takıntı

nurayufuk

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2013
18
0
16
İzmir
merhaba kızlar bende el yıkama takıntısı var acaba obsesis miyim anlayamadın gitti aranızda böyle olan varmı veya tedavi gören yardımcı olursanız çok sevinirim

bende temizlik takıntısı var.el yıkama takıntısı da var ama yabancı biriyle tokalaştığım da falan çok rahatsız oluyorum. koşup yıkayıp geliyorum :)

obsesif olma ihtimalin yüksek. bende öyleymiş. bir ilaç vermişti doktor bi kaç yıl kullandım, beyni uyuşturuyor diye artık kullanmak istemiyorum.

başka takıntın var mı? sevdiklerini kaybetme korkun, örnek abdest alıp olmadığını düşünmen, okuduğun duaları tam okumadığını düşünüp tekrar okuma gibi ??

korkularım yok ama önceden bazı şeylerden emin olamıyodum tekrar tekrar yapıyodumama şimdi iyiyim artık emin olabiliyorum ama el yıkama olayına bi türli çare bulamadım ne yapcan bilmiyorum bu durum beni çok rahatsız ediyo çok sıkıldım artık

nasıl mesela? ne kadar aralıklarla yıkıma ihtiyacı hissediyorsun?? neler yaptıktan sonra yıkıyorsun mesela? birde bende kapı kollarına dokunma rahatsızlığı var.. ha birde patronum benim pc me oturunca mause falan ıslak mendille temizliyorum

çok takılma yaa.. diğerlerini aşmışssın bunu da zamanla aşacaksın belki.. başka takıntılar oluştuğunda doktora görün elbette..

birde sana tavsiyem takıldığın şeyleri kafanda ve çevrene falan tekrarlama.. yani bu takıntını ne kadar dile getirip bahsedersen kronikleşir.

daha önceleri çok yıkayodum elimi ayağıma bile sürsem kalkıp yıkayodum yani anlıcağın saçma sapan sebeblerden el yıkıyodum şimdi az aldı ama ginede var özellikle tuvaletten çıktıktan sonra 7_8 kez falan el yıkıyom ellerim artık kızarıyo yıkamaktam ama ginede yıkıyorum fazla yıkamasan temiz olmuyomuş gibi oluyorum

hımmm.. ya ne yap biliyormusun. öncelikle deiğim gibi bu konuya çok takmamaya çalış, yani ne kadar çok düşünürsen o kadar zor atlatırsın. belki zamanla daha az olacak bu durum.aslında takıntılar beynimizde tekrarlıyor. yani biz sürekli sorun haline getirdikçe tam bir sorun oluyor. belki bir süre önemsemesek, biz farkında olmadan azalacak..

ikincisi de ilerlediğini ve yenileri eklendiğini farkedersen mutlaka doktora görün.

merhaba kızlar bende el yıkama takıntısı var acaba obsesis miyim anlayamadın gitti aranızda böyle olan varmı veya tedavi gören yardımcı olursanız çok sevinirim

bende de vardı :) hatta yolda yürürken illa karenin içinden yürümek çizgelere basmamak :)))) bişei okuyup emin olmayp bidaha okumak vs :))) amaa bi rahatsızlık çkmadı senlik bişi bu dedi doktor:) geçti şmdi bişeim yok:) beyinde bitior yani

ne kadar takmasamda kendime engel olamıyorum daha fazla ilerlemeden doktora gitmem lazım aslında ilçata almak istemiyorum çünkü çocuk düşünüyorum bakalım artık ne yapcam

ne güzel senin adına sevindim ilaç tedavisi gördünmü yoksa kendi kafandamı bitirdin

bende beyinde bittiğine inanıyorum...benimde plaka toplamları tek sayı olsun takıntısı vardı:))) geciyooo...doktora sormustum üstüne düsme demişti...

bende beyinde bittiğine inanıyorum...benimde plaka toplamları tek sayı olsun takıntısı vardı:))) geciyooo...doktora sormustum üstüne düsme demişti...

ben nedense bi türlü bitiremedim ne olcak bilmiyom siz ne kadar sürede bitirdiniz takıntılarınızı ilaç kullandınızmı

ne kadar takmasamda kendime engel olamıyorum daha fazla ilerlemeden doktora gitmem lazım aslında ilçata almak istemiyorum çünkü çocuk düşünüyorum bakalım artık ne yapcam

hadi yaa.. çocuk olacaksa o ilaçları kullanman imkansız. o zaman çocuk olana kadar doktor önerirse kullan derim.

hadi yaa.. çocuk olacaksa o ilaçları kullanman imkansız. o zaman çocuk olana kadar doktor önerirse kullan derim.

ben araçtırdım bazı hamilelerde kullanıyomuş doktor tavsiyesinde ama ben kullanmak istemiyorum en iyisi şimdilik korunmak piskolağa gittikten sonra duruma göre karar vermek

bence hiç yapmadığınız şeyi deneyin mesela balı parmaklayın elini yalayın. bende tam tersi var ya evi ölsem de temizlemem :) annem bana cok kızıo odam darma dagınık ama mutluyum ya bazen yemek yemeden önce el yıkamadıgm hatta su içtgim zaman koluma sürdügm oldu o kadr ki tuvaletten küçükken yaptıktan sonra pecete kullanmazdım da şimdi o huyumu atlattım ama hala tembel tenekeym bir bardagı on defa kullanabilrm ):

mutlu oluyosan sorun yok demektir :) ama ben mutsuz oluyorum yaa benimki takıntı boyutunda zaten sadece tuvaletten çıktan sonra fazla yıkıyorum onun dışında normal bu duruma bi türlü engel olamıyorum yani anlıcağın öyle balla falan çözülcek iş değil :) ama ginede önerin için teşekkür ederim

tamtatam sen hangi ilaçları kulandım takıntı için çarşanba günü doktora gitçem bakalım bana ne önercek sen beynimi uyuşturuyo demiştim peki içtiğinde unutturdumu takıntıları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…