takintilarim :'(

odetta7

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2019
15
2
28
herkeze hayirli geceler.. cok sıkıntıdayim 2 yillik evliyim ama kocami asiri derece kıskanıyorum bunun takinti oldugunun farkındayim pskologoda kac kere gittim yinede duzelemiyorum tv izlese deliriyorum asla izlemesin diyorum bi kadinin yakınından gecse cok kotu oluyorum nolur kırıcı cevap vermeyin yenmek istiyorum cunku yenmezsem kocam bosanmak istedigini soyledi ciddi ciddi aileler toplandi bosaniyodu benden cok boguldum dayanamiyorum dedi. baska hicbir sıkıntımiz yok ama bu takintim benide mahvediyo kocamida nolur sizin tecrubelerinize ihtiyacim var evliligim bitecek kocami cok seviyorum belki birinizin yazdigi birsey hayatimi değiştirecek bilinmez :KK43:

Daha once guveninizi sarsacak birseymi yasadiniz tv izlemesine bile bu kadar tepki gostermeniz bilemedim sonucta esiniz calisiyor disarda onlarda kadin goruyor muhatyap oluyordur bence duzenli olarak hem psikolok hem pisikiyatri yardimi alin esinizde hakli boyle bir omur cok zor sizede yazik surekli bunlari fusunmektwn insan kafayi yer

Durumun farkındasınız madem niye üsteliyorsunuz ki?
Mantıklı yorum yapmaya çalışıyorum, hastaysanız gidin tedavi olun, değilseniz zarar veren davranışı biliyorsunuz zaten, yapmayın.

Televizyon izlerken ya da yanından bir kadın geçerken dahi kıskanıyorsanız eşinizi daha fazla bunaltmadan acil tedavi olmanız gerekiyor. Buna kimse bir Allah’ın kulu dayanmaz. Eğer o bunalım safhalarını çoktan geçtiyseniz eşinizin sabrı kalmadıysa boşanmaktan başka çare göremedim üzülerek söylüyorum. Çünkü tedavi dediğimiz de hap değil ki 3-5 güne kendinize gelesiniz... Birkaç yıl eş desteğine ihtiyacınız olacaktır.
Nişanlılık, sevgililik döneminde de böyle miydiniz? Eşiniz sizi, siz kendinizi bile bile nasıl evlenmeye karar verdiniz?

herkeze hayirli geceler.. cok sıkıntıdayim 2 yillik evliyim ama kocami asiri derece kıskanıyorum bunun takinti oldugunun farkındayim pskologoda kac kere gittim yinede duzelemiyorum tv izlese deliriyorum asla izlemesin diyorum bi kadinin yakınından gecse cok kotu oluyorum nolur kırıcı cevap vermeyin yenmek istiyorum cunku yenmezsem kocam bosanmak istedigini soyledi ciddi ciddi aileler toplandi bosaniyodu benden cok boguldum dayanamiyorum dedi. baska hicbir sıkıntımiz yok ama bu takintim benide mahvediyo kocamida nolur sizin tecrubelerinize ihtiyacim var evliligim bitecek kocami cok seviyorum belki birinizin yazdigi birsey hayatimi değiştirecek bilinmez :KK43:
Peki tv izlediğinde ne hissediyorsunki yada yanından bi bayan geçtiğinde ne olabilir ,bide eşine güvenmiyormusun

Diğer insanlar normal insanlar. Herkesi potansiyel koca avcısı olarak görüyorsanız önce böyle olmadığını anlamaya çalışın. Eşiniz ve sizin gibi herkes kendi hayatında. Siz bakış açınız degistirmelisiniz. Kocaniza ve eşinize olmayan şeyleri yükleyen sizsiniz çünkü.

Bu tamamen sizin kafanizda bitirmeniz gereken birsey kararlı olun tvde açık bir kadın görse baksa begense ne olur yani sizi terk edip o kadına mı gidecek bakın bende sizin gibiydim ilk evlendigim de geceleri bile düşünmekten deliriyodum sonra baktım yani onun başkasını begenmesi başkasına bakmasının benim guzelligimle alakası yok ve bu huyumu an vazgeçtim şimdi güzel bir kız görünce tv de vay be kadın baya guzelmis diyip gösteriyorum :KK53:

kocaniza karsi olan bi tutum mu bu sadece yoksa size ait olan hicbir seyi paylasamama durumunuz da var mi? hatani goruyorsun bunun icin benzeri durumlarda sunu hatirlat kendine; devam edersen kocani bunaltmaya ortada kiskanacak koca da kalmayacak. bunca yil gormus gecirmis; kadinlarin oldugu ortanlarda bulunmus; ilk gordugu kadin siz degilsiniz ve sizinle es olmak istemis. tutacaksiniz kendinizi. sacma tavriniz. anlamsiz. amacsiz. bunu kabul edeceksiniz once. kocaniz da olsa sizin maliniz degil bunu da bi kabul edeceksiniz. sonra da diyeceksiniz ki ben hata yapiyorum bunaltmakla.

