Ben yurt disinda Lash-Stylist´im (kirpik stilisti).
Hollywood´da 30-40 yildir kirpik ekme olayi var. Amerikada ünlülerin cogunda kirpik ekme var. Avrupaya ve türkiyeye henüz fazla yayilmamis sayilir.
Kirpik ektirmek istiyorsaniz, bu isi gercekten anlayan iyi bilen birine yaptirin. Kendi kendine ögrenmis, egitimini görmemis birine yaptirmayin! Isin uzmani olan kisinin yaptigi kirpik 3-4 hafta dökülmeden kullanilabilir. Ama sizin yatis seklinizde önemli. Eger sürekli yüz üstü yatiyorsaniz, kirpikleriniz daha cabuk (2 Hafta) icinde yavas yavas dökülecektir.
Bazi arkadaslar kirpik ektirmeden sonra, kirpiklerin battigini yazmislar. Bunun olmamasi lazim. Tutkalini fazla ve yanlis kullanmis kirpik eken kisi.
Kirpik ekme icin, kullanilabilecek kirpik cesitleri var: buket kirpik, tane kirpik, Y-kirpik, W-kirpik vs. 4-5 cesit uzunlugu var. Hepsinin kendine has özelligi var... Ama en pahali yöntem tane kirpik, cünkü ekmesi uzun sürüyor ve tane tane kirpige yapistiriliyor.
Eger kirpikleri istemiyorsaniz, cikartmak istiyorsaniz, onlari kopararak degil, tekrar yaptirdiginiz kisiye gidip cikarttirmaniz lazim. Özel ilac ile cikariliyor. Kopararak cikarirsaniz, kendi kirpiklerinizi kirar, hatta koparirsiniz.
Ben kendimde buket kirpik kullaniyorum, cünkü her bukette 6-8 kirpik tanesi var, ve ekildigi zaman volumlu kirpikleriniz oluyor.. :)