Taksim patlamasından sonra Twitter ve Facebook'a erişim engeli

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Taksim patlamasından sonra Twitter ve Facebook'a erişim engeli

19/03/2016 13:40

RADİKAL - İstanbul’da yaşanan alçak terör saldırısının ardından Twitter ve Facebook gibi sosyal medya sitelerine erişimde sorun yaşanıyor. Ankara'da TSK'yı hedef alan ve bombalı araçla gerçekleştirilen saldırı sonrasında ve son olarak 13 Mart’ta gerçekleşen bombalı saldırı sonrasında da sosyal medya kapatılmış ve çok geç saatlerde tekrar erişim mümkün olmuştu.

Geçtiğimiz Ekim ayında meydana gelen Ankara'daki terör saldırısının ardından söz konusu kısıtlamalarla ilgili açıklama yapan Alternatif Bilişim Derneği Üyesi Barış Büyükakyol ise Türkiye’de Twitter ve Facebook gibi her internet sitesinin kullandığı bir bant genişliği olduğunu belirterek, “Bu bant genişliği birkaç tuşluk işlemle daraltılabilir. Bunu daraltırsanız, geçebilecek veri hacmi düşerek site yavaşlar. Buradaki daraltmaya da ‘throttling’ işlemi denir. Yani Twitter’ın kendi ana sunucusuna giden otoyolun şeritleri kapatılıyor. Yoldan hızlı gidilmiyor” demişti.
http://www.radikal.com.tr/turkiye/t...ra-twitter-ve-facebooka-erisim-engeli-1532733

Az önce whatsappta bir grupta canli bombanin kafasını gönderdiler. Facebook ve twitter kullanmıyorum, tahminim bu tip fotoğrafların ve bilgi kirliliğinin oralarda cok daha yoğun olduğu yönünde. Bunu engellemek için bir kaç saatlik kısıtlamalar gerekli bence.

Hep aynı olay.. Seriye bağlamış patlamalar ve yayın yasakları.. Erişim engelleri..
Bir kezde tatmin eden bi açıklama yapsalar ya millete..

bu yayın yasakları olsun elbet ,o pisliklerin ekmeğine yağ sürüyor çünkü yasağın olmaması

ki ben facebookta sorun yaşamıyorum twiterımda yok zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…