takıntılarımla başım dertte :(

adsizbirprofil

şişko değilim ben, pofuduğum.
Kayıtlı Üye
9 Mart 2015
76
21
Merhaba artık her şeyi o kadar çok kafaya takıyorum ki bir şey yapıyorum hemen aklımdan acaba bu kişinin hakkına mı girdim vs. gibi düşünceler geçiyor evde sürekli bi yerleri kontrol ediyorum ütü ocak vs. geceleri özelikle yatağımdan kalkıp ocağı kontrol ediyorum vanası kapalı olduğu halde tekrar düğmeleri sıkıp kapatmaya çalışıyorum ki bazen bu o kadar fazla oluyor ki.. daha önce gittim psikiyatriye gittim bir devlet hastenesinde o zaman da böyle daha farklı takıntılarımda vardı dini konularda vs. ve çok olumsuz düşünüyordum çoğu konuda bana prozac adlı bir ilaç verdi pek bir faydasını gördüğümü söyleyemem bana o ilacı kullanıp 3 hafta sonra tekrar gitmemi söylemişti ama zaten ilacıda çok düzenli kullanmadım.. aslında ilaç kullanmakta istemiyorum bunları kafamda daha fazla büyütmeden bitirmek istiyorum ama nasıl bilemiyorum o doktora gitsem şimdi yine aynı ilacı vereceğini düşünüyorum farklı bir ilaç verse bile ilaç kullanmak istemiyorum uyku yapıyor çünkü ayrıca üniversite öğrencisiyim derslerimde var uyumak istemiyorum bu şekilde ilaçlar içip.. Obsesifim büyük ihtimal daha 19 yaşındayım bunlar oldukça böyle takıntılar sinirlerim bozuluyor
 
Cnm bikac tane daha doktora gitsene.....eger digerleri de ilac verirsd demek ki gerekli bisey ilac senin icin..ogrenci oldugunu da soyle ayrica...sana fazla uyku yapmayan cok agir olmayan bi ilac yazarlar o zaman...bir de ilaclar duzenli kullanilmadikca bi ise yaramaz..
 
teşekkür ederim düzenli kullanamamamın nedeni daha çok uyku yapması çünkü insanı yorgun düşürüyor bir işe konsantre olamıyordum..
 
Cnm kullandigin herhangi bi ilac ilk zamanlarda bunyene yabanci oldugu icin cok etkiler fakat bunyen alisinca (yani 2 3 hafta sonrasinda)olumsuz etkilerinin cogu ortadan kalkacaktir..
 
farklı doktora git ve durumunu anlat okula gittiğin için haplarda uyku yaptığı için kullanamadığını söyle...arada kendini tutmaya çalış..bir kez kontrol etmen güzel birşey bence ama konrtol ettiğin bir şeyi 2-3 sefer daha kontrol ediyorsan problem..2. sefer kalkma başka şeyler düşün kendini zorla...
 
aynı sorun bendede var canımm..doğalgaza bakarım ocağa ketıla utuyeee herseyee..kac kez aşağıdan sırf bu yüzden eve cıktıgımı..yada esımı kac kez cevırdımm yoldan..cok kotuuu oluyooo
 
bakalım giderim inşaAllah.. teşekkür ederim yorumunuz için :)
 
aynı sorun bendede var canımm..doğalgaza bakarım ocağa ketıla utuyeee herseyee..kac kez aşağıdan sırf bu yüzden eve cıktıgımı..yada esımı kac kez cevırdımm yoldan..cok kotuuu oluyooo
bende de ütüyede oluyor ve bir süre sonra artık insan sinirleniyor yani bana öyle oluyor bunalıyorum
 
Prozac yazmayan doktor kaldı mı acaba merak ediyorum. Bence bir psikoloğa görünün bir doktor yerine.
yanlış tavsiyeler vermeseniz?
okb psikiyatrik bir bozukluktur ve psikiyatrist tedavi edebilir.
zaten psikologlar hasta bakamazlar, psikiyatristler yönlendirirse danışmanlık yapabilirler.

konu sahibi psikiyatriye git o seni gerek görürse yönlendirir zaten.
ayrıca ilacı kullanmamışsın bile, nasıl sonuç alacaksın ki?
 
