirebilriz.şöyle kenarda param olsa yeni mutfak yaptırrıdım dert etmezdim ama durum bu...?lütfen okuyanlardan ya da yaşayanlardan fikir istiyorum

öncelikle güle güle otur canım ama ille de ankastre alacaksan bak forumda bu arkadaşın mutfağında ocak ve fırın normal ocak yerine yapılmış başka bir kaç yerde daha görmüştüm bu şekilde ama bi bak fikir edin istersen..
http://www.kadinlarkulubu.com/evim-guzel-evim/402869-evimize-hosgeldiniz.html
eğer fırın boşluğu ayrı bi yerdeyse tezgahın bitiminde yani o zaman da olur ortada da, ama üstü ille mermer olsun dersen o olmaz çünkü ben de de oldu aynısı eskiden öyle ankastere falan yoktu normal fırınım ve fırın için boşluğum vardı şimdi fırıım bozuldu yeni firini da ankastre iştedıim dolabı yaptırdığım yere gittim aynı renk ve modelden dolap yapın tezgaha da ocak için granit eklemesi yapalım dedim olmaz dediler çünkü kesileceği için ocağın ekleneceği yer, kenarlarda 1 er cm boşluk kalır o da çatlar dediler ek olamıyo ya tezgahı değiştircen ya da bu resimdeki gibi bir düzen yaptıracaksın ama yok ocak yeri en kenardaysa o zaman yine ankastreye uygun bi dolap yaptırırsın alta fırın için üste de mermer aptırır ocağı mermerin başka bi tarafına koydurabilirsin misal burdaki gibi...yani ille alt alta olacak diye bişey yok bu da bi fikir olsun diye ekledim ama keşke bi resim ekleseydin o zaman daha iyi yardımcı olabilirdik..
images

bak en üstte bahsttiğim dolap bu
Mobilya_644043.jpg

Mobilya_1198272.jpg

Mobilya_644042.jpg

Son düzenleme:
yardımın için çok teşekkür ederm gerçkten.benm mutfağım bu yerleşmeden önce de beyaz folyoyla kaplamayı düşünyorum.iyice kafam karışmıştı.önerilerini dikkate alacağım

yardımın için çok teşekkür ederm gerçkten.benm mutfağım bu yerleşmeden önce de beyaz folyoyla kaplamayı düşünyorum.iyice kafam karışmıştı.önerilerini dikkate alacağım
canım bnce çok guzlmıs rengı olyo olabılır elbette duz gırıntısı cıkıntısı yomuş ama cok fazla özen ıstıyor hava kabarcıkları faan kalırsa ok kötu görunuyo ama bırakmamdersen ne ala..yine söyüorum ben bu halını çok beğendım...belkı üstleri kaaplayıp altları bu halıyle bırakabılırsın..
bız gelelım asıl meseleye eğer yaptırabılırsen o ocağın solunda olacak olan teklı dolabın üzerındekı granıtı kaldırırsın sadece, onun yerıne ocak yerı de dahıl olmak uzere kalan kısma bu bu kez ocak koyacağın yerı kesılmış vazıyte olarak aynı granıtten ek yaptırırsın o zaman olur...çok da hoş olur hemde..

aslında bende bu halini de beğeniyorum renk olarak.dedğin gibi alt kısımları kendi renginde bırakmayı da düşündüm ama.eşyalarım inox değil beyaaz olunca eşyaların rengi biraz fazla mı patlar diye düşündüm.beyaz olunca daha şık durur gibime geldi.bir de beyaz mutfağı çok seviyorum.inşllah pişman olmam.dedğin gibi de ordaki graniti kaldırark yaptırma fikri de güzel ben bunu bir mobilyacıya danışayım.çok tşk ederm

Merhaba mutfağınızı gördüğüm kadarı ile ankastre fırın ve ocak yerine normal fırın ve fırın üstü ocak sizin için daha kullanışlı olacaktır, Tezgah iki parçadan oluştuğu için ankastre ürünler iyi durmayacak ve kullanışlı olmayacaktır. Tezgahınızı da değiştirmek istemiyorsanız bence olduğu gibi kullanmanız daha mantıklı olacaktır.

Back
X