O değil de, peki siz tv izlemiyor, telefonda videolara bakmıyor musunuz? Dışarı çıkmıyor musunuz? Eşinizden bunları beklediğinize göre siz de yapmıyorsunuzdur. Yaşam kaliteniz çok düşmüştür. Psikiyatrlar ne dedi? Bu çok üst düzey birşey. Yani çevremde hiç duymadım bilmiyorum ama yatış şeklinde tedavi olmanız gerekebilir belki de..

Hayatı zindan ediosunuz eşinizede kendinizede .Zaten binbir türlü inişi yokuşu var ömrün en yakınınıza böyle yaparsanız adam boğulur.Ne sevgi ne saygı kalır.Tedavi olun .Başka şeylerle uğraşın.Kendinize hobbler edinin.Ayrıcabu sevgi deil.Sevgi böyle olmaz.Sevgi saygıdan geçer.

Eger esiniz daha once sizin guveninizi sarsacak bi sey yapmamissa bu durumu ozguven eksikligine bagliyorum ben. Tvdeki kadinlarda ya da yoldan gecerken kiskandiginiz kadinlarda olup da sizde olmayan fiziksel ozellikler mi rahatsiz ediyor sizi? Eger oyleyse ufacik bir degisiklik bile ozguveninizi arttirmaya ve "esim beni begeniyor, onlari degil, kiskanmama gerek yok" seklinde dusunmenize yardimci olabilir.
Yok durum bununla da ilgili degilse acilen psikologa gidip tedaviye baslamaniz gerekiyor.
Unutmayin bosanirsaniz esiniz bu baskidan kurtuldugu icin rahatlamis hisseder ve tekrar bir araya gelmek istemez ancak siz o sizden uzaklastikca daha da takintili hale gelirsiniz ve unutmaniz zorlasir. O yuzden bir an evvel sorunu cozup mutlu olmaya bakin. Allah yardimciniz olsun.

Kıskanmadan ziyade özgüven sorununuz var geç mi evlilik yaptınız yada sadece eşinizmi yoksa baska takıntı kıskançlıklarınızda varmı

Kiskanmayin ama kıskanılacak kadın olun sizde. Kendinize bakın, guzelleşin, o sizi kiskaninca ve darlayinca bu duygunun nasıl bir şey olduğunu görün.

Eger esiniz daha once sizin guveninizi sarsacak bi sey yapmamissa bu durumu ozguven eksikligine bagliyorum ben. Tvdeki kadinlarda ya da yoldan gecerken kiskandiginiz kadinlarda olup da sizde olmayan fiziksel ozellikler mi rahatsiz ediyor sizi? Eger oyleyse ufacik bir degisiklik bile ozguveninizi arttirmaya ve "esim beni begeniyor, onlari degil, kiskanmama gerek yok" seklinde dusunmenize yardimci olabilir.
Yok durum bununla da ilgili degilse acilen psikologa gidip tedaviye baslamaniz gerekiyor.
Unutmayin bosanirsaniz esiniz bu baskidan kurtuldugu icin rahatlamis hisseder ve tekrar bir araya gelmek istemez ancak siz o sizden uzaklastikca daha da takintili hale gelirsiniz ve unutmaniz zorlasir. O yuzden bir an evvel sorunu cozup mutlu olmaya bakin. Allah yardimciniz olsun.
Ben de böyle düşündüm. Çok güzel yazmışsınız..

hepiniz dediklerinizde haklisiniz bu bende onceden yoktu evlendikten sonra oldu ve asla baska hicbirseye karsi kiskancligim yok. ilk senede icinde kadin spker olan haber dahi asla asla izlettirmezdim o kadae kötüydüm simdi yinr bi kac dizi izliyor eskisi kadae degilim ama hala daha var eskisi kadar belli etmiyorum ama tam anlamiyla kurulamadim. agir yorum yapanlar kimse basina gelmeden bilemez.. buda bi hastalik..

X