Ne diyeceğimi de size mi soracağım hanımefendi? Konu sahibinin yazdığı birkaç şeyden hemen tanı da mı koydunuz? Bir psikoloji öğrencisi olarak psikologların "hasta" bakmadıklarını biliyorum zaten. Ha bu arada, çoğu doktorun da hastayı başından savmak için direkt Prozac'a başlattıklarını da iyi biliyorum. Terapi işe yaramazsa ilaç kullanmak en mantıklısıdır. Ya da terapi ve ilaçları beraber götürmek de son derece etkili olabilir. İlaca ya da doktora karşı değilim. Ama konu sahibi ile doğru düzgün konuşmadan o beynin kimyasını değiştiren ilaçları kullan demek saçmalıktan öte bir şey değil.
 
ben de tıp doktoru olarak hasta bir insanı yanlış yönlendirdiğinizi düşünüyorum
ayrıca tanıyı gittiği doktoru koymuş zaten ben değil.

seratonin eksikliğinden kaynaklanır okb ve ssri'lar kullanılır ve yanında da bilişsel davranışçı terapi yapılabilir hastaya göre.
bir şey bilmeden saçmalık diye yorum yapmak da müthiş.
 
şu dünyada prozac kullanmayan kaç kişi kaldıki? çağımızın şekeri prozac :) şaka bir tarafa psikiyatrik rahatsızlıkları gözümüzle göremiyoruzya hani mesela ateşimiz çıkmıyor burnumuz akmıyor, o yüzden ilaca ihtiyacımız yok gibi geliyor. ama öyle değil. nasıki doktora gidip başım ağrıyor burnum akıyor ateşim var vs gibi semptomlarınızı söyleyince doktor tak diye ilacı yazıyor. bundada aynı şey siz semptomları sayıyorsunuz doktor ilacı yazıyor. ilacınızın yan etkisi yüzünden kullanmazsanız işe yarayıp yaramadığını bilemezsiniz ki.
 
yine doktora gtmekten baska yol goremiyorum canim.. cok zor takinti ve vesveseler.. maneviyatli bi uzmandan yardim almalisin..
 
"Bence" yazıp tavsiye verdim ben. Artık kendi düşündüğümüzü de söyleyemeyecek miyiz? Psikoloğa gitse ölmez herhalde ki kendi bileceği iş. Ben görünmesinde yarar olacağını düşündüğüm için öyle yazdım. Buna neden bu kadar takıldınız anlamadım. İlacı kullanmayın boşverin yazdığımı hatırlamıyorum.
çevresel faktörleri ya da bu takıntıya neden olan düşünceleri de iyice araştırılıp terapilerle de kayda değer bir şekilde azaltılabilir. Ki zaten en etkili olan da ilaçla beraber terapi ile de devam etmektir. Konu sahibi zaten doktora görünmüş, bir de ayrıca psikoloğa gitmenin ne gibi bir zararı olabilir? Konu sahibinin doktoru ilaç verip direkt yollamış konuda yazdığına göre. Ha ayrıca, ek bilgileriniz için teşekkür ediyorum, doktor hanım...
 
