How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Talasemi(akdeniz anemisi)taşıyıcısı olan anneler ve anne adayları yardım lütfen

areen

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2006
940
86
648
Herkese merhaba;
yaklaşık 8 haftalık hamileyim ve talasemi taşıyıcısıyım, bu hastalık ile ilgili günlük hayatımda hiç bir sıkıntı yaşamadığım için ilk kontrolümde doktoruma bu hastalığımı söylemeyi unuttum, sonrasında kan sonuçlarımı aldığımda hemoglobin değerim 10.9 çıktı ve hastalığım aklıma geldi doktorumu aradım gyno ferro sanol demir ilacını verdi bende iki gündür bu ilacı kullanıyorum ama ilacı kullandıktan sonra çok ciddi mide bulantısı yaşadım yediklerimi çıkarttım, acaba fazla demir vücuduma yüklediğim için olabilirmi, talasemi çünkü demir anemisi değil...
Bu konu ile ilgili tecrübelerinizi paylaşabilirmisiniz, gerçekten talasemi taşıyıcı olupta hamile olan ve doğum yapmış kişilerin desteğine çok ihtiyacım var.
Çünkü doktorlar bile bu konuda çok tecrübesiz ve standart ilaçlar ile destek olmaya çalışıyorlar...
Şimdiden yorumlarınız ve desteğiniz için teşekkür ederim.

Kimse böyle bir sıkıntı yaşamamış sanırım, hiç cevap gelmemiş:(

Bend3 talesemi tasiyicisyim sirf sana cevap vermek icin uye oldum diyebilirim. Cnk talesemi cok bilinen bisey degil.. banada kan ilaci verdi doktor ama ben ilk 4 ay butun ilaclardan yemekten sudan tiksindigim icin icememistim haplarimii.. su bulanti donemin gecene kadar idare et o bulanti ilactan deil bebisinden :)

Bend3 talesemi tasiyicisyim sirf sana cevap vermek icin uye oldum diyebilirim. Cnk talesemi cok bilinen bisey degil.. banada kan ilaci verdi doktor ama ben ilk 4 ay butun ilaclardan yemekten sudan tiksindigim icin icememistim haplarimii.. su bulanti donemin gecene kadar idare et o bulanti ilactan deil bebisinden :)

cevabın için ve ilgin için çoook teşekkür ederim, doktorumu değiştirdim talasemi taşıyıcısı anneler konusunda tecrübeli bir doktor, demir ilacı değil ama daha farklı bir ilaç verdi, ve gıdalarla da kan değerimi yükseltmeye çalışıyorum, bakalım pazartesi kan tahlilimin sonucu çıkacak kan değerlerim ne durumda olacak umarım biraz yükselmiştir.
tekrar ilgin için çok teşekkür ederim.

Biz 28 haftadayiz suan oglusumla cok sukur cok fazla sknti olmuyor.. sen kac haftalik oldun? Allahin izniyle hicbirsey olmaz merak etme doktorunda ilgili ve deneyimliyse cok rahat gecirceksin emin ol

Biz 28 haftadayiz suan oglusumla cok sukur cok fazla sknti olmuyor.. sen kac haftalik oldun? Allahin izniyle hicbirsey olmaz merak etme doktorunda ilgili ve deneyimliyse cok rahat gecirceksin emin ol

canım yorumun ve desteğin için çok teşekkür ederim bende 13 haftalık oldum:) doktorum sağolsun çok rahatlattı beni son kan tahlilimde biraz daha düşmüş hemoglobin 10.9'dan, 10.4' e düşmüş ama talasemiye göre normal değer dedi... bakalım canım hayırlısı olsun hepimiz için....

Kimse böyle bir sıkıntı yaşamamış sanırım, hiç cevap gelmemiş:KK43:
Selam, talasemi tasiyicisiyim hemoglabn 11,4 civarinda gebelik suan yok icin yok gebe kalirken talasemi acisindan sorun yasadinmi merak ettim ilac verildimi yani gebe kalmadan

Selam, talasemi tasiyicisiyim hemoglabn 11,4 civarinda gebelik suan yok icin yok gebe kalirken talasemi acisindan sorun yasadinmi merak ettim ilac verildimi yani gebe kalmadan
merhaba; ben talasemi ile ilgili hiç bir sıkıntı yaşamadığım için gebe kalmayı istediğim zaman hiç talasemi aklıma gelmedi zaten doktor kontrolü ilede gebe kalmadığım için bir ilaçta kullanmadım zaten gerekte yoktu, benim gebelikten sonra ilk kan tahlilimde aklıma talasemi geldi kan değerimi düşük görünce çocuk için bir sıkıntısını olacağını düşündüm ve panik oldum, sonra doktorum sağolsun bu konuda çok bilgili çok dert etmememi diğer anne adaylarımdan bir fakım olmadığımı hemoglobin düşük olsada kandaki demir oranımın iyi olduğunu söyledi çok şükür bende sıkıntısız hamileliğimi yaşıyorum şimdi 5. ayımdayım yarısını bitirdim hamileliğimin çok şükür.
Ama sende hamilelik esnasında doktorunu iyi araştır çünkü her doktor kan tahlilini doğru okuyamıyor kan değerini düşük görünce hemen demir ilacı veriyor oda fazla demir yüklemesi yapıyor vucuduna buda halsizliğe ve kusmaya sebep oluyor.

