Takvimle korunma

Faylinn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2021
565
344
Merhaba. Takvim yöntemiyle korunma tam olarak nasıl oluyor? Mesela adetten önceki 5 gün ve sonraki 5 gün ihtimal çok mu düşüktür bu şekilde korunan var mı?

Merhaba. Takvim yöntemiyle korunma tam olarak nasıl oluyor? Mesela adetten önceki 5 gün ve sonraki 5 gün ihtimal çok mu düşüktür bu şekilde korunan var mı?
Takvimle korunma diye bir şey yok. Prezervatif, doğum kontrol hapı, spiral vb yöntemlerle korunun.
Takvim sizin ne zaman yumurtladiginizi bilmez, bilemez. Mesela bana 12.-13.gün yumurtlama dönemin diyor takvim ama ben 7.-8.gün yumurtluyorum.
Hamile kalırsınız benden söylemesi.

Yani öyle bir bilgi var adetten yaklaşık 1 hafta önce adetten 4-5 gün sonrası kadar fakat buna hiç güvenmemek gerekir kimi insanın yumurtlamasi adete yakın olabilir ve tam o gün tutmuş olabilir mesela ben adete yakın hamile kalmıştım. Ovulasyon testi kullanmadikca yumurtlama gününü bilemezsin ayrıca illa yumurtlama gününde tutacak diye bir şey de yok ben adetin son gününde hamile kalani gördüm. Çocuk istemiyorsan sağlam korun derim

Pre kullanıyoruz da merak ediyorum en azından birkaç gün önce sancılar başladığı zaman vs kullanmamakta sakınca olur mu diye, yumurtladığınızı nasıl anlıyorsunuz ağrı ve akıntıdan mı?

Adetinizin başladığı günden itibaren sayıyorsunuz değil mi? 7.gün bana çok erken geldi. Yani adetinizin 4 gün sürdüğünü düşünsek siz 3 gün sonra yumurtluyorsunuz bu hesapla. Yani neredeyse diğer adet döneminizden 21-23 gün önce. (28-30 günde bir kabul edersek)

Evet benim yumurtlama sancim ve yumurta akı gibi akıntım oluyor.
Hamile kalmayi göze alabiliyorsanız korunmayın.

23-24 günde bir adet görüyorum. Evet erken yumurtluyorum. Adetliyken yumurtam büyümeye başlamış oluyor.

23-24 günde bir adet görüyorum. Evet erken yumurtluyorum. Adetliyken yumurtam büyümeye başlamış oluyor.
He sizin adetlerinizin arasında çok zaman yok bunu düşünmemiştim nedense :) Böyle olabilir tabi ki çünkü yumurtlama bir sonraki adetin başlamasından 14 gün önce gerçekleşir. Siz de aslında erken yumurtlamıyorsunuz tam uzmanların dediği şekilde gerçekliyor.

Hanımefendinin de adeti düzenli ise o da 13-16 gün geriye giderek yumurtalara gününü hesaplayabilir. Yüzde yüz kesinliği olmaz tabi ki her durumun bir istisnası vardır. Buna güvenerek korunmamızlık olmaz mutlaka bir yöntem tercih edilmeli. Ama adetten 2-3 gün öncesi ve 1-2 gün sonrasına güvenli diyebiliriz genel anlamda.

O şekilde hamile kalan çok insan var ama. Konu sahibi bekarsa ve gebelik kesinlikle istemiyorsa güvenli diyemeyiz.

Ben o hataya bir kez düştüm canım . Hiç istemediğimiz halde takvimle korundum adetime 4 gün varken beraber olduk sonuç gebe

Hayır hiç düşük değil. Tek korunmasız ilişkim adet bitiminin ertesi günü oldu. Hamile kaldım.

Benim adetlerim düzenlidir, yumurtlama günlerim de aynı şekilde. Dediğiniz gibi yaklaşık iki hafta sonra olur. Akıntıdan, hafif ağrıdan vs. anlarım. O ay sadece adet bittiğinin ertesi günü ilişki oldu, yarım yamalak geri çekilme de var ama onu zaten korunmadan saymam. Risk çok az deyip önemsemedim. Bir tek o ilişki korunmasızdı ve hamile kaldım. Araştırdığımda böyle hamile kalanların sayısının da az olmadığını gördüm ama artık geçti.

Hamilelik riskini goze almaya deger mi? Prezervatif kullaniyormussunuz neden illa korunmadan yapmak istiyorsunuz ki? Hamile kalmak istemiyorsaniz duzgun bir korunma yontemi kullanin prezervatif istemiyorsaniz hap kullanin mesela.

Prezervatif kullansanız dahi düşük ihtimal bile olsa vajinanın içinde prezervatif yırtılabiliyor yada kayabilir. Bunun sonucunda hamile kalan kadınlar var. En güvenlisi boşalacağı zaman prezervatiflide olsa çıkıp dışarda boşalmadır.

Güvenli bir yöntem değil. İlla ki deneyeceğim diyorsanız önceki 2 sonraki 2 şeklinde deneyin ama yumurtlamanızın çok düzenli olduğundan emin olmanız gerekir. Yine de kimse risk yok diyemez

Takvim yöntemi yöntem sayılmayacak kadar riskli bir yöntemdir. Yumurtlamadan 14gün sonra adet olursunuz ancak her ay aynı zamanda yumurtlayacağınızın bir garantisi yok, her ay bu değişir. Bir kere adetten sonraki ilk günleri unut onlar çok riskli, çünkü o ay erken yumurtlarsanız, spermler de rahat bir 2-3 gün yaşıyor, hamile kalırsınız. Erken yumurtlayıp yumurtlamayacağınızı önceden bilmeniz ve tespit edebilmeniz asla mümkün değil. Adetten önceki 7-5 gün daha güvenli ama o da eğer yumurtlamanızı kesin ve doğru bir şekilde tespit edebilirseniz bu geçerli yoksa geç yumurtlarsanız adetiniz de gecikir, sadece gün hesabı yaparsanız yine hamile kalırsınız. Yani bu yöntem riskli bir yöntem, doktorunuza gidip kendinize uygun güvenli bir korunma yöntemi belirleyin.

Takvim yöntemi belki 300 400 yıl önce doğum kontrol yöntemi olarak kullanılabilirdi. Günümüzde bunun geçerliliği yok. Gebe kalmayı göze alabiliyorsanız kullanın. Ama tam koruma gerekiyorsa hap ya da prezervatif ile devam edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…