Son düzenleme:


CANIM takıntı konusunda bende çok takıntılıyım hatta stresten egzama sorunum var. son zamanlarda sinirsel olarak da artık çok daha kötüye gitmeye başladığımdan çevremdeki herkezi kırıyordum kendime hakim olamıyordum herseyi kafaya takmaktan en ufak hatada kabullenmek yerine neden şöle oldu neden böle yaptım ufak detaylar büyük bir sorun yumağı oluyordu kafamda düşünmekten artık toparlamaya çalıştıkca dahada beterleştim bende bilgisayarı kapatıp kapatmadığımı binkez kontrol edip evdeki musluğa kadar sürekli tekrar bakarım yaptığım şeyi bildiğim halde tekrarlarım böle böle üst üste geldi ben doktora danışmadan aldım açıkcası prozac çünkü hafif bir ilaç ama bana iyi geldi herkezde farklılıklar gösteriyor mesela çoğu kişide mide bulantısı uyku iştahsızlık yaparken bende tam saatimde uyuyup iştah konusunda etkilemedi öfke kontrollerimi yapabiliyorum dozunda iyi geldi biraz içtiğimde bacaklarımda uyuşukluk hissediyorum sonra geçiyor bazılarına kötü gelirken bana gelmedi. Sanırım kişiden kişiye yapıya göre değişiyor.. not: Ama sen doktora danışarak al tabiki :) benim gibi yapma ..
 
Merhabalar;
Öncelikle burada yapılan şey münakaşa değil münazara olmalıdır. Evet saygı boyutunda tartışıldığı sürece bir sorun yoktur. ancak konuyu açan kişiyi zor durumda bırakmak biraz haksızlıktır. Uzman bir psikolog olarak bir kaç şey belirtmek isterim:
OKB malesef ilaçsız tedavisi olmayan rahatsızlıkların başında gelir. Tabiki de bunun seviyesi de önemlidir. Psikiyatristlerimizin bir çoğu aynı zaman da terapist olmadıkları için ilacı verip yollamaları normaldir. Ancak rahatsızlığı olan kişinin bir psikoloğa gitmesi gerektiğini bilemeyeceğinden doktorun bunu tavsiye etmesi gerekmektedir.
Psikolog konusuna gelince, bir psikologun ilaçlı rahatsızlıklara ilacı kesin gibi müdahaleler yapması beklenmemelidir. Yani danışanın psikiyatristiyle görüşüp birlikte bir çizelge oluşturulabilir ama tek başına psikolog "ilacı kesin", "azaltın", "arttırın" gibi ifadelerde bulunamaz. Eğer hasta ilaçlarından memnun değilse yada etkisi olduğunu düşünmüyorsa bunu psikiyatristiyle paylaşmalı, ilacın kendisine yaptığı etkileri anlatmalı ve ona göre bir ilaç belirlenmelidir. Psikolog ta danışanına göre bir terapi şekli uygulamalı ve bir çizelge süresi belirlemelidir. Yani İlaç yanında terapi alınması sorunun çözümünü kolaylaştırı. Çünkü sadece ilaç kullanımı duygularınızı yada sorunu bastırmanıza yol açar. Bir süre sonra sorun tekrar çıkabilir. Terapi olayı ortaya çıkarmaya bunun altında yeten sebepleri çözümlemeye yardımcı olur. Bir çok ilaçlı rahatsızlıkla aksiyete gelir. Anksiyete çözümü genelde terapiyle rahatlamayı önerir.
 

Ben takıntılarımdan bu kitap sayesine kurtuldum.Çok da zor değil arkadaşlar bir dikkatinizi vererek okuyun.
TAKINTILARLA BAŞA ÇIKMA ,Christine Purdon ve David A. Clark (yazarları).
Ben çok kötü günler geçirdim.Ölmeyi istediğim zamanlar çok oldu.Aklınıza gelen rahatsız edici düşünceden korkmayın onun sizi yönetmesine izin vermeyin bırakın geçsin ve gitsin.Korkuyu hissedin ama hiç bir tepki vermeyin ona.Endişelerinize ve kaygılarınıza cevap vermeyin.Asla cevabı kabul etmeyecektir.Arkadaşın ocağı kontrol etmesi mesela bırak aklından geçsin ama asla gidip kontrol etme.Tepki verme.Belki faydası olur
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…