merhaba; ben talasemi ile ilgili hiç bir sıkıntı yaşamadığım için gebe kalmayı istediğim zaman hiç talasemi aklıma gelmedi zaten doktor kontrolü ilede gebe kalmadığım için bir ilaçta kullanmadım zaten gerekte yoktu, benim gebelikten sonra ilk kan tahlilimde aklıma talasemi geldi kan değerimi düşük görünce çocuk için bir sıkıntısını olacağını düşündüm ve panik oldum, sonra doktorum sağolsun bu konuda çok bilgili çok dert etmememi diğer anne adaylarımdan bir fakım olmadığımı hemoglobin düşük olsada kandaki demir oranımın iyi olduğunu söyledi çok şükür bende sıkıntısız hamileliğimi yaşıyorum şimdi 5. ayımdayım yarısını bitirdim hamileliğimin çok şükür.
Ama sende hamilelik esnasında doktorunu iyi araştır çünkü her doktor kan tahlilini doğru okuyamıyor kan değerini düşük görünce hemen demir ilacı veriyor oda fazla demir yüklemesi yapıyor vucuduna buda halsizliğe ve kusmaya sebep oluyor.

Tesekkur ederim Rabbim bebegini saglikla dgurmayi nasip etsin..Kansizlik yok ama iste demir eksikligide halsizlik yapiyo sendede varmi ayni sorun birde gecen okudum asiri sinir yaparmis bazen gercekten cekilmez oluyorum dogru yani :)

Tesekkur ederim Rabbim bebegini saglikla dgurmayi nasip etsin..Kansizlik yok ama iste demir eksikligide halsizlik yapiyo sendede varmi ayni sorun birde gecen okudum asiri sinir yaparmis bazen gercekten cekilmez oluyorum dogru yani :)
Canım benim ben teşekkür ederim, bende demir eksikliği yok sadece kanda hemoglobin değerim düşük hamileliğin ilk zamanlarında herkeste olduğu gibi bendede halsizlik oldu ama şimdi yok çok şükür aşırı sinirde yapmıyor. bence sen çok takma canım kafana nekadar çok takarsan bu durumu sıkıntılar oluşuyor bunun için rahat ol... ne zaman bebek düşünüyorsun canım?

Canım benim ben teşekkür ederim, bende demir eksikliği yok sadece kanda hemoglobin değerim düşük hamileliğin ilk zamanlarında herkeste olduğu gibi bendede halsizlik oldu ama şimdi yok çok şükür aşırı sinirde yapmıyor. bence sen çok takma canım kafana nekadar çok takarsan bu durumu sıkıntılar oluşuyor bunun için rahat ol... ne zaman bebek düşünüyorsun canım?
1 senedir evliyim.yaklasik 6 aydir istiyorum haziranda kimyasal gecirdim ondan sonra bisey olmadi hayirlisi bakalim.. :(

1 senedir evliyim.yaklasik 6 aydir istiyorum haziranda kimyasal gecirdim ondan sonra bisey olmadi hayirlisi bakalim.. :KK43:
Hayırlısı olsun canım bende 3 yıldan sonra bebek sahibi olmaya karar verdim çok şükür sıkıntısız hemen oldu... Senin içinde inşallah herşey yolunda gider

Hayırlısı olsun canım bende 3 yıldan sonra bebek sahibi olmaya karar verdim çok şükür sıkıntısız hemen oldu... Senin içinde inşallah herşey yolunda gider
Allah razi olsun cok tesekkur ederim ne guzel sanslisin, insallah saglikla kucagina alirsin bebegini :) dua et benim.icinde :)

Allah razi olsun cok tesekkur ederim ne guzel sanslisin, insallah saglikla kucagina alirsin bebegini :) dua et benim.icinde :)
Amin canım benim tabiki dua ederim senin için inşalah herşey istediğin gibi olur sende sağlıkla bebeğini kucağına alırsın

Merhabalar,

bende talasemi hastasıyım. Taşıyıcısı değilim, direkt hastasıyım 3 haftada bir düzenli olarak kan alıyorum ve 15 haftalık hamileyim :) Korkma hiç taşıyıcıyım diye benim hg oranım ise 7.00 geliyor. Allah sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin hepimize bir şeycik olmaz üstelik sen üretebiliyorsun kan ben hiç üretemiyorum.

Merhabalar,

bende talasemi hastasıyım. Taşıyıcısı değilim, direkt hastasıyım 3 haftada bir düzenli olarak kan alıyorum ve 15 haftalık hamileyim :) Korkma hiç taşıyıcıyım diye benim hg oranım ise 7.00 geliyor. Allah sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin hepimize bir şeycik olmaz üstelik sen üretebiliyorsun kan ben hiç üretemiyorum.
Hayirli olsun saglikla kucagina almayi nasip etsin Rabbim..

Merhabalar size danışmak istedim belkide biraz piskoljk olarak rahatlamaya ihtiyacım var ben ilk hamileligimde düşük yaptım 4.5 haftalıkken şimdi Allah nasip etti ikinciye hamile kaldım ama o kadar korkuyorum ki anlatamam ben talasami tasiyicisiyim ilk düştüğümde hiç bir araştırmaya girmedi doktorlar hiç hiç birşey demediler düştü gitti birde ben daha doktorada gidemedim çok çok korkuyorum randevu aldim daha 27 sinde bkliyorm sadece

Slm arkadaslar aranızda eşide kendide talesemi taşıyıcısı olup normal dogum yapan var mı? 4de 1 ihtimal olmadına ragmen norma dogum yapan duyöadım yardımcı olun lütfen???

Slm arkadaslar aranızda eşide kendide talesemi taşıyıcısı olup normal dogum yapan var mı? 4de 1 ihtimal olmadına ragmen norma dogum yapan duyöadım yardımcı olun lütfen???

Back