Takinti

Karagxoxzlxux

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
241
0
96
39
İstanbul
Arkadaşlar yeğenim 13 yaşında ve yaklaşık 6 aydır yaşadığı bir sıkıntı var önce banyo yaparken ıslık sesi duymaya başladı daha sonra rüyalarında ona öle cegini söylediklerini demeye başladı ve takıntıları var gusul alamaya giriyor bir buçuk saat çıkamıyor çıktıktan sonra tekrar girmek istiyor işte ayağım kuru kalmış tır gibi şeyler söylüyor mesela dudafini isirmis yuttuğu deri parçası harammi ben şimdi harammi yuttum sürekli hasta ve illaki her dediği yapılacak yaptırana kadar annesi ile uğraşıyor ve sürekli annesine soru soruyor benim abdestim ya olmadıysa ya ya öyleyse ya böylede kadın artık perişan halde hayat ları çok zorlaştı her konuda annesine başvuruyor birtek onun söylediklerine inanıyor ama aynı şeyi hergun defalarca soruyor.bilemiyorum bu tarZ şeyler yaşayanlar varmı yada yakınlarınızdan yasayanlar?

Merhaba , takıntı yani obsesif kompulsif bozukluk benim nerdeyse 6-7 yaşlarımdan beri yaşadığım bir hastalık. Acaba haram mı acaba yanlış mı gibi düşüncelerden daha çok acaba ses geldi mi kapıyı kapadım mı diye olan düşünceler obsesif yani tam türkçesi takıntı , buna karşılık yapılan kapıyı kontrol etme gereğide kompulsif yani zorunluluk oluyor. Takıntı değilde panik durumu söz konusu olabilir ama duş alma konusu veya sürekli tekrarlama durumu açısından bir psikolog desteği alması daha iyi olabilir. Geçmiş olsun şimdiden

Kuzum ya tamda ergenlik zamani mutlaka destek alin. Tekbasina cozemez kuzucuk...

Tahminimce evde dini konularda bir meyil ya da ağırlık var. Dini konulardan bahsetmeyin, dini kitaplar ve kanallar açmayın, yanında arapça dualar okumayın. obsesiflikten ziyade kafasında dini korkuları, günah kavramıyla ilgili sorunları var. Yön değiştirtin. Spora yönlendirin; basket, voleybol, yüzme kursu, satranç kursuna yazdırın. O yaşta çocuğun yapacağı şeyler bunlardır. Psikolog aynı şeyleri döndürüp dolaştırıp konuşup bilinçaltına yerleştirmekten başka işe yaramaz. Enerjik şu an o. Enerjisini yönlendirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…