Tam Bacak Açma

nurella34

Gülümse Kaderine
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2015
753
879
Merhaba arkadaşlar tam olarak sıfır bacak açma eylemini çocukluğumdan bu yana hep yapmak istemişimdir. Yaşim 20yi geçti. Orta yasa yaklaştim. Tam olarak yaş söylemeyi sevmiyorum idare edin:olamaz:
Her neyse ben bu durumda bu eylemi yapabilirmiyim çalışarak ve ne kadar sürede yapabilirim? Ve ne tür hareketler yapmalıyım?

Arkadaşlar engin bilgilelerinizden öğrenmeyi istiyorum yardimci olmak isteyen yokmu çocukluk hayali olan şu tatlı kadina:KK54:

İlk olarak kelebek ve kurbağa hareketiyle başlayın. Kelebekte dizlerinizi yere değdirdikçe ve bağlarınız zorlanmamaya başladıkça topuklarınızı bacak aranıza daha da yaklaştırarak bağlarınızı daha çok esnetin. Kurbağa hareketinde de ilk olarak hedefiniz kalçanızı rahatlıkla indirebileceğiniz bir topuk pozisyonu bulmak, sonra gittikçe topuklarınızı bacak aranıza yaklaştırarak bağları esnetebilirsiniz. Bacak açmada en temel yardımcı başlangıç hareketleri bu, eskiden jimnastikçiydim buna rağmen yapmaya yapmaya ben de o esnekliği kaybettim, sabır önemli, bağ yırtılırsa dönüşü güzel olmaz çünkü. Kolay gelsin :)

butterfly-stretch-hareketi-300x245.jpg
---> Kelebek hareketi bu, dizinizi yere değdirmeye çalışıyorsunuz hatta biraz esnetmek açısından hafif zorlandığınız yerde dizinizi kelebek kanat çırpar gibi yukarı aşağı hareket ettirebilirsiniz.
b48039_3d171b2205d44b3293655cc2f77e4dc7.jpg
---> Kurbağa hareketi de bu, burada esas kalçadır, kalçayı indirmeye çalışarak sonrasında da yine topukları bacak arasına yaklaştırmayı deneyerek esneyebilirsiniz.

İlk olarak kelebek ve kurbağa hareketiyle başlayın. Kelebekte dizlerinizi yere değdirdikçe ve bağlarınız zorlanmamaya başladıkça topuklarınızı bacak aranıza daha da yaklaştırarak bağlarınızı daha çok esnetin. Kurbağa hareketinde de ilk olarak hedefiniz kalçanızı rahatlıkla indirebileceğiniz bir topuk pozisyonu bulmak, sonra gittikçe topuklarınızı bacak aranıza yaklaştırarak bağları esnetebilirsiniz. Bacak açmada en temel yardımcı başlangıç hareketleri bu, eskiden jimnastikçiydim buna rağmen yapmaya yapmaya ben de o esnekliği kaybettim, sabır önemli, bağ yırtılırsa dönüşü güzel olmaz çünkü. Kolay gelsin :)

butterfly-stretch-hareketi-300x245.jpg
---> Kelebek hareketi bu, dizinizi yere değdirmeye çalışıyorsunuz hatta biraz esnetmek açısından hafif zorlandığınız yerde dizinizi kelebek kanat çırpar gibi yukarı aşağı hareket ettirebilirsiniz.
b48039_3d171b2205d44b3293655cc2f77e4dc7.jpg
---> Kurbağa hareketi de bu, burada esas kalçadır, kalçayı indirmeye çalışarak sonrasında da yine topukları bacak arasına yaklaştırmayı deneyerek esneyebilirsiniz.

Bunu 20li yaşlardaki birisi yapabilir mi cidden?
Yani küçülüğümüzde jimnastik geçmişimiz olmasa da yapabilir miyiz?
Çünkü hep küçükken olmadı mı bir daha esnemez derlerdi
Ve ne kadar sürer sizce tahmini

Ne yalan söyleyeyim ben jimnastik geçmişim sayesinde birçok esneme hareketini kolaylıkla yapıyor olsam dahi bacak açmak konusunda maalesef 180 derece açıya ulaşamıyorum, arka arkaya birkaç gün esneme denesem bile, muhtemelen 2-3 haftaya ancak otururdu benimki. O bağların küçükken esnemesi sanırım kas hafızasından dolayı ileride esnemesini kolaylaştırıyor ama daha ayaktayken dizlerini kırmadan yere dokunamayan biri için bence bacak açmak epey zor bir ihtimal olur. Şu anki vücut yapısının esnekliğine bağlı ne kadar zaman alacağı, pek bir şey söyleyemem, her gün çalışılsa bile birkaç ayı bulabilir, hiç olmayabilir ya da daha erken olabilir de, kişiye çok bağlı...

esneklik doğuştan oluyor bazıların da, bazıları da sonradan çaba harcayarak kazanıyor, bence yaşla ilgisi yok istenirse 50-60 yaşın da bile esnek olunabilir
şu an hiç ısınma hareketi yapmadan yere 4 parmak kalıyor bacak açabiliyorum kelebek hareketini yere sıfır yapıyorum hatta arkada durup bacaklarımın üstüne biri bassa da sıkıntı yok , 40 yaşına bir kaç sene kaldı 90 küsür kiloyum
daha önce, bekarken yere sıfır açardım bacakları hiç ısınma hareketi yapmadan hep kiloluydum, çocuk olduktan sonra iyice kilo aldım lifler çekmiş mi ne önceki gibi yere sıfır açamaz oldum pek de aklıma gelip denemedim de doğrusu aradan 16 sene geçti eskisi gibi esnek olabilirim diye düşünüyorum parende taklayı hala atabiliyorum 111 kg ken de atıyordum her gün esneme hareketleri yapıp eskisi gibi olabilecek miyim bakıcam

X